شکستگی لگن و درمان با فیزیوتراپی در اهواز

شکستگی لگن و درمان با فیزیوتراپی در اهواز


هنگام تصادف و مواقعی که ضربه و فشار شدیدی به لگن وارد می‌شود. شکستگی‌های مختلفی به وجود می‌آید. به مجموعه این شکستگی‌ها، شکستگی لگن گفته می‌شود. درحقیقت شکستگی لگن وضعیتی است که هریک از استخوان‌های این ناحیه دچار شکستگی شوند. شکستگی لگن ممکن است به‌دلیل سقوط، تصادف یا در افراد مسن به‌دلیل پوکی استخوان باشد. معمولا پزشکان و جراحان برای درمان شکستگی لگن انجام جراحی و طی نمودن یک دوره توان‌بخشی برای کسب مجدد دامنه حرکتی و توانایی مفصل را توصیه می‌کنند. در ادامه قصد داریم به بررسی کامل علل شکستگی لگن و عوامل ایجاد آن بپردازیم؛ با ما همراه باشید.

انواع شکستگی های لگن

شکستگی لگن و درمان با فیزیوتراپی در اهواز
شکستگی لگن و درمان با فیزیوتراپی در اهواز

شکستگی لگن یک شکستگی در ناحیه استخوان لگن یا قسمت بالایی استخوان ران است و معمولا در اثر افتادن یا بیماری همچون سرطان ایجاد می‌شود. همچنین بسیاری از افراد مسن نیز دچار شکستگی لگن می‌شوند. شکستگی لگن در انواع شدید خود ممکن است باعث آرتریت لگن شود. در ادامه به بررسی دقیق انواع شکستگی لگن خواهیم پرداخت.

شکستگی استابولوم

شکستگی استابولوم در استخوان‌های پوبیس، ایلیوم و ایسکیوم ایجاد می‌شود. این نوع شکستگی اهمیت بالایی دارد؛ چراکه پزشک باید با نهایت دقت آن را جا بیندازد. اگر هنگام جا انداختن استخوان‌ها کوچک‌ترین اشتباهی صورت بگیرد، باعث تخریب مفصل ران و آرتروز لگن می‌شود. توجه داشته باشید که پزشکان در این نوع شکستگی به‌دلیل حساسیت بالا در جا انداختن، بسیار محتاط هستند و بسیاری از مراکز درمانی قادر به انجام این کار نخواهند بود. درنتیجه این شکستگی به‌عنوان رشته‌ای در فوق تخصص ارتوپدی محسوب می‌شود.

شکستگی حلقه لگن

شکستگی حلقه لگن در استخوان‌های پوبیس، ایلیوم، ایسکیوم و ساکروم روی می‌دهد. این شکستگی انواع مختلفی داشته و گاهی اوقات با استراحت طولانی‌مدت درمان می‌شود. البته توجه داشته باشید شکستگی حلقه لگن در مواقعی با خونریزی‌های بسیار شدید همراه است.

شکستگی اطراف مفصل ران

شکستگی اطراف مفصل ران در قسمت پایینی سر استخوان ران اتفاق می‌افتد و انواع مختلفی دارد. شکستگی‌های اینترتروکانتریک و گردن استخوان ران جزو این دسته شکستگی محسوب می‌شوند. به‌دلیل اینکه درد شکستگی اطراف مفصل ران در لگن نیز احساس می‌شود و نزدیکی بسیار زیادی به آن دارد، شکستگی اطراف مفصل ران نیز جزو شکستگی‌های لگن به‌شمار می‌رود.

علل اصلی شکستگی لگن

شکستگی لگن در اثر عوامل مختلفی همچون زمین خوردن به وجود می‌آید. با افزایش سن استخوان‌ها بطور طبیعی قدرت خود را از دست می‌دهند و احتمال شکستن آن‌ها در اثر زمین خوردن یا ضربه بیشتر می‌شود. از دیگر علل اصلی شکستگی لگن می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • عدم دریافت ویتامین دی و کلسیم کافی که برای برخورداری از استخوان‌های قوی به آن نیاز دارید.
  • مصرف برخی داروها همچون داروهای استروئیدی در مدت زمان طولانی برای درمان MS یا آسم در افرایش خطر شکستگی لگن موثر هستند.
  • زنان به‌دلیل آناتومی بدن و سبک زندگی بیشتر مستعد شکستگی لگن هستند.
  • سابقه خانوادگی در شکستگی لگن تاثیر زیادی دارد.
  • افراد بیش‌ از حد لاغر یا قدبلند نیز مستعد شکستگی لگن هستند.
  • سیگار کشیدن سلامت بدن را به خطر می‌اندازد و باعث شرایط جسمی نامطلوب می‌شود
  • در بسیاری از ورزشکاران ضربه‌های مکرر باعث شکستگی‌های استرسی لگن می‌شود.
  • فعال نبودن و عدم انجام تمرینات ورزشی باعث ضعف استخوان‌ها خواهد شد و زمینه را برای شکستگی لگن فراهم می‌کند.
  • شکستگی سر استخوان ران در اثر تصادف و زمین خوردن باعث در رفتگی لگن و شکستگی آن می‌شود.

شکستگی لگن چه علائمی دارد؟

معمولا علائم شکستگی لگن در بیشتر افراد یکسان بوده و به‌طور ناگهانی ظاهر می‌شوند. شکستگی استخوان لگن در بسیاری از مواقع با احساس درد همراه است و با تکان دادن راه یا تلاش برای راه رفتن درد آن شدیدتر می‌شود. معمولا هنگامی‌ که لگن دچار شکستگی می‌شود فرد نمی‌تواند بایستد، راه برود یا وزن بدن خود را تحمل کند. همچنین شکستگی لگن همراه با از دست دادن کامل قدرت حرکت در مچ پا، زانو، ساق پا و انگشتان پا همراه است. مهم‌ترین علائم شکستگی لگن شامل موارد زیر می‌شود.

  • بسیاری از افرادی که دچار شکستگی لگن شده‌اند، نمی‌توانند بایستند یا راه بروند. البته گاهی اوقات ممکن است برای برخی افراد راه رفتن امکان‌پذیر باشد؛ اما ایستادن و تحمل وزن بدن بسیار دردناک خواهد بود.
  • معمولا پس‌ از شکستگی برخی تغییرات فیزیکی در ناحیه مفصل مشاهده می‌شود. این تغییرات شامل تورم، کبودی، کوتاه‌تر شدن یکی از پاها یا چرخیدن و پیچ خوردن لگن است.
  • برخی از افرادی که دچار شکستگی لگن شده‌اند، در ناحیه ران و قسمت خارجی لگن احساس درد شدیدی دارند. این درد به اندازه‌ای است که به سمت ساق پا یا پایین کمر ادامه پیدا می‌کند.
  • در بسیاری از موارد احساس بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن در قسمت بالایی ران و ناحیه تناسلی دیده می‌شود.
  • علائم و نشانه‌های خونریزی به شکل کبودی روی استخوان‌های لگن، وجود خون در ادرار یا مدفوع و کبودی در قسمت کمر یا شکم بروز پیدا می‌کند.
اطلاعات بیشتر   درمان سریع آرتروز زانو با فیزیوتراپی دراهواز

چه عواملی خطر شکستگی لگن را افزایش می‌ دهند؟

مطابق با بروزترین تحقیقات انجام‌شده برخی از عوامل به‌طور قابل‌توجهی میزان شکستگی لگن را افزایش می‌دهند. در ادامه به معرفی و بررسی برخی از عوامل خطر شکستگی لگن خواهیم پرداخت تا با رعایت هریک از آن‌ها سلامت جسمی خود را افزایش دهید.

جنسیت

شکستگی لگن در زنان 75% درصد بیشتر از مردان اتفاق می‌افتد. زنان بعد از یائسگی به دلیل کاهش استروژن، توده استخوانی را از دست داده و مستعد پوکی استخوان می‌شوند که همین امر احتمال افزایش شکستگی در آن‌ها را قوت می‌بخشد.

افزایش سن

شکستگی لگن در افراد بالای 65 سال شایع‌تر است؛ چراکه با افزایش سن استخوان‌ها شکننده‌تر و ضعیف‌تر می‌شوند. توجه داشته باشید افراد مسن با بالا رفتن سن با مشکلات حرکتی و تعادلی موجه شده و احتمال زمین خوردن و آسیب دیدن آن‌ها افزایش پیدا می‌کند.

مصرف برخی داروها

مصرف برخی داروها با ایجاد احساس خواب‌آلودگی و کاهش فشار خون باعث از دست دادن تعادل و زمین خوردن می‌شوند. همچنین برخی داروها همچون کورتیزون و پردنیزون باعث تضعیف استخوان‌ها شده و یک خطر جدی برای شکستگی لگن محسوب می‌شوند. مصرف داروهایی که بر روی سیستم عصبی مرکزی تاثیر می‌زارند همچون داروهای ضد روان‌پریشی، آرام‌بخش‌ها و داروهای خواب معمولا در در شکستگی‌های ناشی از زمین خوردن موثر هستند و احتمال سقوط را در افراد افزایش می‌دهند.

سابقه بیماری‌

ابتلا به برخی بیماری‌ها احتمال شکستگی لگن را افزایش می‌دهند. بیماری‌هایی همچون پرکاری تیروئید، اختلالات روده‌ای که می‌توانند باعث جذب و کاهش جذب کلسیم و ویتامین D شوند و اختلالات روانی و رفتاری شناختی ازجمله عوامل خطر ابتلا به شکستگی لگن محسوب می‌شوند. اختلالاتی همچون نارسایی آندورزی می‌تواند باعث آسیب به اسکلت بدن شده و از رسیدن مواد مغذی ضروری به استخوان‌ها جلوگیری کند.

سبک زندگی

افرادی که سبک زندگی کم‌تحرکی دارند و هیچ‌گونه فعالیت ورزشی انجام نمی‌دهند، بیشتر از هر فرد دیگه‌ای در معرض شکستگی لگن قرار دارند. همچنین احتمال کاهش تراکم استخوان در افرادی که به‌طور منظم ورزش نمی‌کنند بیشتر شده و خطر شکستگی افزایش پیدا می‌کند. مصرف الکل و دخانیات با ایجاد اختلال در روند طبیعی استخوان‌سازی منجر به از دست رفتن سلامت استخوان می‌شود.

رژیم غذایی نامناسب

رژیم غذایی نامناسب از جمله عواملی محسوب می‌شود که بر جذب ویتامین D و کلسیم تاثیر گذاشته و باعث کاهش توده استخوانی می‌شود. رژیم غذایی نامناسب باعث کاهش قند خون و فشار خون پایین می‌شود و خطر سقوط و زمین خوردن را افزایش می‌دهد.

پوکی استخوان

اگر سلول‌های استخوانی با سرعت بالا تخریب شده و سلول‌های جدید جایگزین نشوند، فرد مبتلا به پوکی استخوان می‌شود. پوکی استخوان باعث ضعیف شدن استخوان‌ها شده و خطر شکستگی لگن را در افراد افزایش می‌دهد.

تشخیص شکستگی لگن

شکستگی لگن یکی از عارضه‌هایی است که وضعیتی اورژانسی را برای بیمار ایجاد کرده و باید سریعا مورد بررسی قرار گیرد. بنابراین اگر دچار شکستگی لگن شدید، باید با مراجعه به پزشک مورد ارزیابی فیزیکی قرار بگیرید. پزشک براساس علائم فیزیکی بیمار و وضعیت لگن می‌تواند تایید کند که دچار شکستگی لگن شده‌اید. همچنین برای تشخیص شکستگی و بررسی آسیب بافت‌های بدن تصویربرداری را تجویز می‌کند. برخی از روش‌های تصویربرداری شامل موارد زیر است.

  • سی‌تی‌اسکن روشی مناسب برای تشخیص شکستگی استخوان لگن است؛ زیرا تصاویر سه‌بعدی از لگن را با استفاده از اشعه ایکس ارائه می‌کند. البته عکس‌برداری به روش سی‌تی‌اسکن در موارد حاد توصیه می‌شود تا پزشک بتواند با استفاده از تصویری باکیفیت و بهتر از شکستگی استخوان لگن، آسیب‌دیدگی‌ها را ارزیابی و روش مناسب برای درمان را تجویز کند.
  • اسکن ام‌آر‌آی روشی جایگزین برای سی‌تی‌اسکن است که تصاویری با وضوح بالا تهیه می‌کند. در بسیاری از مواقع این نوع عکس‌برداری ضروری نبوده و فقط در مواردی که شکستگی استخوان لگن شدید است، انجام می‌شود. پزشک با دریافت اسکن ام‌آر‌آی به‌طور دقیق به ارزیابی حفره لگن می‌پردازد.
  • عکس‌برداری توسط اشعه ایکس جزئیات شکستگی داخل حفره لگن را نشان نمی‌دهد؛ اما به‌خوبی آسیب دیدگی‌های لگن را مشخص می‌کند. عکس‌برداری توسط اشعه ایکس زاویه‌های متفاوتی از استخوان را ارائه می‌دهد تا پزشک بتواند دررفتگی استخوان را نیز بررسی نماید.
  • اسکن رادیو ایزوتوپ در برخی موارد برای بررسی شکستگی لگن شدید تجویز می‌شود. برخی از بیماران به دلایلی همچون کاشت پیس میکر امکان انجام اسکن ام‌آر‌آی را ندارند. بنابراین اسکن رادیو ایزوتوپ برای آن‌ها گزینه مناسبی است.
اطلاعات بیشتر   فیزیوتراپی در سکته های مغزی

پزشک معالج علاوه‌بر درخواست عکس‌برداری، آزمایشات مختلفی را نیز به‌منظور بررسی میزان خون ازدست‌ رفته و عملکرد کبد و کلیه به‌همراه آزمایش ادرار برای بررسی مثانه تجویز می‌کند.

درمان شکستگی لگن

پزشک متخصص برای درمان شکستگی لگن پس‌ از ارزیابی عکس‌برداری‌ها و بررسی آزمایشات انجام‌شده، بهترین روش درمانی را برای شما تجویز می‌کند. بهتر است بدانید که به‌طورکلی روش درمان شکستگی لگن به سن، سلامت عمومی و نوع شکستگی شما وابسته است. متداول‌ترین روش‌های درمان شکستگی لگن به شرح زیر است.

جراحی

معمولا انواع شکستگی‌های لگن با استفاده از جراحی درمان می‌شوند. پزشک پس‌ از تشخیص شکستگی در سریع‌ترین زمان ممکن به جراحی لگن می‌پردازد. البته گاهی اوقات نیز به دلایل مختلف جراحی چند روز به تعویق می‌افتد؛ اما به‌طورکلی هدف از انجام جراحی تسکین درد و کمک به بازگردانی فعالیت روزمره شما است.

برای انجام جراحی شکستگی لگن دو نوع تکنیک مختلف وجود دارد که متناسب با سلامت عمومی، سابقه پزشکی، سن و نوع شکستگی یکی از آن‌ها انتخاب می‌شود. جراحی ترمیم مفصل ران یکی از روش‌های مورداستفاده برای شکستگی لگن محسوب می‌شود که پزشک در این روش از صفحات فلزی و پیچ برای محکم کردن استخوان‌ها و قرار دادن آن‌ها در جای اصلی خود استفاده می‌کند. جراحی تعویض مفصل لگن نیز دیگر روش مورد استفاده برای شکستگی لگن بوده که ممکن است به تعویض جزئی یا کامل لگن نیاز پیدا کنید؛ اما توجه داشته باشید انجام فیزیوتراپی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن یکی از ضرورت‌های غیرقابل‌اجتناب محسوب می‌شود. انجام جراحی تعویض مفصل لگن زمانی توصیه می‌شود که استخوان‌های شکسته به‌درستی ردیف نشوند.

دارو درمانی

تجویز داروها به‌منظور کاهش درد و التهاب بیمار و تحت نظر متخصص ارتوپدی صورت می‌گیرد. پس‌ از انجام جراحی به‌منظور کاهش خطر عفونت باید آنتی‌بیوتیک دریافت کنید. همچنین به‌منظور کاهش خطر لخته شدن خون، استفاده از داروهای رقیق‌کننده خون ضروری است. داروهای مسکن می‌توانند به کاهش درد و التهاب بعد از جراحی کمک موثری کنند.

