یکی از روشهای درمانی متداول در فیزیوتراپی درای نیدلینگ یا سوزن خشک است. این روش توسط پزشکان ارتوپدی، فیزیوتراپیستها و کایروپراکتورها برای بهبود دامنه حرکت مفاصل، برطرف کردن مشکلات عصبی و درد مورد استفاده قرار میگیرد. درای نیدلینگ برای برطرف کردن مشکلات مناطق خاص بدن استفاده میشود. اگر شما نیز میخواهید به درمان با استفاده از روش درای نیدلینگ بپردازید، با ما همراه باشید تا در ادامه به بررسی مفهوم درای نیدلینگ و مزایا استفاده از این روش اشاره کنیم.
اگر شما هم علاقهمند به آشنایی با روشهای مختلف فیزیوتراپی هستید، و قصد دارید دوره درمان خود را در بهترین کلینیک فیزیوتراپی، و زیر نظر یک پزشک متخصص و دارای مدرک دکترای حرفهای فیزیوتراپی در ایران سپری کنید.
میتوانید از طریق تکمیل فرم رزرو نوبت؛ فیزیوتراپیست ذاكر مشفق دکترای حرفه ای فیزیوتراپی در ایران با سال ها تجربه کار در کشور کانادا عضو انجمن فیزیوتراپی ایران و کانادا ارتباط برقرار کرده و از مشاوره و هماهنگیهای لازم جهت مراجعه حضوری، بهرهمند شوید. همچنین لازم به ذکر است که با رزرو نوبتبه صورت آنلاین؛ از ۱۰ درصد تخفیف خدمات درمانی هم برخوردار خواهید شد.
درای نیدلینگ به چه معنا است؟
درای نیدلینگ که نام دیگر آن طب سوزنی خشک بوده، درمانی موثر برای کاهش درد و درمان مشکلات حرکتی است. در این روش از سوزنهای خشک بدون تجویز دارو استفاده میشود. این سوزن در ناحیه خاصی از عضله فرو رفته و به درمان مشکلات شما کمک میکنند. برخی افراد طب سوزنی را با درای نیدلینگ اشتباه میگیرند. در صورتیکه این دو روش با یکدیگر متفاوت هستند. طب سوزنی یک روش درمانی سنتی چینی است که روی جریان انرژی در بدن برای تسکین درد بیمار به کار میرود. در حالی که درای نیدلینگ با استفاده از آناتومی و فرایندهای بدن به کاهش مشکلات عصبی، بهبود دامنه و تسکین درد میپردازد. اگر به دنبال درمان با استفاده از این روش هستید، میتوانید درمان خود را در بهترین کلینیک فیزیوتراپی اهواز، کلینیک کیانپارس انجام دهید. برای این منظور باید به رزرو نوبت فیزیوتراپی بپردازید.
کاربرد درای نیدلینگ چیست؟
درای نیدلینگ برای بیمارانی که مشکلات اسکلتی عضلانی دارند، به کار میرود. در واقع از این روش برای درمان نقاط ماشهای استفاده میشود. نقاط ماشهای به عضلاتی گفته میشود که کمبود اکسیژن داشته و در صورت لمس، حساس و دردناک خواهند شد. البته نقاط ماشهایی ممکن است سبب ایجاد درد در دیگر قسمتهای بدن نیز شود که به درد ارجاع شده معروف است.
استفاده از درای نیدلینگ برای درمان مشکلاتی نظیر دیسک گردن، مشکلات مفصل، ستون فقرات، میگرن، قفل فک و درد لگن نیز بسیار کاربرد دارد. البته پزشک متخصص یا فیزیوتراپیست باید درمان با استفاده از روش درای نیدلینگ را پیشنهاد کند. زیرا استفاده از این روش درمانی برای بهبود تمام عضلات یا مشکل مفصل در نظر گرفته نشده و بهتر است به عنوان بخشی از برنامه درمان که شامل ماساژ، فعالیت، تمرین، استفاده از گرما و… باشد استفاده شود.
آشنایی با انواع تکنیک درای نیدلینگ
درای نیدلینگ تکنیکهای مختلفی دارد که هر یکی از این تکنیکها مزایای خاص خود را داشته و برای کاربردهای مختلفی از آن استفاده میشود. از جمله تکنیکهای سوزن خشک میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تکنیکهای داخلی خارجی
- تکنیک non-trigger point
تکنیک داخلی- خارجی
در برخی موارد از روش تکنیک پیستون زدن یا منیپولیت استفاده میشود. در این روش سوزن به سمت داخل و خارج حرکت داده میشود. در واقع در این روش سوزنها به صورت طولانی در بدن قرار نگرفته و نقاط ماشهای را سوراخ کرده و سپس برداشته میشوند.
تکنیک non-trigger point
تکنیک non-trigger point بخش وسیعتری از مشکلات از جمله مشکلات یک سیستم عصبی مرکزی را درمان میکند. در این روش پزشک به جای اینکه سوزن را به صورت مستقیم روی نقطه درد بگذارد، سوزن را در نواحی اطراف نقطه درد قرار میدهد. در روش non-trigger point عقیده بر آن است که درد ایجاد شده به دلیل اختلالات عضلانی وسیعتر بوده و تنها در ناحیه اصلی متمرکز نیست.
استفاده از روش درای نیدلینگ چه مزایایی دارد؟
روش درای نیدلینگ به تسکین دردهای عضلانی، سفتی عضلات و افزایش گردش خون در بدن کمک بسیاری میکند. همچنین کاهش نقاط ماشهای سبب بهبود انعطافپذیری ناحیه و افزایش دامنه حرکتی آن میشود. از این روش برای درمان آسیبهای ورزشی، درد عضلانی و درد فیبرومیوژیا استفاده شده و در کاهش کشش بافت نیز تاثیر قابلتوجهی دارد. کلینیک فیزیوتراپی کیانپارس به عنوان یکی از بهترین کلینیک فیزیوتراپی در ایران شناخته شده که شما میتوانید از خدمات درمانی نظیر درای نیدلینگ استفاده کنید. با مراجعه به این کلینیک علاوهبر قیمت فیزیوتراپی مناسب، میتوانید از خدمات فیزیوتراپی در منزل نیز بهرهمند شوید.
عوارض جانبی درای نیدلینگ
هر روش درمانی علاوهبر مزایای بسیاری که دارد، ممکن است با عوارض جانبی نیز همراه باشد. استفاده از روش درای نیدلینگ عوارض بسیار خفیفی دارد. از جمله عوارض روش درای نیدلینگ میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خونریزی خفیف
- درد موقت و کوفتگی
- کبودی
در چه مواردی استفاده از روش سوزن خشک ممنوع است؟
برخی افراد نباید از این روش برای بهبود درد و مشکلات عضلانی خود استفاده کنند که این افراد به شرح زیر هستند:
- خانمهای باردار
- افراد با سابقه صرع یا تشنج
- کودکان کم سن
- وجود عفونت در بافت موردنظر
- وجود آسیبهای عصبی در فرد
- افرادی که فوبیای سوزن دارند
- افرادی که مشکل استرسی و روانی دارند
- وجود بافتهای مشکوک یا کانسر
- دردهای حاد
چه بیماری هایی را میتوان به کمک درای نیدلینگ بهبود داد؟
استفاده از روش درای نیدلینگ برای کنترل درد در بیماریهای ارتوپدی نقش بسیار مهمی دارد. استفاده از این روش برای بهبود عارضههای زیر میتواند بسیار موثر باشد:
- سردردهای میگرنی
- خارپاشنه
- اسکارهای به جا مانده از سوختگی یا یک زخم عمیق
- دردهای مرتبط با نواحی کمر، زانو و گردن
- سیاتیک و گرفتگیهای عضلانی
- سردردهای میگرنی
- دیسک کمر و گردن
- بیماری شانه یخزده یا فروزن شولدر
سخن پایانی
اگر از مشکلاتی نظیر گرفتگیهای عضلانی، دیسک کمر، گردن و… رنج میبرید، باید در اسرع وقت به فیزیوتراپیست مراجعه کنید. فیزیوتراپیست با توجه به مشکلی که دارید از روشهای درمانی مختلفی استفاده میکند که از جمله این روشها میتوان به درای نیدلینگ اشاره کرد. درای نیدلینگ یکی از روشهای فیزیوتراپی با عوارض بسیار کم است. اگر به دنبال کلینیک فیزیوتراپی با قیمت مناسب میگردید، میتوانید به کلینیک تخصصی کیانپارس مراجعه کنید. این کلینیک خدمات فیزیوتراپی با قیمت مناسب ارائه داده و شما به راحتی میتوانید روند درمان خود را طی کنید.
همچنین درای نیدلینگ زیر مجموعه تخصص های ویژه فیزیوتراپی می باشد.
چگونه میتوان از فیزیوتراپی بعد از جراحی اندامها به مدیریت درد و استفاده از داروهای درد کمتر در بیماران کمک کرد؟
تاثیر تمرین در فیزیوتراپی کیانپارس می تواند بهبودی عملکرد ورزشی و افزایش توان ورزشکاران حرفهای کمک کنند؟
چگونه میتوان فیزیوتراپی بهبودی درد عضلاتی و مفصلی کمک کرد؟
چگونه فیزیوتراپی میتواند در کاهش درد عضلات و مفاصل کمک کند؟
چگونه میتوان از پشتیبانی خانواده و افراد معاشرتی برای بیماران در فرآیند فیزیوتراپی بعد از جراحی اندامها بهره برد و آنها را تشویق کرد؟
چطور میتوان فیزیوتراپی را به عنوان یک راهکار پیشگیریای برای آسیبهای ورزشی استفاده کرد؟