فیزیوتراپی تنگی کانال نخاعی(درمان غیر جراحی)

فیزیوتراپی تنگی کانال نخاعی(درمان غیر جراحی)


در این مقاله شما با شناخت کامل از تنگی کانال نخاعی به تفسیر “فیزیوتراپیست ذاکر مشفقدکترای حرفه‌ای فیزیوتراپی در ایران و عضو انجمن فیزیوتراپی ایران و کانادا آشنا خواهید شد. در اینجا با سرفصل های تنگی کانال نخاعی در ابتدا و بعد علت تنگی کانال نخاعی در در اواسط با منظور از پارگی دیسک و معرفی انواع مهره‌های ستون فقرات و نیز پاسخی برای سوال پارگی دیسک چه زمانی نیاز به جراحی دارد؟ آشنا شده و از ویدئو های کانال آپارات فیزیوتراپی کیان پارس بهرمند خواهید شد.

تنگی کانال نخاعی
تنگی کانال نخاعی

تنگی کانال نخاعی

کانال نخاعی، سوراخ بین مهره‌ای می‌باشد که از درون آن نخاع عبور می‌کند. درواقع «نخاع» درون سوراخ بین مهره‌ای می‌باشد؛ (نام دیگر آن نیز کانال نخاعی است). اطراف کانال نخاعی، مهره و دیسک‌های بین نخاعی قرار دارد. زمانی که نخاع تحت فشار دیسک قرار می‌گیرد (دیسکوپاتی) اتفاق می‌افتد. (آسیب یا بیماری دیسک)؛ این آسیب به معنی آن است که درواقع دیسک آسیب دیده است. به طور کلی، دیسک باید تا مهره ادامه بیابد؛ (زمانی که مهره تمام می‌شود، دیسک هم تمام شود). در اصل، دیسک که حالت ژلاتینی دارد، به کانال نخاع وارد شود، «تنگی کانال» اتفاق خواهد افتاد.

علت تنگی کانال نخاعی
علت تنگی کانال نخاعی

علت تنگی کانال نخاعی

دلیل این عامل می‌تواند به خاطر آن باشد که کانال نخاع باید باز باشد، اما در حالتی که دیسک وارد کانال نخاع می‌شود، مقداری از فضای کانال نخاع را اشغال می‌کند. در اصل باید گفت که، مجرای کانال نخاعی را برای نخاع تنگ می‌کند؛ درنتیجه تنگی کانال نخاعی رخ می‌دهد. در شرایط «دیسکوپاتی‌ها» تنگی کانال نخاعی دیده می‌شود. هرچقد‌ر که آسیب دیسک بیشتر باشد، تنگی کانال دخاعی بیشتر است.

 

اطلاعات بیشتر   اهمیت انجام فیزیوتراپی بعد از دررفتگی لگن

منظور از پارگی دیسک چیست؟

دیسک در مرکز خود دارای هسته می‌باشد که وظیفه اصلی دیسک را «هسته» انجام می‌دهد. (تشبیه به هسته خرما).

منظور از پارگی دیسک چیست؟ فیزیوتراپیست ذاکر مشفق فیزیوتراپ در ایران
منظور از پارگی دیسک چیست؟

به عنوان نمونه خرما در وسط خود هسته دارد و اطراف آن حالتی گوشتی دارد. در وسط دیسک هسته‌ای وجود دارد که در اطراف آن فیبر وجود دارد دقیقاً مانند حالت گوشتی خرما که هسته را درون خود احاطه کرده است. اگر که به هسته فشار بالایی وارد شود و آن فشار به فیبرها نیز انتقال یابد، فیبر به تدریج پاره می‌شود. درواقع منظور‌ از پارگی دیسک، پارگی فیبرهایی است که هسته را در بر گرفته است.

 

انواع مهره‌های ستون فقرات

می‌توان گفت که ۷ مهره گردن، ۱۲ مهره پشتی و ۵ مهره کمری داریم و سپس استخوانی انتهایی وجود دارد که در دوره جنینی و ماه‌های ابتدایی تولد حالت سفت و استخوانی پیدا نکرده است. شایان ذکر است که این استخوان درواقع از ۵ قسمت تشکیل شده و به تدریج و در طول زمان سفت شدن، این استخوان یکپارچه می‌شود.

انواع مهره‌های ستون فقرات
انواع مهره‌های ستون فقرات

پس از نوشتن سوال خود در قسمت نظرات سایت منتظر باقی مثالات ذیل الذکر سایت ما باشید.

  • درمان تنگی کانال نخاعی با ماساژ
  • درمان تنگی کانال نخاعی با ورزش
  • درمان تنگی کانال نخاعی با لیزر
  • درمان تنگی کانال نخاعی در سالمندان
  • درمان تنگی کانال نخاعی با لیزر پرتوان
  • درمان تنگی ورزش برای تنگی کانال نخاعی
  • ورزش برای تنگی کانال نخاعی
  • ورزش تنگی کانال نخاعی
  • کمربند طبی برای تنگی کانال نخاعی
  • فیزیوتراپی تنگی کانال نخاعی
  • لیزر تنگی کانال نخاعی

 

پارگی دیسک چه زمانی نیاز به جراحی دارد؟

هرچه که پارگی دیسک بیشتر باشد، برای ورود به کانال نخاعی مستعدتر است. این مسئله می‌تواند تا جایی ادامه یابد که دیسک (‌فیبر) کاملاً پاره شود که اغلب به سمت عقب این اتفاق می‌افتد (خلفی به سمت راست، چپ و یا مرکز) و دیسک آسیب می‌بیند. زمانی که دیسک کاملاً پاره شد، هسته مستعد این مسئله می‌شود که کاملاً به بیرون بیفتد؛ پس از اینکه هسته بیرون بیاید و کاملا به کانال نخاعی وارد شود، بیماران باید برای جراحی آماده شوند.

اطلاعات بیشتر   فیزیوتراپی ستون فقرات در شهر اهواز

این مسئله از بالای کانال نخاعی تا پایین ادامه داشته که بیشترین میزان آسیب در مهره‌های کمری و مهره‌های گردنی اتفاق خواهد افتد؛ اغلب در مهره‌های سینه‌ای (پشتی) به ندرت آسیب دیدگی مشاهده می‌شود. اما اگر آسیب و ضربه‌ای به آن مهره‌ها وارد شود و یا ضعف عضلانی شدیدی وجود داشته باشد، ممکن است که کانال نخاعی دچار تغییراتی شود و آسیب دیدگی به وجود بیاید.

به طور خلاصه می‌توان گفت که دیسکوپاتی‌ها بیشتر در مهره‌های کمری و گردن مشاهده می‌شود.

 

 

پارگی دیسک چه زمانی نیاز به جراحی دارد؟
پارگی دیسک چه زمانی نیاز به جراحی دارد؟

 به طور کلی اختلالات دیسک می‌تواند در چهار حالت رخ دهد که عبارتند از:

  1. بالجینگ دیسک
  2. پروتروشن دیسک
  3. اکستروژن دیسک
  4. سکواستریشن دیسک

بالجینگ دیسک

برآمدگی زمانی اتفاق می افتد که مواد دیسک در داخل دیسک ستون فقرات به گونه ای حرکت می کند که باعث می شود دیسک به طور غیر طبیعی به یک طرف کشیده شود.  هنگامی که این اتفاق می افتد، عصب نخاعی نزدیک می تواند تحریک شود، اگرچه همیشه اینطور نیست. برآمدگی دیسک برای اکثر افراد مشکل جدی نیست.  در واقع، اغلب ممکن است که مواد دیسک دوباره به شکلی جابجا شود که دیسک را به شکل عادی خود بازگرداند.

پروتروشن دیسک

در طی این مرحله، مواد دیسک به پوسته بیرونی میرسند.  مواد دیسک هنوز در داخل پوسته بیرونی است، اگرچه برآمدگی دیسک ستون فقرات بیشتر قابل توجه است، که اغلب به معنای افزایش ناراحتی است.  ممکن است در این مرحله علائم عصبی مانند بی حسی و سوزن سوزن شدن را مشاهده کنید.

اکستروژن دیسک

در این مرحله مواد دیسک داخلی از پوسته بیرونی عبور می کند.  هنگامی که مواد داخلی عبور کنند، ممکن است ناراحتی شدیدی را تجربه کنید.

اطلاعات بیشتر   درمان استئوآرتریت شانه در اهواز

سکواستریشن دیسک

جداسازی دیسک زمانی اتفاق می افتد که مواد دیسک داخلی به طور کلی از پوسته خارج شده و به طور کامل از دیسک ستون فقرات جدا می شود.  این جدی است و اغلب جراحی نیاز دارد و ممکن است بیمار بستری شود.

6 دیدگاه

  • چگونه می‌توان از تکنیک‌های فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت گردن و شانه و دست و آرنج و بازو و مچ و پاهای جلو و پشت و کمر و ستون فقرات پایین و سینه و کمر و فیزیوتراپی پاها و بازوها و ساق پا و ستون فقرات میانی و باسن و ران و پاهای جلو و پشت و سینه و شکم و لگن هستند، بهره برد؟

  • تاثیر تمرین در فیزیوتراپی کیانپارس می تواند در کاهش درد مزمن و بهبود عملکرد افراد مبتلا به اختلالات نورولوژیکی موثر باشند و چه نکاتی در تعیین برنامه تمرینی مهم هستند؟

  • چگونه تمرینات‌ورزشی توانبخشی می‌توانند بهبودی عملکرد ورزشی ورزشکاران کمک کنند؟

  • چگونه فیزیوتراپی می‌تواند بهبودی تعادل و پیشگیری از افتادن در سالمندان کمک کند؟

  • چگونه می‌توان از تکنیک‌های فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت گردن و شانه و دست و آرنج و بازو و مچ و پاهای جلو و پشت و کمر و ستون فقرات پایین و سینه و کمر و فیزیوتراپی پاها و بازوها و ساق پا و ستون فقرات میانی و باسن و ران هستند، بهره برد؟

  • آیا فیزیو تراپی می‌تواند در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت صورت و گردن و شانه و دست و آرنج و بازو و مچ و پاهای جلو و پشت و کمر و ستون فقرات پایین و سینه هستند، مفید باشد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *