فیزیوتراپی بعد از جراحی تعویض مفصل ران پا

امروزه جراحی تعویض مفصل لگن یکی از جراحی‌های موفق است که برای مشکلاتی همچون آرتریت لگن یا شکستگی‌های شدید توسط پزشک تجویز می‌شود. در این شرایط معمولا مفصل به اندازه‌ای دچار تخریب شده که با روش‌های غیرجراحی قابل درمان نبوده و تنها بیمار با انجام جراحی می‌تواند بهبود پیدا می‌کند. در رفتگی لگن نیز یکی از شایع‌ترین دلایل انجام جراحی تعویض مفصل لگن بوده که عدم توجه به آن باعث کاهش دامنه حرکتی، افزایش درد و دیگر مشکلات می‌شود؛ اما توجه داشته باشید بعد از انجام این جراحی یکی از مهم‌ترین اقدامات برای کمک به تسریع فرآیند بهبودی و کاهش عوارض، انجام فیزیوتراپی است. فیزیوتراپی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن در بازگرداندن قدرت عضلات شما نقش اساسی داشته و بخش بسیار مهمی از درمان محسوب می‌شود.

دلیل انجام جراحی تعویض مفصل لگن چیست؟

جراحی تعویض مفصل لگن در مواردی همچون فشار به عضلات و تاندون های ناحیه لگن ضرورت پیدا می‌کند. درنتیجه اگر پزشک نتواند با راهکارهای غیرتهاجمی درد و عوارض بیمار را کاهش دهد، جراحی تعویض مفصل لگن انجام می‌گیرد. طی جراحی تعویض مفصل لگن، غضروف آسیب دیده برداشته شده و سطح آن برای کاشت پروتز آماده می‌شود. انجام این کار با ابزارهای دقیق و پیشرفته پزشکی انجام می‌گیرد و سپس مفصل مصنوعی لگن جایگزین آن شده و مانند یک مفصل جدید کار می‌کند. البته توجه داشته باشید که جراحی تعویض مفصل لگن به شکل‌های مختلفی انجام می‌شود؛ اما مراحل اساسی انجام آن تقریبا مشابه یکدیگر هستند. انجام جراحی تعویض مفصل لگن برای بیماران 60 الی 80 سال توصیه و می‌شود. برخی از مهم‌ترین دلایل انجام جراحی تعویض مفصل لگن شامل موارد زیر است.

 

  • آرتروز پیشرفته و حاد مفصل لگن به‌خصوص در افراد بالای 70 سال
  • آسیب‌دیدگی و شکستگی لگن در اثر تخریب و خردشدگی مفصل
  • رشد غیرطبیعی استخوان لگن
  • وجود تومورهای بدخیم
  • ابتلا به بیماری استئونکروز استخوان لگن یا سیاه شدگی سر استخوان
  • ایجاد عفونت شدید و تخریب مفصل

تکنیک های فیزیوتراپی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن

پس‌ از جراحی تعویض مفصل لگن یکی از مهم‌ترین مواردی که باید به آن پرداخته شود، انجام فیزیوتراپی است. با مراجعه به مرکز فیزیوتراپی، فیزیوتراپیست پس‌ از معاینات لازم در ارتباط با انواع تکنیک‌هایی که برای شما قابل انجام هستند، توضیحات لازم را ارائه می‌کند. تکنیک‌ها و روش‌های مختلفی وجود دارند که فیزیوتراپیست با کمک آن‌ها به درمان و بهبودی شما کمک می‌کند. در ادامه به بررسی و توضیح هریک از تکنیک‌های فیزیوتراپی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن خواهیم پرداخت.

اطلاعات بیشتر   چگونه در منزل فیزیوتراپی کنیم

درمان دستی

در تکنیک درمان دستی فیزیوتراپیست با استفاده از دست به ماساژ بافت نرم و حرکت مفصل کمک می‌کند. همچنین با این تکنیک نحوه قرارگیری و دامنه حرکتی مفصل لگن بهبود یافته و در کاهش درد بیمار نیز موثر است.

اولتراسوند

یکی از روش‌های درمانی پرطرفدار بعد از جراحی تعویض مفصل لگن، اولتراسوند است. این روش بافت‌های آسیب‌دیده را گرم کرده و باعث تسریع در روند بهبود بافت‌های آسیب‌دیده می‌شود. بهره‌گیری از گرما در این روش باعث کاهش درد لگن و ران پا می‌شود. همچنین با سرعت بخشیدن به التیام سلول‌های آسیب‌دیده و افزایش میزان کشش، به بهبود دامنه حرکتی و انعطاف‌پذیری کمک می‌کند.

مگنت تراپی

مگنت تراپی یا مغناطیس درمانی نیز یکی از تکنیک‌های بی‌عارضه و کم‌خطر در فیزیوتراپی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن محسوب می‌شود. با استفاده از این روش بیمار تسکین درد و افزایش سرعت ترمیم را به‌وضوح احساس می‌کند. اگر در اثر پارگی لابروم لگن به جراحی تعویض مفصل لگن نیاز داشتید، استفاده از روش مگنت تراپی در فیزیوتراپی باعث بهبود هر چه زودتر شما خواهد شد.

ورزش و حرکات اصلاحی

برای انجام صحیح و اصولی تمرینات ورزشی توصیه می‌کنیم حتما زیر نظر یک فیزیوتراپیست باشید تا دچار آسیب و عوارض پس‌ از جراحی نشوید. انجام حرکات اصلاحی و تمرینات ورزشی بعد از انجام این جراحی با هدف انعطاف‌پذیری لگن، تقویت عضلات شکم و ران، افزایش قدرت و تقویت عضلات جلو و پشت ران به بهبود تعادل کمک می‌کند. بیماران بعد از حدود 6 ماه از عمل با انجام تمرینات ورزشی قادر هستند که به زندگی اولیه خود بازگردند.

ماساژ تراپی

ماساژ درمانی نیز یکی از دیگر تکنیک‌های درمانی فیزیوتراپی محسوب می‌شود که فیزیوتراپیست با ماساژ بافت‌ها و لگن به افزایش جریان خون کمک می‌کند. افزایش جریان خون باعث بهبود ناحیه آسیب‌دیده و کاهش درد بیمار خواهد شد.

الکتروتراپی

الکتروتراپی نیز از دیگر روش‌های پرطرفدار فیزیوتراپی جهت درمان بیمار بعد از جراحی تعویض مفصل لگن محسوب می‌شود. این روش با عبور جریان‌های الکتریکی از طریق پوست در کاهش تورم و درد ناحیه آسیب‌دیده موثر است. در روش الکتروتراپی از پدهای الکترود در ناحیه دردناک استفاده می‌شود و تحریک الکتریکی هر 15 دقیقه روی پوست و عصب انجام می‌گیرد. بعد از انجام این روش عضلات بیمار شل شده و می‌تواند به انجام تمرینات ورزشی خود بپردازد.

اوزون تراپی

برای بسیاری از بیمارانی که به تاندینیتیس لگن مبتلا و وادار به جراحی شده‌اند، بهره‌گیری از روش اوزون تراپی توصیه می‌شود. اوزون تراپی یکی از روش‌های درمانی بوده که به افزایش گردش خون و کاهش درد کمک می‌کند. در این روش محلول اوزون‌دار از طریق تزریق یا خوراکی وارد بدن بیمار می‌شود.

سرما و گرمادرمانی

فیزیوتراپیست برای انجام گرما درمانی، روی ناحیه آسیب‌دیده یک کیسه آب گرم یا حوله گرم قرار می‌دهد که همین امر به گشاد شدن رگ‌های خونی و افزایش گردش خون کمک می‌کند. همان‌طور که گفته شد افزایش گردش خون در کاهش درد بسیار موثر است. اکسیژن و مواد مغذی با گشاد شدن رگ‌های خونی راحت‌تر و سریع‌تر به ناحیه آسیب‌دیده رسیده و به آن التیام می‌بخشند. کمپرس سرد نیز با تنگ کردن رگ‌های خونی در کاهش جریان خون موثر است. کاهش جریان خون در بهبود التهاب ناحیه آسیب‌دیده و کاهش درد کمک می‌کند.

اطلاعات بیشتر   روش های درمان استئونکروز استخوان لگن

لیزر درمانی

در لیزر درمانی نور به‌صورت پرتوهای موازی و باریک به بافت‌های بدن رسیده و با تاثیر ضدالتهابی به افزایش خون‌رسانی و فعالیت‌های عروقی کمک می‌کند. درنتیجه فعالیت بافت‌های بدن افزایش یافته و به بهبودی شما سرعت می‌بخشد.

دستگاه لیزر قلمی جهت اختلال دفع در اهواز

دستگاه لیزر هیرو 3(Laser hiro3) شرکت ASA در اهواز

تزریق پی‌ آر پی

تزریق پی‌آرپی یا پلاکت درمانی یکی از روش‌های درمانی جدید و نوین است. این روش باعث افزایش رشد سلول‌ها و تسریع در بهبودی بیماران بعد از جراحی تعویض مفصل لگن می‌شود.

روند درمان فیزیوتراپی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن چگونه است؟

بیمار باید 1 الی 2 روز بعد از جراحی تعویض مفصل لگن و ترخیص از بیمارستان به‌منظور معاینات لازم باید به فیزیوتراپیست مراجعه کند. فیزیوتراپیست نیز طی دوره درمان او را به‌طور دقیق زیر نظر داشته و به بیمار کمک می‌کند تا ایمنی خود را طی انجام تمرینات ورزشی حفظ کند و به انجام صحیح و اصولی آن‌ها بپردازد. همچنین آموزش نحوه ایستادن، نشستن، چرخیدن و خوابیدن بعد از این جراحی به بیمار آموزش داده می‌شود. فیزیوتراپیست نحوه استفاده از وسایل کمکی همچون واکر و عصا را برای راه رفتن به بیمار ارائه می‌کند. هرگاه بیمار قادر باشد که فعالیت‌های اصلی و ساده روزمره را به‌طور مستقل انجام دهد، آمادگی لازم برای بازگشت عملکرد مفصل لگن را دارد؛ اما توجه داشته باشید بیمار با این شرایط نیز همچنان به جلسات فیزیوتراپی نیاز خواهد داشت.

جلسات فیزیوتراپی شامل تمرینات افزایش دامنه حرکتی، تمرینات کششی و فعالیت‌های مربوط به تحمل وزن است. فیزیوتراپیست نیز با آموزش این تمرینات به بازیابی توانایی بیمار و توان‌بخشی او کمک می‌کند. اگر به‌تازگی جراحی تعویض مفصل لگن انجام داده‌اید، باید برای پیگیری درمان خود به بهترین کلینیک فیزیوتراپی در ایران مراجعه کنید تا از بهبودی خود در کوتاه‌ترین زمان ممکن و به بهترین شکل اطمینان حاصل نمایید. کلینیک تخصصی فیزیوتراپی کیانپارس با بهره‌گیری از کادری مجرب در کلیه مراحل انجام فیزیوتراپی همراه شما عزیزان است. بنابراین اگر به‌ دنبال یک مجموعه فیزیوتراپی با قیمت مناسب و عملکرد عالی هستید، از این کلینیک غافل نشوید. شاید برایتان سوال باشد که این کلینیک فیزیوتراپی کجاست؟ کلینیک تخصصی فیزیوتراپی کیانپارس در اهواز واقع شده و ارائه دهنده کلیه خدمات فیزیوتراپی است. همچنین اگر به فیزیوتراپی در منزل نیاز داشتید، می‌توانید با هماهنگی‌های لازم از خدمات مجموعه کیانپارس بهره بگیرید.

فواید پیگیری فیزیوتراپی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن

انجام جراحی‌های ارتوپدی همچون جراحی تعویض مفصل لگن برای درمان بورسیت لگن باعث بروز برخی مشکلات حرکتی برای بیمار می‌شود. درنتیجه مراجعه به فیزیوتراپی و پیگیری این درمان به بیمار کمک می‌کند تا به زندگی روزمره و پیشین خود بازگردد. در ادامه با برخی دیگر از مهم‌ترین فواید پیگیری فیزیوتراپی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن آشنا خواهید شد.

  • تسریع در فرایند بهبودی و بازسازی بافت‌های آسیب‌دیده
  • بهبود وضعیت تعادل بیمار
  • افزایش انعطاف‌پذیری مفصل
  • کاهش احتمال آسیب دیدگی مفصل
  • کاهش دوران نقاهت بعد از جراحی
  • تقویت عضلات
  • کاهش احتمال آسیب دیدگی مفصل مصنوعی
اطلاعات بیشتر   اهمیت انجام فیزیوتراپی بعد از دررفتگی لگن

همان‌طور که گفته شد فیزیوتراپی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن فواید بسیاری را برای بیمار به‌ همراه خواهد داشت. اگر شما نیز بعد از این جراحی به فیزیوتراپیست نیاز داشتید، می‌توانید با مراجعه به کلینیک تخصصی کیانپارس از بخش‌های مختلف درمانی این کلینیک بهره بگیرید. البته شاید برایتان سوال باشد که این کلینیک فیزیوتراپی چه بخش‌‌هایی دارد؟ مجموعه کیانپارس از بخش‌های متنوعی برای ماساژ درمانی، آب‌درمانی، تحریکات الکتریکی و… برخوردار است که در صورت نیاز و زیرنظر فیزیوتراپیست می‌توانید از هریک از این بخش‌ها استفاده نمایید. کلینیک تخصصی فیزیوتراپی کیانپارس بهترین کلینیک فیزیوتراپی در اهواز محسوب می‌شود که قیمت فیزیوتراپی را به صورت کاملا منصفانه در نظر گرفته است. اگر ساکن اهواز هستید نزدیک ترین فیزیوتراپی به شما این مجموعه خواهد بود.

فیزیوتراپی لگن دراهواز؛ توانبخشی و درمان درد لگن کیان پارس(اهواز)

ازجمله مفیدترین و موثرترین روش‌های درمانی لگن، فیزیوتراپی محسوب می‌شود. فیزیوتراپی ناحیه لگن بیماری‌ها و آسیب‌های جزئی یا جدی ایجاد شده در این ناحیه را به‌مرور بهبود می‌بخشد.

همچنین در جهت پیشگیری از آسیب‌های احتمالی نیز کاربرد دارد. در برخی مواقع که بیمار به دلیل درد شدید در لگن قادر به نشستن نیست، فیزیوتراپی بهترین گزینه است.

گاهی اوقات نیز به دلایلی همچون بیماری‌های مزمن همچون پوکی استخوان یا به دلیل تصادف افراد دچار مشکلات و دردهایی می‌شوند که تنها با استفاده از فیزیوتراپی قابل درمان هستند. افراد سالمند یا جوان‌تر نیز به دلیل آسیب‌های ایجادشده در ناحیه لگن ممکن است به فیزیوتراپی نیاز داشته باشند.

سخن پایانی

در این مطلب به بررسی ضرورت فیزیوتراپی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن و فواید انجام آن پرداختیم. انجام فیزیوتراپی در کنار داشتن سبک زندگی سالم به کاهش عوارض بعد از جراحی کمک می‌کند. همچنین فیزیوتراپی بعد از انجام این جراحی در بهبودی سریع‌تر، بازگشت به عملکرد عادی روزانه و انجام صحیح حرکات اصلاحی موثر است. اگر قصد مراجعه به کلینیک فیزیوتراپی را دارید می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت کلینیک مجموعه کیانپارس نسبت‌ به رزرو نوبت فیزیوتراپی اقدام کنید.

سوالات متداول

1- بیمار به چند جلسه فیزیوتراپی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن نیاز دارد؟

تعداد جلسات فیزیوتراپی بعد از این جراحی متناسب با شرایط بیمار و تشخیص فیزیوتراپیست حدود 12 الی 24 جلسه متغیر خواهد بود.

2- جلسات فیزیوتراپی بعد از جراحی تعویض مفصل لگن چه زمانی آغاز می‌شود؟

معمولا اولین جلسه فیزیوتراپی بعد از تعویض مفصل لگن را پزشک با بررسی و معاینات لازم برای بیمار تعیین می‌کند. بسیاری از افراد 2 الی 3 هفته بعد از جراحی تعویض، جلسات فیزیوتراپی خود را آغاز می‌کنند.

3- هر جلسه فیزیوتراپی بعد از جراحی مفصل لگن چه میزان طول می‌کشد؟

معمولا جلسات فیزیوتراپی بعد از این جراحی حدود 45 دقیقه الی 1 ساعت طول می‌کشد.

 

6 دیدگاه

  • آیا فیزیو تراپی می‌تواند در کمک به نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت دست و پاهای جلو و پشت و سینه و کمر هستند، مفید باشد؟

  • تأثیر تمرینات‌ورزشی فیزیوتراپی در بهبود عملکرد ورزشی ورزشکاران حرفه‌ای و تکنیک‌های اجرایی ورزش‌های خاص چگونه‌است می‌تواند بهبودی عملکرد آنها در رقابت‌های ورزشی کمک کند؟

  • آیا فیزیو تراپی می‌تواند در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت گردن و شانه و دست و آرنج و بازو و مچ و پاهای جلو و پشت و کمر و ستون فقرات پایین و سینه و کمر و فیزیوتراپی پاها و بازوها و ساق پا و ستون فقرات میانی و باسن و ران و پاهای جلو و پشت و سینه هستند، مفید باشد؟

  • چگونه می‌توان فیزیوتراپی بهبودی درد عضلاتی و مفصلی کمک کرد؟

  • چگونه می‌توان از تمرینات‌ورزشی توانبخشی به عنوان روشی جهت پیشگیری از مشکلات عضلانی و اسکلتی در افراد با سن بالا بهره برد و ب‌چه صورت می‌توانند بهبودی کیفیت زندگی و افزایش استقامت جسمانی این افراد کمک کنند؟

  • چگونه می‌توان از فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت دست و فیزیوتراپی پاها و جلو و پشت و سینه و کمر و ستون فقرات پایین هستند، بهره برد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *