تاندونیت شانه ممکن است به‌دلیل آسیب‌دیدگی، استفاده بیش‌ از اندازه از دست یا حتی بدون هیچ‌گونه متحرکی اتفاق بیفتد. استفاده بیش‌ از حد از دست با دفعات بالا یا وزن بالا اجسامی که بلند می‌کنید، می‌توانند در ایجاد تاندونیت شانه موثر باشند. در ادامه با برخی از مهم‌ترین علل التهاب تاندون شانه آشنا خواهید شد.

آسیب ‌های ورزشی

فعالیت در برخی رشته‌های ورزشی احتمال ابتلا به تاندونیت شانه را افزایش می‌دهند. ورزشکاران ورزش‌هایی همچون شنا، بیسبال، تنیس و گلف بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به تاندونیت شانه هستند. همچنین انجام نادرست تکنیک‌های ورزشی باعث وارد شدن فشار زیاد به تاندون‌ها و به‌دنبال آن آسیب‌دیدگی و التهاب آن‌ها خواهد شد.

ضربه و آسیب دیدگی

ضربه‌های واردشده به شانه براثر تصادف یا افتادن بر روی دست موجب وارد شدن فشار زیاد به شانه‌ها می‌شود. ورود فشار زیاد به این ناحیه باعث آسیب به تاندون‌های شانه خواهد شد.

استفاده بیش‌ از اندازه از تاندون‌ ها

انجام حرکات تکراری و مداوم یا وارد نمودن فشار بیش‌ از اندازه به تاندون‌ها از دیگر مواردی هستند که منجر به آسیب‌دیدگی تاندون‌های شانه خواهند شد. در برخی مشاغل که نیاز به بلند کردن اجسام به بالای سر وجود دارد، احتمال ابتلا به تاندونیت شانه وجود دارد.

عضلات ضعیف

ضعف عضلات باعث وارد شدن فشار و نیروی بیشتر به تاندون‌ها و کیسه‌های بورس می‌شود. وارد آمدن نیرو و فشار به این نواحی درنهایت منجر به ملتهب شدن آن‌ها خواهد شد.

اطلاعات بیشتر   عوارض فیزیوتراپی چیست؟

بورسیت

بورسیت حالتی است که در آن کیسه‌های بورس التهاب شدیدی پیدا می‌کنند. التهاب بورس‌ها باعث افزایش فشار به تاندون‌های شانه شده و آن‌ها را در معرض درد و التهاب قرار می‌دهد.

تشخیص تاندون شانه چگونه انجام می‌ شود؟

پزشکان برای تشخیص التهاب تاندون شانه ابتدا به انجام معاینات فیزیکی خواهند پرداخت. آن‌ها همچنین وضعیت شانه را با دقت بررسی می‌کنند و سپس به ارزیابی علائم و سابقه پزشکی بیمار می‌پردازند. در برخی مواقع نیز متخصصین به بررسی دامنه حرکات شانه و قدرت آن خواهند پرداخت. پزشکان گاهی اوقات درخواست انجام آزمایشات تصویربرداری به‌منظور کسب اطمینان خواهد داشت. یکی از روش‌های تصویربرداری، اشعه ایکس است که پزشک معالج از این نوع تصویربرداری به‌منظور تایید یا رد سایر بیماری‌هایی که ممکن است باعث بروز علائم شده باشد استفاده می‌کند. ام‌آر‌آی نیز از دیگر روش‌های تصویربرداری مورد نظر پزشکان محسوب می‌شود که تصاویر خوبی را از آسیب های موجود در بافت‌های نرمی همچون تاندون‌ها و عضلات نشان می‌دهد. همچنین این روش وجود هرگونه التهاب، کشیدگی یا پارگی تاندون‌ها را نمایش خواهد داد.

راهکارهای درمان تاندونیت شانه

درمان تاندونیت شانه بعد از بروز علائم امری ضروری بوده و در صورت عدم درمان، تاندون به‌مرور زمان تحلیل رفته و بدتر می‌شود. توجه داشته باشید که درمان اختصاصی التهاب تاندون شانه توسط پزشک و براساس مواردی همچون سن، سابقه پزشکی، سلامت کلی، انتظارات، وسعت شرایط و تحمل شما نسبت‌ به داروها و درمان‌های خاص تعیین می‌شود؛ اما به‌طورکلی برای درمان تاندون شانه از روش‌های درمانی زیر استفاده خواهد شد.

استراحت

یکی از موثرترین راهکارهای درمان تاندونیت شانه، استراحت و عدم انجام کارهایی است که باعث تشدید ایجاد درد آن می‌شود. بنابراین برای بهبود این بیماری باید تا مدت زمان تعیین‌شده از انجام فعالیت‌هایی که باعث ایجاد این عارضه شده‌اند اجتناب نمایید. استراحت کردن و نداشتن فعالیت جسمانی به رفع درد و سفتی شانه کمک موثری می‌کند. پزشک نیز ممکن است یک محافظ شانه برای کمک به محافظت و ثابت نگه‌داشتن شانه تجویز کند که از آن باید به‌صورت مرتب استفاده کنید.

اطلاعات بیشتر   بهترین کلینیک فیزیوتراپی در اهواز

دارودرمانی

در صورت داشتن درد و التهاب در ناحیه شانه، مصرف داروهای ضدالتهاب و غیراستروئیدی همچون ایبوپروفن و ناپروکسن بسیار کمک‌کننده است. همچنین داروهای ضددردی همچون استامینوفن نیز به کاهش درد شما کمک می‌کند. البته توجه داشته باشید برای مصرف هر دارویی باید با پزشک خود مشورت کنید؛ درغیراین‌صورت اجازه مصرف داروها را نخواهید داشت.

تزریق درمانی

در برخی موارد روش‌های درمانی دیگر برای بیمار موثر نخواهند بود. در چنین مواقعی پزشک از روش تزریق درمانی برای بهبود تاندون شانه استفاده می‌کند. در این روش از تزریق داروهای استروئیدی به‌منظور کاهش درد و التهاب ناشی از تاندون شانه کمک گرفته می‌شود. توجه داشته باشید این تزریق باید در فواصل زمانی مناسب انجام شود؛ چراکه تزریق بیش ‌از حد آن موجب پارگی تاندون‌ها خواهد شد. تزریق پی‌آر‌پی نیز دیگر روش تزریق درمانی بوده که شامل گرفتن نمونه خون از بیمار و و جدا کردن پلاکت‌ها با استفاده از سانتریفیوژ است. پلاسمای غنی از پلاکت به شانه فرد تزریق خواهد شد که اغلب نتیجه نتایج مثبتی را به‌همراه دارد.

فیزیوتراپی

تمرینات فیزیوتراپی و حرکات اصلاحی شانه می‌تواند تاندونیت شانه را با موفقیت درمان کند. درواقع فیزیوتراپی تاندون شانه در ابتدا به کاهش التهاب و درنهایت به تقویت و جلوگیری از عود تاندونیت شانه می‌پردازد. فیزیوتراپی شامل حرکات کششی و حرکات ورزشی به‌منظور بهبود دامنه حرکتی شانه خواهد بود. البته توجه داشته باشید برای پیگیری درمان خود باید به بهترین کلینیک فیزیوتراپی در ایران و اهواز مراجعه کنید؛ چراکه در این کلینیک‌ها برنامه فیزیوتراپی متناسب با شرایط خاص هر بیمار طراحی می‌شود. همچنین پس از بهبودی نیز فیزیوتراپیست‌ها انجام حرکات ورزشی به‌منظور بهبود دامنه حرکتی و تقویت عضلات را توصیه خواهند نمود. بیماران نیز می‌توانند از انواع تمرینات فیزیوتراپی به‌منظور تسریع فرایند بهبود التهاب تاندون شانه استفاده کنند. فیزیوتراپی از روش‌ها و تکنیک‌های مختلفی به‌منظور درمان این عارضه استفاده می‌کند که همگی با هدف تقویت عضلات اطراف شانه و اصلاح وضعیت قرارگیری استخوان‌های اطراف آن هستند.

اطلاعات بیشتر   فیزیوتراپی در خوزستان

6 دیدگاه

  • آیا فیزیو تراپی می‌تواند در کمک به نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت فیزیوتراپی پاها و کف پا هستند، مفید باشد؟

  • چگونه فیزیوتراپی می‌تواند در کاهش درد عضلات و مفاصل کمک کند؟

  • نقش تمرینات‌ورزشی تعادلی و توانبخشی در پیشگیری از آسیب‌های ورزشی و افتادن در سالمندان چگونه‌است می‌توانند بهبودی عملکرد روزمره و کیفیت زندگی آنها کمک کنند؟

  • چطور می‌توان فیزیوتراپی را برای بهبود عملکرد بیمارانی با این مرض در قسمت صورت و گردن و شانه و دست و آرنج و بازو هستند، به کار برد؟

  • چگونه می‌توان فرآیند فیزیوتراپی بعد از جراحی اندام‌ها را با دیگر روش‌های درمانی مانند تراپی‌های دستی و تزریقات ترکیبی ترکیب کرد تا بهترین نتایج به دست آید؟

  • تاثیر تمرین در فیزیوتراپی کیانپارس می تواند بهبودی عملکرد افراد با مشکلات مفصلی مانند آرتروز و آسیب‌های ورزشی کمک کنند و ب‌چه صورت می‌توانند به کاهش درد و افزایش انعطاف پویایی مفاصلی کمک کنند؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *