اگر در طول روز ساعات زیادی را صرف انجام کار با کامپیوتر و لپتاپ می‌کنید، حتما تجربه درد در انگشت شست و مچ دست را داشته‌اید. این درد در بسیاری از مواقع بسیار شدید بوده و مانع از انجام حرکات انگشت شست و مچ دست می‌شود. اغلب افرادی که به هر نحوی فشار زیادی به ناحیه مچ و انگشت شست وارد می‌کنند، در معرض ابتلا به بیماری به‌نام سندرم دکوروان هستند. سندرم دکوروان یا شست بلک‌بری وضعیت دردناکی است که تاندون‌های داخلی مچ دست را درگیر می‌کند. درصورتی‌که دچار این سندرم شده باشید، هنگام چرخاندن مچ، مشت کردن دست یا گرفتن اجسام احساس درد شدیدی را خواهید داشت. اگر شما نیز علاقه‌مند به کسب اطلاعات بیشتر در زمینه سندرم دکوروان هستید، این مقاله را از دست ندهید.

سندرم دکوروان یا شست بلک‌بری چیست؟

سندرم دکوروان یا شست بلک‌بری وضعیت دردناکی بوده که در اثر انقباض تاندون‌های ناحیه شست و تحریک آن‌ها ایجاد می‌شود. درحقیقت زمانی‌که تاندون‌ها یا غلاف آن‌ها در ناحیه انگشت شست دچار تورم شوند، در مچ دست درد و ناراحتی شدیدی ایجاد می‌شود. این درد به‌ویژه هنگام برداشتن یا گرفتن اشیا، مشت کردن دست و چرخاندن مچ دست تشدید می‌یابد. در صورت ابتلا به سندرم دکوروان نباید فعالیت‌های سنگینی که به مچ دست شما فشار وارد می‌کنند را انجام دهید. ورزش‌هایی همچون والیبال، تنیس و گلف برای شما خطرساز بوده و وضعیت شما را وخیم‌تر می‌کند. تاندون درگیر در سندرم شست بلک‌بری به‌تدریج ملتهب و ضخیم شده و در چنین شرایطی نواحی دیگر دست و عضلات آن وظایف خود را به‌سختی انجام می‌دهند. درنتیجه درد و سختی قابل‌توجهی در حرکت بیمار ایجاد خواهد شد.

اطلاعات بیشتر   انگشت ماشه ای یا شست ماشه ای

سندروم دکوروان چه علائم و نشانه هایی دارد؟

سندرم شست بلک‌بری یکی از بیماری‌های شایع مچ دست بوده و مانند هر عارضه دیگری با نشانه و علائم بخصوصی همراه است. اگر علائم این بیماری به‌موقع تشخیص داده شود، می‌توان از عوارض و تبعات جدی آن جلوگیری نمود؛ اما درصورتی‌که درمان این بیماری را برای مدت زیادی به تعویق بیندازید سندروم دکوروان تشدید پیدا کرده و در حالت عادی مچ دست و انگشت شست درد شدیدی را برای شما به‌همراه خواهند داشت. ازجمله شایع‌ترین علائم و نشانه‌های سندرم دکوروان می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • ایجاد مشکل در حرکت دادن دست طی انجام فعالیت‌های روزمره و بلند کردن اجسام
  • احساس درد و تورم در نزدیکی مفصل انگشت شست
  • عدم حرکت و احساس چسبندگی در مچ دست هنگام جابه‌جا کردن آن
  • احساس سنگینی در شست و ناتوانی در تکان دادن آن
  • شنیدن صدای تکان‌دهنده در زمان حرکت تاندون‌ها

علت اصلی بروز سندروم شست بلک ‌بری چیست؟

به‌طورکلی تاندون‌ها از ساختار طناب مانندی برخوردار هستند و ماهیچه‌ها را به استخوان‌ها متصل می‌کنند. زمانی‌که شما چیزی را برمی‌دارید یا فشار می‌دهید دو تاندون در مچ دست و انگشت شست وظیفه حرکت این عضو را برعهده دارند. وقتی حرکتی را به‌صورت مداوم و تکراری درطول روز انجام دهید، غلاف اطراف تاندون‌ها تحریک شده و سفتی و تورم در آن‌ها به وجود می‌آید. درنتیجه وضعیتی ایجاد می‌شود که حرکت معمول آن‌ها با درد و ناراحتی همراه خواهد بود. مهم‌ترین علل اصلی بروز سندرم شست بلک‌بری یا دکوروان شامل موارد زیر است.

  • ورود ضربه محکم و ناگهانی به انگشت شست
  • استفاده مکرر از یک عضو
  • انجام فعالیت‌های باغبانی به‌صورت مکرر و روزانه
  • سابقه بیماری‌های خاصی همچون آرتریت روماتوئید
  • انجام برخی فعالیت‌های تکراری و سنگین در محل کار
اطلاعات بیشتر   فیزیوتراپیست کیست و چه زمان باید به آن مراجعه کرد؟

عوامل موثر بر بروز سندرم دکوروان

فاکتورهای متعددی در ایجاد عارضه سندرم دکوروان موثر هستند که شناخت هریک از آن‌ها به شما کمک می‌کند تا بتوانید علائم این بیماری را در مراحل اولیه تشخیص و به‌موقع به پزشک به‌منظور درمان مراجعه کنید. برخی از مهم‌ترین عوامل موثر بر ایجاد بیماری سندرم دکوروان به شرح زیر است.

  • سن: طبق تحقیقات انجام‌شده افرادی که در بین 30 الی 50 سالگی هستند، به احتمال بالا به سندرم دکورولن مبتلا می‌شوند.
  • جنسیت: سندرم دکوروان در زنان بالا 40 سال شایع‌تر از مردان است. همچنین بهتر است بدانید که زنان 8 الی 10 برابر مردان به این بیماری مبتلا خواهند شد.
  • حرکت بیش‌ از اندازه مچ دست: زمانی‌که به‌طور مکرر حین انجام بازی یا برخی فعالیت‌های روزمره به‌صورت مکرر برخی حرکات را با مچ دستتان انجام دهید، به احتمال زیاد در آینده به این عارضه مبتلا خواهید شد.
  • بارداری: هنگام بارداری یا بعد از آن، با بلند کردن نوزاد به‌صورت مکرر ممکن است در معرض ابتلا به سندرم دکوروان قرار گیرید.

سخن پایانی

سندرم دکوروان یکی از عارضه‌های دردناک و محدودکننده است که عموما به راهکارهای درمانی پاسخ خوبی می‌دهد. بنابراین اینکه در همان مراحل اولیه بروز علائم به درمان بیماری اقدام کنید، از اهمیت بالایی برخوردار است. توجه داشته باشید اگر سندرم دکوروان درمان نشود، به‌مرور دامنه حرکتی شما را محدود کرده و باعث پارگی غلاف تاندون خواهد شد. فیزیوتراپی یکی از روش‌های مناسب برای درمان این بیماری محسوب شده که شما می‌توانید با بهره‌گیری از آن و اصلاح سبک زندگی به بهبود وضعیت خود کمک کنید. اگر برای پیگیری درمان خود قصد مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی کیانپارس را دارید، می‌توانید از طریق فرم موجود در سایت اقدام به رزرو نوبت فیزیوتراپی کنید تا کارشناسان مجموعه به‌منظور انجام هماهنگی‌های لازم با شما تماس حاصل کنند.

اطلاعات بیشتر   چگونه یک فیزیوتراپیست انتخاب کنیم؟

سوالات متداول

1- چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به سندرم دکوروان هستند؟

افراد مسن،بانوان، بیماران روماتیسمی و زنان باردار بیشتر از افراد دیگر مستعد ابتلا به این بیماری خواهند بود.

2- چگونه می‌توان از بروز مجدد سندرم دکوروان جلوگیری نمود؟

برای جلوگیری از بروز مجدد علائم سندرم دکوروان ورزش‌های توصیه‌شده توسط فیزیوتراپیست را انجام دهید. همچنین در صورت تجویز پزشک، از بریس یا آتل نیز استفاده نمایید. توصیه می‌کنیم از حرکت دادن مکرر مچ دست برای انجام برخی فعالیت‌های روزانه یا ورزشی خودداری نمایید.

3- درمان سندرم دکوروان چه مدت طول می‌کشد؟

اگر درمان را زودهنگام آغاز کرده باشید، پس‌ از حدود 4 الی 6 هفته علائم بیماری کاهش پیدا خواهند کرد.

6 دیدگاه

  • آیا فیزیو تراپی می‌تواند به بهبودی ناهنجاری مربوط به روانی و استرس کمک کند؟

  • نقش فیزیوتراپی برای بهبودی فعالیت افرادی مبتلا به مشکلات مفصلی مانند آرتروز و بیماری هشتگوت چگونه‌است می‌تواند به کاهش درد و بهبود انعطاف پویایی مفاصلی کمک کند؟

  • آیا فیزیو تراپی می‌تواند به بهبودی ناهنجاری پشتی و کمر کمک کند؟

  • چه نقشی در تشخیص و درمان مشکلات مفصلی دارد و ب‌چه صورت تاثیر می‌گذارد؟

  • چگونه فیزیوتراپی بهبودی عملکرد افراد پس از عمل جراحی مفصل بزرگ کمک می‌کند و چه نکاتی برای بیماران بعد از جراحی لازم است بدانند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *