در صورت مواجهه با هریک از علائم این بیماری سریعا باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با انجام تست‌ها و برخی معاینات لازم علت بروز این علائم تشخیص داده شود. اگر تشخیص پزشک بیماری سندرم دکوروان باشد، باید به صورت منظم تحت درمان تعیین‌شده قرار بگیرید تا عارضه به‌طور کامل برطرف شود.

به‌منظور تشخیص بیماری سندرم دکوروان ابتدا پزشک به ارزیابی وضعیت دست شما اقدام می‌کند. برای‌ اینکه ببیند درد و ناراحتی شما با اعمال فشار بر روی مچ و اطراف شست بیشتر می‌شود یا خیر، آزمایش فینکلشتاین را برای شما انجام می‌دهد. برای انجام این آزمایش شما باید انگشت شست خود را به سمت کف دست خم کنید، باقی انگشت‌ها را نیز روی انگشت شست ببندید و درنهایت مچ دست خود را به سمت انگشت کوچک خم نمایید. اگر با انجام این کار دردی را در ناحیه اطراف شست و قسمت داخلی مچ درد احساس کردید، احتمال زیاد به سندرم دکوروان مبتلا شده‌اید. سندرم شست بلک‌بری معمولا با ارزیابی فیزیکی توسط متخصص تشخیص داده می‌شود و نیازی به انجام آزمایش‌های تصویربرداری مانند اشعه ایکس نخواهد بود.

روش های درمان سندرم دکوروان

به‌طورکلی هدف از انجام راهکارهای درمانی برای بهبود سندرم دکوروان، تسکین التهاب و درد ناحیه شست دست و جلوگیری از بروز مجدد این اختلال محسوب می‌شود. اگر بلافاصله بعد از بروز علائم به پزشک مراجعه و روش‌های درمانی مناسبی را آغاز کنید، علائم شما بین در مدت زمان کوتاه کاهش می‌یابد. در انواع روش‌های درمانی سندرم دکوروان همواره سعی می‌شود که التهاب ایجاد شده کاهش یابد. همچنین حرکت انگشت شست بهبود یافته و از بروز مجدد این اختلال جلوگیری شود. توجه داشته باشید که سندرم دکوروان با انواع روش‌های غیرجراحی و جراحی قابل درمان خواهد بود. در ادامه به بررسی مهم‌ترین روش‌هایی که برای بیماری سندرم دکوروان استفاده می‌شود، خواهیم پرداخت.

اطلاعات بیشتر   آسیب قفسه سینه و فیزیوتراپی(تمرینات توانبخشی)

درمان خانگی

با بروز علائم سندرم دکوروان پزشک برخی اقدامات خانگی را به‌منظور جلوگیری از تشدید علائم توصیه می‌کند. این اقدامات شامل مواردی همچون استفاده از بریس یا بانداژ انگشت شست به‌منظور ثابت نگه‌داشتن محل آسیب دیده‌ است تا تاندون فرصت استراحت و بهبود را داشته باشد. همچنین تا حد ممکن باید از حرکات تکراری با مچ دست و انگشت شست خودداری کنید. در کنار این موارد توصیه می‌کنیم کمپرس سرد نیز روی ناحیه آسیب‌دیده قرار دهید.

دارودرمانی

به‌منظور برطرف کردن تورم و درد ناحیه آسیب‌دیده، پزشک برخی داروهای مسکن را تجویز می‌کند. ایبوپروفن و ناپروکسن نمونه‌هایی از این داروها بوده که در کاهش شدت درد موثر هستند. اگر این داروها به‌اندازه کافی اثربخش نباشند، پزشک تزریق کورتیکواستروئیدها را نیز در برنامه درمانی شما قرار می‌دهد. درصورتی‌که درمان را در 6 ماهه اول بروز علائم آغاز کنید، تنها بعد از یک‌بار تزریق کورتیکواستروئیدها بهبودی کامل را تجربه خواهید کرد.

فیزیوتراپی

مهم‌ترین روشی که برای درمان سندرم دکوروان وجود دارد، فیزیوتراپی است. درمان فیزیوتراپی از تمرینات ورزشی و برخی درمان‌های دستی به‌منظور بهبود ناحیه آسیب‌دیده تشکیل می‌شود. فیزیوتراپیست نیز با پرسیدن برخی سوالات سعی می‌کند که عوامل رفتاری یا شغلی آسیب‌زننده را کشف کرده و توصیه‌هایی در ارتباط با اصلاح سبک زندگی به شما ارائه کند. درنتیجه با تعیین دقیق علت بروز سندرم دکوروان، درمان شما به شکل بهتری انجام می‌شود. همچنین فیزیوتراپیست تمریناتی را به‌منظور تقویت عضلات مچ دست و انگشتان به شما آموزش می‌دهد که باعث کاهش درد و التهاب در تاندون ها خواهند شد.

برخی دیگر از مهم‌ترین راهکارهای درمانی فیزیوتراپی شامل منوال‌تراپی، مگنت‌تراپی، لیزردرمانی، سوزن خشک و سرمادرمانی است که هریک از این روش‌ها در بهبود دردهای مزمن و طولانی‌مدت و افزایش عملکرد مفاصل کاربرد گسترده‌ای دارند. برای بهره‌مندی از این دسته راهکارهای درمانی فیزیوتراپی باید به مجموعه‌های حرفه‌ای و پیشرفته مراجعه کنید. مرکز تخصصی فیزیوتراپی کیانپارس با بهره‌گیری از جدیدترین راهکارهای درمانی، بهترین کلینیک فیزیوتراپی در ایران و اهواز شناخته می‌شود که شما می‌توانید برای ادامه درمان و توان‌بخشی به آن مراجعه کنید. این مجموعه برای افرادی که به هر دلیلی قادر به حضور در کلینیک نیستند و احساس راحتی بیشتری در منزل دارند، خدمات فیزیوتراپی در منزل را در نظر گرفته است. یکی از دغدغه‌های مهم افرادی که قصد مراجعه به این کلینیک برای پیگیری درمان خود را دارند، قیمت فیزیوتراپی است؛ اما توجه کنید مجموعه کیانپارس با انواع بیمه‌های موجود در کشور طرف قرارداد بوده و قیمت خدمات خود را به‌صورت منصفانه‌ای تعیین نموده است. بنابراین اگر تحت پوشش بیمه باشید، هزینه نهایی دریافت خدمات فیزیوتراپی به شکل قابل‌توجهی کاهش می‌یابد.

اطلاعات بیشتر   فیزیوتراپی بعد از جراحی تعویض مفصل زانو(آرتروپلاستی)

جراحی

تجویز جراحی برای اختلال سندروم دکوروان معمولا به‌ندرت توسط پزشکان توصیه می‌شود؛ اما اگر وخامت این اختلال به اندازه‌ای باشد که دیگر روش‌های درمانی موثر واقع نشوند، پزشک عمل جراحی را تجویز می‌کند. در این روش جراح ابتدا غلاف در تاندون‌ها را بررسی کرده و سپس در نقاط التهاب، اقدام به باز نمودن غلاف می‌کند تا فشار وارده بر تاندون‌ها کاهش یافته و فضا بیشتری برای حرکت آن‌ها فراهم شود. بعد از عمل جراحی نیز پزشک توصیه‌ها و راهنمایی‌های لازم را درخصوص میزان استراحت، نحوه تقویت عضلات و نحوه بازتوانی به شما ارائه خواهد نمود. یکی از مهم‌ترین و پرطرفدارترین روش‌های بازتوانی، فیزیوتراپی بعد از جراحی تاندون محسوب می‌شود. فیزیوتراپی بعد از این جراحی باعث تقویت عضلات مچ دست و جلوگیری از بروز مشکلات بعدی خواهد شد.

6 دیدگاه

  • چگونه فیزیوتراپی می‌تواند بهبودی عملکرد کودکان با اختلالات حرکتی و توسعه‌ای کمک کند و ب‌چه صورت می‌تواند کیفیت زندگی آنها را بهبود بخشد؟

  • چگونه می‌توان از فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت پا و پنجه‌ها هستند، استفاده کرد؟

  • آیا فیزیو تراپی می‌تواند در کمک به نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت دست و پاهای جلو و پشت و سینه و کمر و ستون فقرات پایین هستند، مفید باشد؟

  • چه اهمیتی به تمرینات‌ورزشی تنظیم شده و مراقبت‌های خودکارانه (self-care) بعد از فیزیوتراپی بعد از جراحی اندام‌ها اختصاص داده می‌شود و ب‌چه صورت می‌توان بیماران را ترغیب کرد که در خانه نیز تمرین کنند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *