فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه (روتاتورکاف) ذاکر مشفق اهواز فیزیوتراپیست بهترین کیان پارس دکتر فیزیوتراپی شهر اهواز خوزستان ایران

فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه (روتاتورکاف) ذاکر مشفق اهواز فیزیوتراپیست بهترین کیان پارس دکتر فیزیوتراپی شهر اهواز خوزستان ایران


در برخی موارد با توجه به میزان عارضه وارد شده و حاد بودن بیماری، پزشک معالج اقدام به جراحی شانه می‌کند؛ اما توجه داشته باشید که بعد از این جراحی درصد بالایی از موفقیت و نتیجه درمان به مراقبت‌ها و فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه بستگی دارد. درواقع این تمرینات به بهبودی کامل و بازگرداندن عملکرد مفصل شانه کمک می‌کند و به شما این امکان را می‌دهد تا در مدت زمان کوتاه به فعالیت‌های روزمره و معمول خود بازگردید. در این مقاله قصد داریم به بررسی تاثیر فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه و انواع تکنیک‌های انجام آن بپردازیم؛ با ما همراه باشید.

جراحی روتاتورکاف شانه چیست؟

در بسیاری از مواقع آسیب‌های روتاتورکاف به‌راحتی با انجام حرکات و تمرینات فیزیوتراپی یا درمان دارویی قابل درمان است؛ اما اگر مدت‌زمان زیادی از بروز آسیب بگذرد، این روش کارساز نبوده و احتمالا بیمار به جراحی نیاز خواهد داشت. برای جراحی روتاتورکاف می‌توان از روش‌های جراحی باز یا آرتروسکوپی بهره گرفت. جراحی شانه به‌صورت کاملا تهاجمی انجام می‌گیرد؛ اما در این جراحی محدودیت‌هایی متعددی همچون سن بیمار وجود دارد. اگر سن بیمار بالا باشد، در بسیاری از موارد از روش‌های غیرتهاجمی و یا غیرجراحی همچون آرتروسکوپی استفاده می‌شود؛ چراکه ترمیم بافت در افراد مسن با سرعت کمتری انجام می‌گیرد. به‌طورکلی روش‌های مختلفی برای درمان پارگی روتاتورکاف شانه وجود دارد و از تکنیک‌های مختلف آن می‌توان به‌منظور بهبود و بازیابی سلامتی بهره‌مند شد.

فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه (روتاتورکاف) ذاکر مشفق اهواز فیزیوتراپیست بهترین کیان پارس دکتر فیزیوتراپی شهر اهواز خوزستان ایران

مدت زمان ریکاوری بعد از جراحی روتاتورکاف

پس‌ از جراحی روتاتورکاف بیمار به استراحت نیاز دارد تا محل جراحی بازسازی شود؛ اما توجه داشته باشید که بهبودی کامل بیمار پس‌ از انجام این جراحی و بازگشت به فعالیت‌های عادی ممکن است چندین ماه به طول بینجامد. معمولا 6 الی 8 هفته پس‌ از جراحی روتاتورکاف طول می‌کشد تا بیمار بهبود پیدا کند؛ اما بهبودی کامل به اندازه پارگی نیز بستگی دارد. زمان بهبودی کامل یک پارگی کوچک حدود 4 ماه الی 6 ماه است و برای پارگی‌های شدید و بزرگ، بهبودی کامل پس از حدود 6 الی 12 ماه حاصل می‌شود. بنابراین بیماران پس‌ از گذشت 12 هفته می‌توانند به فعالیت‌های روزمره خود به‌طور کامل بازگردند؛ اما برای انجام ورزش‌های پرفشار و شدید باید حدود 4 الی 6 ماه صبر کنید.

اطلاعات بیشتر   نکات مهم برای پیشگیری از تاندونیت آشیل پا

مهم ترین تکنیک های فیزیوتراپی پس از جراحی شانه

یکی از روش‌های درمانی به‌منظور بهبود و بازیابی آسیب‌های شانه و کاهش ناراحتی‌ها و عوارض‌های بعد از جراحی شانه، فیزیوتراپی و تکنیک‌های مختلف آن است. انجام فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه عوارض به‌جای مانده از این جراحی را بهبود می‌بخشد. بخشی از تکنیک‌های فیزیوتراپی مربوط به روش‌های دستی و تمرین درمانی است و در برخی مواقع نیز فیزیوتراپیست بدون استفاده از هیچ دستگاهی شروع به درمان درد ایجاد شده در شانه کرده و به کاهش عوارض جراحی کمک می‌کند. در ادامه با مهم‌ترین تکنیک‌های فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه آشنا خواهید شد.

فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه (روتاتورکاف) ذاکر مشفق اهواز فیزیوتراپیست بهترین کیان پارس دکتر فیزیوتراپی شهر اهواز خوزستان ایران

سرما و گرمادرمانی

قرار دادن کمپرس سرد و گرم در ناحیه آسیب‌دیده از دیگر روش‌های مراقبتی موثر بعد از جراحی کتف محسوب می‌شوند. این روش به کاهش درد، کاهش تورم، افزایش گردش خون و ترمیم و بهبود بافت‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند.

آب‌درمانی شنا

آب درمانی و شنا باعث جلوگیری از اسپاسم‌های عضلانی و ریلکس شدن آن‌ها می‌شود. همچنین این روش به کاهش درد و تورم شایع پس‌ از جراحی کمک موثری می‌کند.

ماساژ درمانی

فیزیوتراپیست در این روش با انجام حرکات مختلف با استفاده از دست خود باعث ایجاد گردش خون و ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده شده و به کاهش درد و تورم شانه منجر می‌شود.

تحریکات الکتریکی

در روش تحریکات الکتریکی فیزیوتراپیست با اعمال جریان الکتریکی و انتقال آن توسط الکترودها به شانه باعث ترمیم و بهبود بافت‌های آسیب‌دیده می‌شود. این روش در افزایش جریان خون و دامنه حرکتی انعطاف‌پذیر روی شانه پس ‌از جراحی موثر است. همچنین تحریکات الکتریکی باعث بازگشت عملکرد طبیعی شانه می‌شود.

لیزر درمانی

لیزر درمانی با استفاده از اشعه و نور به ناحیه آسیب‌دیده باعث تحریک ترمیم و بهبود بافت‌های تخریب‌شده می‌شود. همین امر به کاهش درد و تورم پس‌ از جراحی کتف منجر می‌شود.

اولتراسوند تراپی

در این روش با استفاده از دستگاه مخصوص اولتراسوند امواج فراصوت به ناحیه آسیب‌دیده انتقال داده می‌شود و به کاهش درد شانه کمک می‌کند. همچنین باعث ترمیم، تحریک و بهبود بافت‌های آسیب‌دیده شانه می‌شود.

اوزون تراپی

اوزون تراپی دارای خاصیت ضد التهابی بوده و به کاهش تورم شانه و بهبود جریان خون در بافت‌های آسیب‌دیده کمک می‌کند. همچنین اوزون گازی است که فیزیوتراپیست با تزریق آن در مفصل شانه باعث تحریک و ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده و افزایش سرعت روند درمان می‌شود.

شاک ویو تراپی

فیزیوتراپیست با اعمال جریان صوتی در ناحیه آسیب‌دیده به بافت‌های عصبی شوک وارد می‌کند تا باعث تحریک آن‌ها شود. استفاده از این روش کاهش تورم و بهبود درد شانه را به‌همراه دارد.

اطلاعات بیشتر   اهمیت انجام فیزیوتراپی بعد از دررفتگی لگن
Loading...

مزایا انجام فیزیوتراپی پس از جراحی شانه

فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه (روتاتورکاف) ذاکر مشفق اهواز فیزیوتراپیست بهترین کیان پارس دکتر فیزیوتراپی شهر اهواز خوزستان ایران

فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه از اهمیت بالایی برخوردار است. معمولا 1 هفته بعد از این جراحی فیزیوتراپیست با استفاده از تمرین درمانی به بیمار کمک می‌کند تا بتواند هرچه سریع‌تر کتف خود را حرکت دهد و فعالیت‌های روزمره خود را آغاز کند. مزایا انجام فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه به شرح زیر است.

  • تقویت عضلات شانه بعد از جراحی
  • بهبود سریع‌تر آسیب‌دیدگی‌ها
  • افزایش دامنه حرکتی بدن
  • افزایش گردش خون در بافت‌های آسیب‌دیده
  • کاهش درد، تورم و اسپاسم‌های عضلانی
  • جلوگیری از آسیب‌های مجدد یا احتمالی
  • افزایش سطح اکسیژن و اکسیژن رسانی
  • بازگشت عملکرد ناحیه آسیب‌دیده
  • برخورداری از قیمت مناسب
  • روش ایمن و غیرتهاجمی
  • صرفه‌جویی در وقت و زمان
  • کمک به بیمار و مراقبت‌های بعد از جراحی

مراقبت های لازم بعد از جراحی شانه

فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه (روتاتورکاف) ذاکر مشفق اهواز فیزیوتراپیست بهترین کیان پارس دکتر فیزیوتراپی شهر اهواز خوزستان ایران

پس‌ از جراحی شانه، بیمار به‌منظور کاهش عوارض احتمالی و بهبود عملکرد شانه به چندین روش مراقبتی نیاز دارد. در ادامه برخی از موثرترین روش‌های مراقبتی به‌منظور کسب نتیجه بهتر و مطلوب‌تر را بررسی نموده‌ایم.

  • پس ‌از عمل از شانه بند و بریس استفاده کنید تا در مقابل ضربه، فشار، تهدیدات و آسیب‌های مجدد از شانه محافظت شود.
  • انجام ورزش‌ها و تمریناتی که توسط فیزیوتراپیست تجویز شده‌اند را فراموش نکنید.
  • رعایت نکاتی همچون درست خوابیدن، درست نشستن و تکیه نکردن بر روی بازوی آسیب‌دیده به جلوگیری از آسیب مجدد و بهبود شانه کمک می‌کند.
  • از تکان دادن بیش‌ ازحد نرمال شانه خودداری نمایید.
  • 2 الی 4 هفته پس‌ از جراحی به‌منظور جلوگیری از خشکی، گرفتگی و اسپاسم عضلانی ورزش و تمرینات خود را آغاز کنید.
  • از کمپرس آب گرم به‌منظور کاهش درد شانه استفاده کنید.
  • از انجام هر نوع فعالیت شدید همچون بلند کردن اجسام با دست آسیب‌دیده بپرهیزید.
  • شانه جراحی‌شده را با مشورت پزشک زیر آب گرم به آرامی ماساژ دهید.
  • به فیزیوتراپیست مراجعه کرده و زیر نظر او به درمان درد و عوارض ایجاد شده پس‌ از جراحی شانه بپردازید.
  • محل زخم را ضدعفونی کنید و از پمادهای ضددرد و ضد التهاب کمک بگیرید.
  • شانه آسیب‌دیده را بالاتر از سطح زمین و قلب به شکل آویزان نگه دارید.

اهمیت فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه روتاتورکاف

همان‌طور که گفته شد انجام فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه بسیار مفید بوده و می‌تواند کمک موثری در بهبود سریع‌تر شانه کند. فیزیوتراپیست نیز پیش‌ از استفاده از تکنیک‌ها، وضعیت سلامت بدن بیمار به‌طور کامل می‌سنجد و سپس تمرینات بخصوصی را تجویز می‌کند. اگر شما نیز به‌تازگی عمل جراحی شانه انجام داده‌اید و نیاز به یک مجموعه فیزیوتراپی در اهواز برای ادامه روند درمان خودداری دارید، بهتر است به‌دنبال بهترین کلینیک فیزیوتراپی در ایران باشید.

اطلاعات بیشتر   فیزیوتراپی نزدیک من

برای مراجعه به بهترین کلینیک فیزیوتراپی در اهواز ابتدا باید امکانات داخلی و کلی آن مرکز را بسنجید و از تجربه فیزیوتراپیست‌های آن اطمینان کسب کنید. شاید برایتان سوال باشد که یک کلینیک فیزیوتراپی چه بخش‌هایی دارد؟ اصولا بهترین کلینیک‌های فیزیوتراپی باید دارای بخش‌های مختلفی به‌منظور مداوای بیماران و رفاه حال آن‌ها باشند. همچنین در آن‌ها بخش‌هایی نیز به‌منظور نظم بخشیدن به امور در نظر گرفته شده است. کلینیک تخصصی فیزیوتراپی کیانپارس با برخورداری از تمام این امکانات امکان فیزیوتراپی در منزل را نیز برای بیماران فراهم نموده است تا بتوانید خدمات فیزیوتراپی با قیمت مناسب را حتی در منزل خود نیز دریافت کنید. اگر می‌خواهید بدانید که این کلینیک فیزیوتراپی کجاست؟ باید بگوییم که کلینیک تخصصی کیانپارس، در اهواز واقع شده است. بنابراین بهترین و نزدیک ‌ترین فیزیوتراپی به مردم محترم اهواز کلینیک کیانپارس است. قیمت فیزیوتراپی در این مرکز به‌گونه‌ای تعیین‌شده تا تمام افراد بتوانند خدمات مورد نیاز خود را بدون دغدغه از بابت هزینه‌ها دریافت کنند. انواع خدمات فیزیوتراپی گردن، فیزیوتراپی شانه، فیزیوتراپی پا و… در این مرکز قابل انجام است.

سخن پایانی

فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه (روتاتورکاف) ذاکر مشفق اهواز فیزیوتراپیست بهترین کیان پارس دکتر فیزیوتراپی شهر اهواز خوزستان ایران

در این مطلب به بررسی انواع تکنیک‌های فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه و مزایا انجام آن پرداختیم. بهتر است بدانید که بعد از انجام این جراحی باید به مراقبت‌های پس‌ از آن نیز پایبند باشید تا به نتیجه‌ای مطلوب دست یابید. اگر قصد مراجعه به کلینیک تخصصی فیزیوتراپی کیانپارس اهواز را دارید، توصیه می‌کنیم با مراجعه به وب‌سایت مجموعه ابتدا به رزرو نوبت فیزیوتراپی بپردازید تا کارشناسان مرکز برای هماهنگی‌های لازم با شما تماس حاصل کنند.

فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه (روتاتورکاف) ذاکر مشفق اهواز فیزیوتراپیست بهترین کیان پارس دکتر فیزیوتراپی شهر اهواز خوزستان ایران

سوالات متداول

1- دلیل اهمیت انجام تمرینات فیزیوتراپی بعد از جراحی شانه چیست؟

این تمرینات به کشش و تقویت عضلات و بهبود انعطاف‌پذیری مفاصل کمک شایانی کرده و تورم و درد را کاهش می‌دهد.

2- فیزیوتراپی تا چه اندازه به بهبود دامنه حرکتی شانه کمک می‌کند؟

انجام فیزیوتراپی پس‌ از جراحی شانه باعث بهبود دامنه حرکتی و بازگشت بسیاری از توانایی‌ها می‌شود؛ اما توجه داشته باشید مدت زمان بهبودی به میزان آسیب دیدگی بیمار بستگی دارد.

3- پس‌ از جراحی شانه، بیمار به چند جلسه فیزیوتراپی نیاز دارد؟

تعداد جلسات مورد نیاز برای بیمار، توسط فیزیوتراپیست مشخص می‌شود و به شرایط سلامت و نوع تکنیک‌های فیزیوتراپی بستگی دارد؛ اما به‌طور معمول به 10 الی 15 جلسه فیزیوتراپی و در برخی افراد به 20 جلسه فیزیوتراپی نیاز است.

6 دیدگاه

  • فیزیوتراپی چطور می‌تواند به نقاحت بیمارانی با این مرض در مفاصل مانند آرتروز هستند، کمک کند؟

  • چگونه می‌توان به عنوان والدین از توان بخشی فیزیکی کودکانمان حمایت کنیم؟

  • چگونه می‌توان از تکنیک‌های فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت گردن و شانه و دست و آرنج و بازو و مچ و پاهای جلو و پشت و کمر و ستون فقرات پایین و سینه و کمر و فیزیوتراپی پاها و بازوها و ساق پا هستند، بهره برد؟

  • چطور می‌توان فیزیوتراپی را به عنوان یک راهکار پیشگیری‌ای برای آسیب‌های ورزشی استفاده کرد؟

  • تأثیر تمرینات‌ورزشی فیزیوتراپی در بهبود عملکرد مفصل مچ و پا و کاهش ناراحتی‌های مربوط به مچ و پا چگونه‌است می‌تواند بهبودی قدرت حرکتی و کارایی افراد مبتلا به مشکلات مفصلی در این مناطق کمک کند؟

  • تأثیر فیزیوتراپی در بهبود کیفیت زندگی افراد مبتلا به افتراق عضلاتی چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *