فیزیوتراپی بعد از جراحی فیستول مقعد اهواز

فیزیوتراپی بعد از جراحی فیستول مقعد اهواز


همان‌طور که متوجه شدید، علت فیستول مقعدی معمولاً به انسداد یکی از غده‌های موجود در ناحیهٔ مقعد و تجمع ترشحات آن مرتبط است. این غده‌ها در شرایط عادی، ترشحات خود را به درون کانال مقعدی می‌ریزند. اما اگر مسیر خروجی آن‌ها مسدود شود، باعث ایجاد چرک و عفونت می‌شود که در نهایت از طریق یک کانال باریک به سطح پوست می‌رسد. پزشکان برای تبیین علت فیستول مقعدی از تئوری‌های مختلفی استفاده می‌کنند که شامل:

علت به وجود آمدن فیستول مقعدی

  1. آبسه مقعدی که ممکن است با تخریب بافت‌ها و عفونت‌های گسترده‌ای در سطح بدن ظاهر شود.
  2. بیماری کرون روده که ناشی از التهابات دیوار روده‌ی بزرگ است.
  3. دیواره‌های کیسه‌های کوچک در دیوار روده‌ی بزرگ که ناشی از التهاب و تورم هستند.
  4. عوارض جراحی در اطراف ناحیهٔ مقعد که می‌تواند ریسک ایجاد فیستول مقعدی را افزایش دهد.
  5. هیدرآدنیت چرکی که یک بیماری مزمن پوستی است و باعث عفونت و آبسه‌های مکرر در نقاط مختلف پوست بدن، از جمله مقعد، می‌شود.
  6. ابتلا به بیماری‌های آمیزشی مانند سیفلیس و کلامیدیا.
  7. بیماری سل که می‌تواند در روده‌ها رخ دهد و فیستول ایجاد کند.
  8. زایمان طبیعی سخت که یکی از عوامل معروف ایجاد فیستول است.
  9. بیماری ایدز که توانایی سیستم ایمنی بدن را به شدت کاهش می‌دهد.
  10. سرطان روده یا تومورهای متعدد در انتهای روده بزرگ که خطر ابتلا به فیستول را افزایش می‌دهد.
  11. ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن.
  12. عفونت‌های روده.
  13. ضربه و صدمه به ناحیهٔ مقعد و پارگی آن.

این عوامل می‌توانند باعث ایجاد فیستول مقعدی شوند.

انواع فیستول مقعدی

انواع فیستول مقعدی بر اساس سادگی، پیچیدگی، نوع اتصال، و محل قرارگیری، به دسته‌بندی‌های مختلفی تقسیم می‌شوند.

  1. 1. فیستول نعل اسبی:

این نوع فیستول، دو دریچه‌ای را روی باسن ایجاد می‌کند که ممکن است نزدیک یا جدا از هم قرار داشته باشند. این دو سوراخ توسط یک مجرای لوله‌ای به شکل حرف U انگلیسی با یکدیگر متصل می‌شوند.

  1. 2. فیستول اکسترا اسفنکتریک:

این نوع فیستول از قسمت راست روده شروع شده و به سمت پایین حرکت کرده و مجرای آن به پوست اطراف ناحیه مقعد می‌رسد.

  1. 3. فیستول سوپر اسفنکتریک:

فیستول سوپر اسفنکتریک از بین عضلات اسفنکتر داخلی و خارجی مقعد شروع شده و به سمت بالا حرکت می‌کند. کانال آن در فاصله‌ای حدود یک اینچ با خروجی مقعد به سطح پوست می‌رسد.

  1. 4. فیستول ترانس اسفنکتریک:

منشا فیستول ترانس اسفنکتریک از بین عضلات اسفنکتر داخلی و خارجی مقعد است و مجرای آن با عبور از عضله اسفنکتر خارجی به پوست اطراف ناحیه مقعد می‌رسد.

  1. 5. اینتر اسفنکتریک:

فیستول اینتر اسفنکتریک از میان عضلات اسفنکتر داخلی و خارجی مقعد آغاز می‌شود و با عبور مجرای آن از عضله اسفنکتر داخلی در نزدیک‌ترین قسمت به خروجی مقعد در سطح پوست به پایان می‌رسد.

  1. 6. فیستول زیر مخاطی:

این نوع فیستول به صورت سطحی از زیر مخاط مقعد عبور می‌کند.

هر یک از این انواع فیستول مقعدی ویژگی‌ها و مشخصه‌های خاص خود را دارند که در تشخیص و درمان آنها نقش مهمی دارد.

فیزیوتراپی کف لگن برای درمان فیستول مقعدی

فیزیوتراپی کف لگن، یا توان‌بخشی کف لگن، یک نوع خاص از فیزیوتراپی است که برای درمان بیماری‌های ناحیه لگن به کار می‌رود. این بیماری‌ها شامل مشکلات عضلات و اندام‌های بین ناف و ران هستند و می‌توانند علائم مربوط به مشکلات روده، مثانه یا اندام‌های تولیدمثلی را نشان دهند. کلینیک فیزیوتراپی کیانپارس اهواز با ارائه خدمات مربوط به فیزیوتراپی کف لگن، گام مؤثری در درمان افراد دچار فیستول مقعدی و سایر مشکلات ناحیه لگن برداشته است؛ علاوه بر مشکل فیستول مقعد، فیزیوتراپی کف لگن در درمان موارد زیر هم حیاتی است:

  • مدیریت استرس، اضطراب یا بی‌اختیاری ادرار
  • کنترل بی‌اختیاری مدفوع
  • تقویت عضلات مثانه، رحم یا راست‌روده
  • کاهش دیسپارونی یا درد جنسی
  • بهبود اختلالات جنسی از جمله اختلال نعوظ و انزال زودرس
  • کاهش درد مزمن لگن و کمر
اطلاعات بیشتر   تاندونیت (التهاب تاندون) آشیل

در ادامه باید اشاره نماییم که فیزیوتراپی کف لگن به غیر از درمان بیماری فیستول مقعد در موارد زیر نیز نقش اساسی دارد:

– در دوره‌های قبل و بعد از زایمان، به دلیل تغییرات بزرگی که حاملگی به همراه دارد

– قبل و بعد از مداخلات روی پروستات، مثانه، مجرای ادرار و رحم، به‌منظور اهداف پیشگیرانه و درمانی. فیزیوتراپی می‌تواند به جلوگیری یا کاهش خطر بی‌اختیاری و افتادگی کمک کند.

اهداف توان‌بخشی کف لگن در کلینیک فیزیوتراپی کیانپارس اهواز شامل موارد زیر هستند:

– بازگرداندن فعالیت اسفنکترهای مجرای ادرار و مقعد، دو ماهیچه که اجازه می‌دهند در هنگام انقباض، خودداری کنند و زمانی که آرام هستند تخلیه شوند.

– نرمال کردن تن آسیب دیده عضلات پرینه.

– بازیابی هماهنگی و تقویت عضلات شکم و پرینه.

– تشویق به مصرف منظم مایعات و غذاهای سالم برای تسهیل تخلیه منظم مثانه و روده.

– آموزش استفاده از کمک‌های درمانی.

– اجرای فیزیوتراپی کف لگن در سطوح مختلف برای زنان و مردان.

سطوح مختلف فیزیوتراپی کف لگن در مردان و زنان

این تکنیک به‌طور کلی به‌عنوان یک روش پیشگیری یا درمانی استفاده می‌شود. هدف اصلی از استفاده، بهبود علائم بالینی یا پیشگیری از بدتر شدن آنها در صورت امکان است. در سطح پیشگیرانه، به‌ویژه در زنان قبل و بعد از زایمان، بیشتر به‌منظور جلوگیری از بروز بی‌اختیاری مدفوع و ادرار مورداستفاده قرار می‌گیرد. در سطح درمانی و پیشگیرانه، برای افرادی که با مشکلاتی مانند بی‌اختیاری استرسی ادرار، احتباس ادرار، بی‌اختیاری مدفوع، یبوست، درد لگن، یا پرولاپس روبرو هستند، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چه زمانی که متوجه نتایج فیزیوتراپی بعد از جراحی فیستول مقعد می‌شویم؟

از ماه اول درمان، تغییرات اولیه قابل مشاهده هستند و اغلب بیماران نتیجه مثبتی کسب می‌کنند. عضلات این منطقه به‌راحتی خسته می‌شوند، بنابراین لازم است چند تمرین خاص با تعداد تکرارهای مختلف انجام دهید. ابتدا تمرین‌های آرام‌سازی و سپس انقباض عضلانی را انجام دهید که حتی به مدت چند دقیقه، اما به‌طور مکرر در طول روز و به‌ویژه هر روز اجرا شوند. برای دستیابی به نتایج قابل‌قبول، نیاز به صبر و انگیزه دارید. با رعایت کامل دوره درمان، بازگشت به زندگی اجتماعی عادی و احساس بهبود قطعی خواهد بود. توصیه می‌شود که درمان خود را به‌طور کامل و به‌درستی ادامه دهید. با اجرای صحیح برنامه ارائه شده توسط کلینیک فیزیوتراپی کیانپارس، به‌سرعت نتایج اثرات فیزیوتراپی کف لگن را مشاهده خواهید کرد.

فیستول مقعد یکی از دردناک‌ترین عارضه‌هایی محسوب می‌شود که بسیاری از بیماران به آن مبتلا می‌شوند و علت اصلی ایجاد آن یبوست‌های مزمن، آبسه مقعدی و عفونت است. ابتلا به این بیماری باعث تجمع چرک در بافت مجاور شده و علائم ناخوشایندی برای فرد ایجاد می‌کند. بیماری فیستول مقعد معمولا به‌خودی‌خود بهبود نیافته و پزشکان برای درمان آن روش جراحی را توصیه می‌کنند. توجه داشته باشید که انجام فیزیوتراپی بعد از جراحی فیستول مقعد امری ضروری بوده و برای بازگشت کامل بهبودی و کامل شدن پروسه درمان توصیه می‌شود. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات جامعی در ارتباط با جراحی فیستول مقعد و فیزیوتراپی بعد آن کسب کنید.

فیزیوتراپی بعد از جراحی فیستول مقعد

 

بیماری فیستول مقعد چیست؟

فیستول مقعد سوراخی است که از داخل مقعد به قسمتی از پوست اطراف آن راه پیدا می‌کند. این بیماری پس‌ از عفونتی رخ می‌دهد که درمان آن تکمیل نشده و به خوبی بهبود نیافته است. پزشک معالج برای درمان بیماری فیستول مقعد انجام جراحی عمل جراحی را توصیه می‌کند. با ایجاد این بیماری ارتباطی بین مقعد و پوست اطراف آن ایجاد می‌شود که ممکن است بسیار ساده و کوتاه یا در برخی موارد پیچیده و عمیق باشد. در حقیقت این بیماری باعث می‌شود که محتویات میکروبی داخل روده به زیر پوست انتقال داده شده و باعث عفونت، ترشح، آبسه و ایجاد چرک شود.

اطلاعات بیشتر   فیزیوتراپی چگونه در پروسه درمان به افراد کمک می‌کند؟

نشانه ها و علائم بیماری فیستول مقعد

ابتلا بیمار به فیستول مقعد علائم و نشانه‌های بارزی دارد. گاهی اوقات یک برجستگی که از آن چرک خارج می‌شود یا بهبود یافته در ناحیه مقعد دیده می‌شود. توجه داشته باشید که درمان موثر فیستول باعث پیشگیری از ایجاد عفونت و ترشح می‌شود. برخی از بارزترین نشانه‌ها و علائم بیماری فیستول مقعد شامل موارد زیر است.

  • آبسه های مقعدی مکرر
  • تب و لرز و احساس خستگی
  • خون‌ریزی
  • وجود تورم و درد در ناحیه مقعد
  • قرمز شدن پوست اطراف مقعد
  • خونریزی و دردناک شدن حرکات روده
  • تخلیه‌های خونی و بدبو از حفره‌های اطراف مقعد
  • اجابت مزاج همراه با درد

تشخیص بیماری فیستول مقعد

معمولا پس‌ از مراجعه به مراکز درمانی، پزشک درمورد سابقه بیماری‌ها از شما سوال می‌کند و به معاینه فیزیکی می‌پردازد. پزشکان و جراحان معمولا با بررسی ناحیه اطراف مقعد فرد فورا فیستول مقعدی را تشخیص می‌دهند. برای تشخیص این بیماری پزشک به‌ دنبال سوراخی در پوست شما خواهد بود. همچنین سعی می‌کند که تعیین کند حفره چه عمقی دارد و جهت حرکت آن به کدام سمت است. البته توجه داشته باشید برخی از فیستول‌ها ممکن است بر روی پوست بدن قابل‌ مشاهده نباشند؛ چراکه آن‌ها برخی اوقات خودبه‌خود بسته می‌شوند و دوباره باز می‌شوند. در این شرایط پزشک آزمایشاتی همچون سونوگرافی، ام آر آی، آنوسکوپی و کولونوسکوپی را برای شما تجویز می‌کند. فیستول مقعد براساس اندازه و ابعاد به انواع زیر دسته بندی می‌شود.

  • فیستول ترانس اسفنگتری
  • فیستول بین اسفنگتری
  • فیستول بالای اسفنگتری
  • فیستول خارج اسفنگتری

انواع روش های جراحی فیستول مقعد

بهتر است بدانید که هیچ درمان خانگی، سنتی و گیاهی برای بیماری فیستول مقعد وجود ندارد و تنها باید با مراجعه به مراکز درمانی آن را با جراحی یا لیزر تخلیه کنید. شدت و پیچیدگی جراحی فیستول مقعد متناسب با عمق فیستول بوده که تا چه حد بزرگ شده و اطراف مقعد را فرا گرفته است. روش‌های جراحی مختلفی برای درمان فیستول مقعد وجود دارد که در ادامه به بررسی هریک از آن‌ها خواهیم پرداخت.

تکنیک فیستولوتومی

فیستولوتومی ازجمله کاربردی‌ترین و مهم‌ترین روش‌های جراحی فیستول مقعد محسوب می‌شود. در این روش مجرای فیستول با استفاده از یک چاقو باز شده و محتویات آن به‌طور کامل خارج می‌شود. مدت ‌زمان بهبودی پس‌ از عمل جراحی فیستول مقعد با این روش، حدود 1 الی 2 ماه است. استفاده از این روش ریسک آسیب به عضله اسفنکتر را دارد؛ اما پزشک سعی می‌کند کمترین میزان آسیب را به این عضله وارد کند.

تکنیک ستون

در گذشته برای درمان فیستول مقعد به روش ستون از موی اسب یا کتان استفاده می‌شد؛ اما امروزه از نخ بخیه یا لوله تخلیه برای از بین بردن عفونت و بازماندن مجرای فیستول استفاده می‌شود. توجه داشته باشید که این نخ باید حدود 6 الی 12 هفته در مجرای باقی بماند تا آن را باز نگه دارد. این روش به تخلیه و التیام فیستول مقعد کمک می‌کند و برای افراد در معرض خطر آسیب به عضله اسفنکتر و بی‌اختیاری مقعد کاملا مناسب است.

روش لیفت

از روش لیفت زمانی استفاده می‌شود که فیستول مقعد بسیار خطرناک و پیچیده باشد. این روش یک درمان دومرحله‌ای است که در کلینیک برای فیستول‌های عمیق انجام می‌شود. در این روش جراح به فیستول بین ماهیچه‌های اسفنکتر دسترسی پیدا کرده و آن را به‌طور کامل از بین می‌برد. در روش لیفت، جراح نخ ستون را در داخل فیستول قرار داده و چند هفته بعد بافت آلوده را برمی‌دارد و دهانه فیستول داخلی را کاملا می‌بندد.

تکنیک فلپ

تکنیک فلپ برای فیستول‌های پیچیده و افراد در معرض خطر بی‌اختیاری گزینه مناسب‌تری است. جراح برای انجام این روش با استفاده از بافت روده یا پوست اطراف مقعد اقدام به ترمیم فیستول می‌کند. مقدار تاثیر روش فلپ برای درمان فیستول مقعد حدود 50 درصد گزارش شده‌ است. توجه داشته باشید که در این روش از برش دادن عضلات اسفنکتری جلوگیری می‌شود.

روش پلاگین بیولوژیکی

در روش پلاگین بیولوژیکی ابتدا به ساخت پلاگین بیولوژیکی از مخاط روده بیمار پرداخته می‌شود. سپس پلاگین بیولوژیکی ساخته‌ شده به مجرای فیستول بخیه زده می‌شود. پس‌ از انجام این جراحی بافت جدید در اطراف این پلاگین شروع به رشد کرده و بیماری از بین خواهد رفت. میزان تاثیر روش پلاگین بیولوژیکی برای درمان فیستول مقعد حدود 80 درصد گزارش شده‌ است. توجه داشته باشید که برای انجام این نوع جراحی بیمار باید یک شبانه‌روز در بیمارستان بستری شود. آبسه، درد و جابجایی پلاگین ازجمله عوارض احتمالی این روش خواهند بود.

اطلاعات بیشتر   اهمیت انجام فیزیوتراپی بعد از جراحی تاندون

لیزر فیستول

درمان فیستول مقعد با استفاده از لیزر شامل تابش شعاعی یک پرتوی لیزر کوچک به‌منظور مهروموم کردن فیستول مقعد است. البته ابهاماتی درمورد این روش وجود دارد؛ اما یکی از روش‌های مناسب برای درمان فیستول مقعد محسوب می‌شود. بیمار با استفاده از این روش درد کمتری خواهد داشت و طول درمان لیزر نیز در مقایسه با روش‌های دیگر کوتاه‌تر است.

فیزیوتراپی بعد از جراحی فیستول مقعد

یبوست، بی اختیاری و نشت مدفوع از جمله عوارض شایع پس‌ از جراحی فیستول مقعد محسوب می‌شوند. زمان بهبود این دسته از عوارض متناسب با آسیب واردشده به عضله اسفنکتری، سن بیمار و… متفاوت خواهد بود؛ اما توجه داشته باشید که برای بازگشت کامل بهبودی و تکمیل پروسه درمان انجام فیزیوتراپی بعد از جراحی فیستول مقعد امری ضروری است. در بسیاری از مواقع ممکن است در حین جراحی به عضله اسفنکتری آسیب وارد شود. دراین‌ صورت فیزیوتراپی بعد از جراحی فیستول مقعد به شما کمک می‌کند تا سلامت خود را دوباره به دست آورید. بنابراین بی‌اختیاری گاز و بی‌اختیاری مدفوع پس از این جراحی تنها با فیزیوتراپی قابل درمان است.

اگر به‌ تازگی جراحی فیستول مقعد انجام داده‌اید و در اهواز ساکن هستید، قطعا به‌دنبال بهترین کلینیک فیزیوتراپی در ایران خواهید بود. کلینیک فیزیوتراپی کیانپارس اهواز بهترین کلینیک فیزیوتراپی در اهواز است که شما می‌توانید انواع خدمات فیزیوتراپی با قیمت مناسب را دریافت کنید. همچنین اگر امکان مراجعه شما به این مرکز وجود نداشت، می‌توانید از خدمات فیزیوتراپی در منزل این مجموعه بهره بگیرید. در نهایت برای پاسخ به سوال بهترین کلینیک فیزیوتراپی کجاست؟ باید بگوییم که انتخاب کلینیک فیزیوتراپی که بتواند انواع خدمات فیزیوتراپی را با بهترین کیفیت ارائه دهد، امری بااهمیت و دشوار است؛ در همین راستا مجموعه تخصصی کیانپارس با تمام توان این دسته خدمات را به شما عزیزان ارائه می‌کند. حال اگر برایتان سوال است که این کلینیک فیزیوتراپی چه بخش‌هایی دارد؟ باید بگوییم که در مجموعه تخصصی کیانپارس بخش‌های مختلفی به‌منظور نگهداری تجهیزات، استراحتگاه بیماران، محل انجام تمرینات و… وجود دارد که یک مزیت مهم برای بیماران محسوب می‌شود. مرکز تخصصی کیانپارس نزدیک ترین فیزیوتراپی به ساکنان اهواز است که همواره سعی کرده قیمت فیزیوتراپی را برای خدمات خود به شکل منصفانه‌ای در نظر بگیرد.

سخن پایانی

اولین قدم بعد از جراحی فیستول مقعد، انجام فیزیوتراپی است. در واقع فیزیوتراپی ارتباط مستقیمی با نتیجه درمان دارد؛ چراکه از بازگشت مجدد بیماری و عوارض جانبی آن جلوگیری می‌کند. برای انجام فیزیوتراپی بعد از جراحی فیستول مقعد به مراکزی مراجعه کنید که از پیشرفته‌ترین تجهیزات و دستگاه‌ها استفاده کند. مرکز تخصصی فیزیوتراپی کیانپارس اهواز ازجمله مراکزی بوده که دارای کادری مجرب و به‌روز ترین دستگاه‌های دنیا در زمینه فیزیوتراپی است. اگر قصد رزرو نوبت فیزیوتراپی از این مرکز را دارید، تنها لازم است فرم رزرو نوبت موجود در وب‌سایت را پر کنید و منتظر تماس کارشناسان مجموعه بمانید. کلینیک فیزیوتراپی تخصصی کیانپارس همواره آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان در تمام زمینه‌ها است.

سوالات متداول

1- جراحی فیستول مقعد چه عوارضی دارد؟

بی‌اختیاری مدفوع و بی‌اختیاری گاز از جمله شایع‌ترین عوارض بعد از جراحی فیستول مقعد محسوب می‌شوند که با استفاده از فیزیوتراپی می‌توان آن‌ها را رفع نمود.

2- انجام فیزیوتراپی چه تاثیری بر درمان فیستول مقعد دارد؟

انجام فیزیوتراپی بعد از جراحی فیستول مقعد به کاهش عوارض جانبی کمک کرده و باعث بازیابی سلامتی می‌شود.

3- چرا باید بعد از جراحی فیستول مقعد، فیزیوتراپی انجام دهیم؟

هنگام جراحی جراحی فیستول مقعد امکان آسیب به عضله اسفنکتر وجود دارد؛ درنتیجه یکی از راه‌های بهبود آسیب به این عضله فیزیوتراپی است.

منبع:ایران دی پی تی(irandpt)

 

6 دیدگاه

  • نقش تمرینات‌ورزشی فیزیوتراپی برای بهبودی فعالیت افرادی مبتلا به مشکلات عضلانی و سیستم عصبی چگونه‌است می‌تواند در بهبود وضعیت آنها کمک کند؟

  • نقش فیزیوتراپی برای بهبودی فعالیت افرادی مبتلا به مشکلات مفصلی مانند آرتروز و بیماری هشتگوت چگونه‌است می‌تواند به کاهش درد و بهبود حرکت مفاصل آنها کمک کند؟

  • فیزیوتراپی چگونه می‌تواند به بهبود عملکرد بیمارانی با این مرض در قسمت پشت و پهلو هستند کمک کند؟

  • چگونه تمرینات‌ورزشی تعادلی و توانبخشی می‌توانند در پیشگیری از آسیب‌های ورزشی و افتادن در سالمندان کمک کنند و ب‌چه صورت می‌توانند بهبودی عملکرد روزمره و کیفیت زندگی آنها کمک کنند؟

  • تأثیر تمرینات‌ورزشی توانبخشی برای بهبودی فعالیت افرادی مبتلا به مشکلات حرکتی پس از ضربه و اصابت‌های ورزشی چگونه‌است می‌تواند بهبودی حالت عمومی و توانایی حرکتی آنها کمک کند؟

  • چطور می‌توان از تمرینات فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت صورت و گردن و شانه و دست هستند، استفاده کرد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *