همه ما در طول زندگی با مفهوم فیزیوتراپی آشنا شدهایم. احتمالاً حداقل یک بار تجربهای مرتبط با این حوزه را برای خودمان، خانواده یا دوستانمان هم داشتهایم. اما این تخصص همواره موردی همراه با ابهام بوده است زیرا برخی آن را با ورزش درمانی یا ماساژ اشتباه میگیرند یا نمیدانند که در چه بیماریهایی میتوان از خدمات فیزیوتراپی استفاده کرد. فیزیوتراپی برای درمان یا کاهش علائم و دردهای مختلف بدن استفاده میشود. در این مقاله، به پرسش شما درباره چگونه یک فیزیوتراپیست خوب انتخاب کنیم؟ پاسخ خواهیم داد.
تخصصهای فیزیوتراپیستها چیست؟
در این بخش از مقاله چگونه یک فیزیوتراپیست خوب انتخاب کنیم؟ به بررسی تخصصهای فیزیوتراپیستها پرداختهایم:
- 1. تخصص فیزیوتراپی ارتوپدی: این نوع تخصص فیزیوتراپی بیشترین رواج را دارد و برای درمان افرادی که عمل جراحی داشتهاند، بیمارانی که با ورم مفاصل، کشیدگی یا پارگی تاندون یا عضله، التهاب تاندون یا التهاب مزمن تاندون، کشیدگی و پارگی رباط، دردهای کمر یا گردن، دردهای آرنج و مچ دست، مشکلات زانو و لگن، بیماریهای شانه، دردهای دست و بیمارانی که پس از ترمیم شکستگی به بازیابی نیاز دارند، استفاده میشود.
- توانبخشی ورزشی: این تخصص به بهبودی پس از آسیبدیدگی یا عمل جراحی مربوط است.
- 3. منوال تراپی: این تکنیکهای درمانی با دست، برای اختلالات حرکتی استفاده میشود.
- 4. فیزیوتراپی سالمندان: این تخصص برای حفظ تعادل بدن و پیشگیری از افتادن در افراد سالمند اهمیت زیادی دارد.
- سلامت زنان: این تخصص به مشکلات زنان مانند مشکلات بارداری، دردهای لگنی و بیاختیاری ادرار یا مدفوع مربوط است.
- 6. بدنسازی و تندرستی: این تخصص شامل مشاوره و درمان در زمینه برنامههای تندرستی و نیازهای مربوط به بدنسازی مانند مدیریت وزن، پیشگیری از پوکی استخوان و کنترل دیابت میشود.
چگونه میتوانیم یک فیزیوتراپیست مناسب را انتخاب کنیم؟
هنگامی که به دنبال انتخاب یک فیزیوتراپیست هستید، باید به نکات زیر توجه کنید:
- 1. اطمینان حاصل کنید که فیزیوتراپیست دارای مجوز مربوطه است.
- 2. در جلسه اول، شما باید سوابق پزشکی خود را به دقت به فیزیوتراپیست بیان کنید و همچنین فیزیوتراپیست قبل از هرگونه درمان، شما را مورد معاینه بدنی قرار دهد.
- 3. فیزیوتراپیست باید موارد زیر را برای شما شرح دهد: سوابق پزشکی شما، تأثیر مشکل بر فعالیتهای روزانه، مشکلات یا شکایات فعلی، شدت درد، عواملی که مشکل را بدتر یا بهتر میکنند، محدودیتهای عملکردی، تجویز دارو، آزمایشها و سایر رویههای مرتبط با سلامتی شما.
- فیزیوتراپیست باید وضعیت مفاصل شما را نسبت به حالت ایدهآل و نسبت آنها به یکدیگر ارزیابی کند.
نکات مهم درباره فیزیوتراپی:
۱. طول هر جلسه درمانی عموماً بین ۳۰ تا ۶۰ دقیقه است.
۲. تعداد جلسات فیزیوتراپی مورد نیاز برای هر بیمار به تشخیص فیزیوتراپیست و ویژگیهای بیماری، شدت آسیب، سوابق پزشکی و عوامل دیگر بستگی دارد.
- 3. اطمینان حاصل کنید که کلینیک مورد نظر دارای بخش یا خدماتی است که میتواند بیماری شما را درمان کند.
- 4. فرآیند مراقبت باید شامل مجموعهای از تکنیکهای مختلف باشد، از جمله تکنیکهای عملی، کار بر روی بافتهای نرم، تمرینات درمانی و در برخی موارد استفاده از گرما، سرما، تحریک الکتریکی و آلتراسوند.
۵. قبل از انتخاب کلینیک، بررسی کنید که آیا آن با بیمه شما قرارداد دارد یا نه. در صورتی که قراردادی وجود ندارد، باید مطمئن شوید که آنها آماده پذیرش شما هستند.
۶. مکان کلینیک باید به شما نزدیک باشد، بهخصوص اگر نشستن در ماشین و رانندگی برای شما مشکل است. این امر برای افرادی که مشکلات ارتوپدیک دارند، مهم است.
جمعبندی
در جستوجوی یک فیزیوتراپیست مناسب، اموری نظیر طول جلسات درمانی، تعداد جلسات مورد نیاز و نوع تکنیکهای استفاده شده بسیار مهم میباشد. مرکز فیزیوتراپی کیانپارس در اهواز با ارائه خدماتی متنوع و کیفیتی برتر، به ارائه راهکارهایی مؤثر برای درمان مشکلات فیزیکی مراجعان خود میپردازد. این مرکز از تکنیکهای متنوعی از جمله تکنیکهای عملی، کار روی بافتهای نرم، تمرینات درمانی و حتی گرما، سرما، تحریک الکتریکی و آلتراسوند بهره میبرد. همچنین، مرکز فیزیوتراپی کیانپارس دارای قرارداد با بیمه است و این امر به بیماران اطمینان میدهد که هزینههای درمانیشان تحت پوشش قرار دارد. از این که تا انتهای مقاله چگونه یک فیزیوتراپیست خوب انتخاب کنیم؟ همراه ما بودید از شما عزیزان متشکریم.
چگونه تمریناتورزشی توانبخشی میتوانند بهبودی وضعیت عضلات و سیستم عصبی افراد مبتلا به بیماریهای عصبی مؤثر باشند و بچه صورت میتوانند به افزایش توانایی حرکتی و بهبود کیفیت زندگی آنها کمک کنند؟
چگونه میتوان از روشهای فیزیوتراپی برای تقویت عضلات پس از جراحی اندامها بهرهبرد؟
تأثیر تمریناتورزشی فیزیوتراپی در بهبود عملکرد ورزشی ورزشکاران حرفهای و تکنیکهای اجرایی ورزشهای خاص چگونهاست میتواند بهبودی عملکرد آنها در رقابتهای ورزشی کمک کند؟
چطور میتوان از تمرینات فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت فیزیوتراپی پاها و بازوها و دست هستند، بهره برد؟
چگونه میتوان از تکنیکهای فیزیوتراپی در کمک به بیمارانی با این مرض در قسمت گردن و ستون فقرات گردنی هستند، بهره برد؟
تأثیر فیزیوتراپی برای بهبودی فعالیت افرادی مبتلا به مشکلات مفصلی مانند فیبرومیالژیا و بیماری هشتگوت چگونهاست میتواند به کاهش درد و بهبود حرکت مفاصل آنها کمک کند؟