فیزیوتراپی

پس‌ از انجام جراحی شکستگی لگن پزشک به شما توصیه می‌کند که به یک کلینیک توان‌بخشی و فیزیوتراپی برای پیگیری درمان خود مراجعه کنید. فیزیوتراپیست نیز متناسب با شرایط به تهیه یک برنامه درمانی می‌پردازد تا به شما کمک کند دامنه حرکتی، انعطاف‌پذیری و قدرت مفاصل خود را مجدد بدست آورید. همچنین انجام فیزیوتراپی در بهترین کلینیک فیزیوتراپی در ایران باعث افزایش سرعت بهبودی می‌شود. بنابراین توصیه می‌کنیم پیش‌ از مراجعه به مراکز فیزیوتراپی حتما تحقیقات لازم را انجام دهید.

مجموعه تخصصی فیزیوتراپی کیانپارس بهترین کلینیک فیزیوتراپی در اهواز است که با طراحی بهترین برنامه درمانی مسیر بهبودی شما را هموار می‌کند. همچنین اگر بعد از عمل شکستگی لگن امکان مراجعه به مراکز درمانی را نداشتید، می‌توانید از خدمات فیزیوتراپی در منزل این مرکز استفاده کنید. توجه داشته باشید که برنامه‌های تمرین درمانی شما در کلینیک کیانپارس همواره درجهت بهبودی قدرت مفاصل بوده و به بازگردانی دامنه حرکتی کمک می‌کند. در کلینیک فیزیوتراپی کیانپارس از تجهیزاتی همچون شاک ویو، مگنت تراپی، لیزر پرتوان و کم توان، سرما و گرمادرمانی و… به‌منظور بهبود وضعیت لگن بعد از جراحی استفاده می‌شود. همچنین این کلینیک دارای بخش‌های متعددی جهت انجام تمرینات ورزشی و طی نمودن روند درمانی است. اگر برایتان سوال است که این کلینیک فیزیوتراپی چه بخش‌هایی دارد؟ باید بگوییم مجموعه کیانپارس از بخش‌های مختلفی جهت ماساژ درمانی، انجام تمرینات، اتاق‌های مخصوص تجهیزات و… طراحی‌ شده است.

اطلاعات بیشتر   درمان شانه یخ زده در اهواز

ممکن است شما نیز جزو افراد افرادی باشید که می‌خواهید بدانید این کلینیک فیزیوتراپی کجاست؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم کلینیک تخصصی کیانپارس در اهواز واقع شده و نزدیک‌ ترین فیزیوتراپی به ساکنان عزیز اهواز است. قیمت فیزیوتراپی در این کلینیک متناسب با خدمات قابل ارائه کاملا مناسب بوده و شما می‌توانید درصورت نیاز به این مجموعه مراجعه و از کارکنان مجرب و به‌روزترین تجهیزات آن برای بهبود حال خود استفاده نمایید.

پیشگیری از شکستگی لگن

با توجه به اینکه شکستگی لگن و انجام جراحی برای بهبود آن عوارض زیادی را برای بیمار به‌همراه دارد و ممکن است ماه‌ها به طول بینجامد، توصیه می‌کنیم با دقت و توجه به برخی موارد از شکستگی لگن جلوگیری کنید. در ادامه برخی از نکاتی که به پیشگیری از شکستگی لگن کمک می‌کنند را بررسی کرده‌ایم.

  • در سنین جوانی با انتخاب سبک زندگی سالم توده استخوانی خود را افزایش دهید تا خطر ابتلا به پوکی استخوان در در سنین بالاتر کاهش پیدا کند.
  • ورزش‌هایی همچون شنا و پیاده‌روی که قدرت عضلانی را افزایش می‌دهند و از تحلیل استخوان‌ها جلوگیری می‌کنند را در برنامه روزمره خود قرار دهید. این ورزش‌ها قدرت بدنی شما را افزایش می‌دهند و احتمال سقوط را به صفر می‌رسانند. همچنین انجام تمرینات تعادلی در کاهش خطر زمین خوردن بسیار موثر هستند.
  • غذاهای حاوی ویتامین D و کلسیم را در برنامه غذایی خود قرار دهید تا استخوان‌هایتان تقویت شوند.
  • نوشیدن الکل و استفاده از سیگار تراکم استخوان را کاهش داده و تعادل شما را مختل می‌کنند. بنابراین برای جلوگیری از خطر سقوط و شکستگی استخوان‌ها استفاده از آن‌ها را متوقف کنید.
  • عوارض جانبی بسیاری از داروها، ضعف و سرگیجه است. این دسته عوارض خطر سقوط و زمین خوردن شما را افزایش می‌دهند.
  • استفاده از برخی داروها به‌منظور جلوگیری از تحلیل استخوان و تحریک رشد استخوان توصیه می‌شود.
  • بسیاری از شکستگی‌های لگن ناشی از زمین خوردن هنگام راه رفتن است. بنابراین خانه را برای افراد مسن به‌گونه‌ای طراحی کنید تا از این دسته حوادث جلوگیری شود. توصیه می‌کنیم به این منظور از فرش‌های ضد لغزش یا میله‌های دستگیره در حمام و دست‌شویی استفاده کنید.

سخن پایانی

شکستگی لگن درواقع مجموعه‌ای از شکستگی‌ها است که در ناحیه لگن و ران اتفاق می‌افتد و در اثر سر خوردن، تصادف، سقوط و… روی می‌دهد. شکستگی لگن ممکن است در هر سنی اتفاق بیفتد؛ اما احتمال بروز آن در سنین بالا و سالمندی به‌دلیل وجود بیماری‌های مختلف همچون پوکی استخوان بیشتر است. شکستگی استخوان لگن باعث بروز علائمی مانند ناتوانی و درد شدید شده و تنها راه درمان قطعی آن جراحی و بعد از آن انجام فیزیوتراپی محسوب می‌شود. اگر می‌خواهید به یک مرکز فیزیوتراپی با قیمت مناسب و خدمات منحصربه‌فرد مراجعه کنید، مجموعه تخصصی فیزیوتراپی کیانپارس بهترین گزینه برای شما خواهد بود. این مجموعه طرف قرارداد با انواع بیمه‌ها بوده که همین امر یک مزیت مهم در کاهش هزینه‌های درمانی شما است. اگر قصد مراجعه برای ادامه درمان به این مجموعه را دارید، تنها کافی است با مراجعه به وب‌سایت مرکز تخصصی کیانپارس فرم رزرو نوبت فیزیوتراپی را پر کنید.

سوالات متداول

1- کدام دسته از افراد بیشتر در معرض شکستگی لگن قرار دارند؟

افراد مبتلا به پوکی استخوان، زنان یائسه، سالمندان و افراد کم‌تحرک بیشتر از دیگران در معرض شکستگی لگن هستند.

2- آیا شکستگی لگن خطرناک است؟

ایجاد شکستگی در ناحیه لگن و ران می‌تواند به رگ‌های خونی آسیب زده و باعث خونریزی شدید، از دست دادن توانایی حرکت و آسیب‌های عصبی شود.

3- مراقبت‌های بعد از جراحی شکستگی لگن شامل چه مواردی می‌شود؟

استفاده از داروهای مسکن و انجام فیزیوتراپی با کمک فیزیوتراپیست به شما کمک می‌کند تا توانایی‌های خود را به‌مرور مجدد بدست آورده و انرژی به ماهیچه‌ها و مفاصل بازگردد.

6 دیدگاه

  • چطور می‌توان از تکنیک‌های فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت دست و آرنج هستند، بهره برد؟

  • چطور می‌توان از فیزیوتراپی برای بهبود انعطاف و عملکرد مفصل‌های اندام فوقانی مانند شانه و بازو استفاده کرد؟

  • چگونه می‌توان فیزیوتراپی را با دیگر روش‌های درمانی مانند کیروپراکتیک، ماساژ درمانی، و تراپی‌های دستی ترکیب کرد تا بهترین نتایج در بهبودی بیماران به دست آید؟

  • آیا می‌توان از مکمل‌های غذایی و داروهای طبیعی در کنار فیزیوتراپی بعد از جراحی اندام‌ها برای تسریع در بهبودی استفاده کرد؟

  • آیا فیزیو تراپی می‌تواند در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت صورت و گردن و شانه و دست و آرنج و بازو و مچ هستند، مفید باشد؟

  • تاثیر فیزیوتراپی در درمان عملکرد ورزشی ورزشکاران حرفه‌ای و مدیریت آسیب‌های ورزشی چگونه‌است می‌تواند بهبودی عملکرد آنها کمک کند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *