اختلال و آسیب دیدن عصب سیاتیک یکی از مشکلاتی است که میتواند زمینه ساز احساس درد در اندامهای تحتانی برای فرد باشد.
با پیشرفتهای گستردهای که در حوزه علم پزشکی رخ داده است، میتوان در کمترین زمان ممکن آسیب و درد عصب سیاتیک را درمان کرد.
در این مقاله تصمیم داریم در این باره صحبت کنیم، بنابراین اگر خود یا یکی از اطرافیان از این عارضه رنگ میبرید، بهتر است مطالعه این مطلب را به هیچ عنوان از دست ندهید.
عصب سیاتیک چیست؟
در پاسخ به سوال آن دسته از افراد که میپرسند عارضه عصب سیاتیک چیست و چگونه ایجاد میشود؟! باید بگوییم اختلالی است که در اثر سندرم پیریفورمیس، تنگی کانال نخاعی کمر یا فتق دیسک کمر ایجاد میشود.
این عصب را میتوان بزرگترین و مهمترین عصب بدن دانست که از نخاع نشات میگیرد و به سمت پاها کشیده میشود. بنابراین هر گونه اختلال در این عصب موجب ایجاد درد، بی حسی و گزگز در نواحی باسن، پشت ران، همسترینگ، کمر و عضلات پیریفورمیس میشود.
علت عصب سیاتیک
دلایل بسیاری میتواند در ابتلای فرد به عصب سیاتیک موثر باشد. در واقع میتوان گفت علت عصب سیاتیک به شرح زیر است:
- ابتلا به بیماری دیابت
- نشستن طولانی مدت
- فشارهای زیاد ناشی از شغل سنگین
- اضافه وزن و بارداری
- اسپوندیلولیستز
- تنگی نخاع
- مصرف دخانیات
- تومور لگن
درمان عصب سیاتیک
با پیشرفتهای علم پزشکی در حوزه درمان عصب سیاتیک گزینههای درمانی بسیاری برای کاهش درد و بهبود این عارضه وجود دارد.
درمانهای موجود برای بهبودی عصب سیاتیک را میتوان به دو دسته درمانهای تهاجمی و غیر تهاجمی تقسیم بندی کرد. درمانهای تهاجمی معمولا زمانی انجام میگیرند که شیوههای غیر تهاجمی نتوانسته باشد، تاثیرگذاری لازم را ایجاد کند.
از روشهای غیر تهاجمی درمان عصب سیاتیک نیز میتوان به گزینههای زیر اشاره کرد:
- دارو درمانی و استفاده از داروهایی که موجب کنترل درد و بهبود تنگی کانال نخاعی میشود.
- ورزشهای خانگی و استفاده از کمپرس آب سرد و کیسه آب گرم
- درمان اولتراسونیک
- فیزیوتراپی عصب سیاتیک
- تحریک الکتریکی عصب از راه پوست
- درمانهای دستی
- کشش کمر
- تزریق پرولوتراپی
به این نکته توجه داشته باشید که گاهی پزشک از فرد میخواهد برای درمان این اختلال چندین روش درمانی را به صورت همزمان اجرا کند.
پیشگیری از عصب سیاتیک
پس از بهبودی عصب سیاتیک یا پیش از ابتلا به این بیماری میتوانید با تغییر لایف استایل خود از ابتلا مجدد خودداری کنید. مهمترین روشهایی که با استفاده از آن میتوانید به پیشگیری از عصب سیاتیک بپردازید، عبارتند از:
- کنترل وزن و جلوگیری از اضافه وزن
- داشتن رژیم غذایی سرشار از مواد معدنی و مغذی
- ورزش کردن و انجام حرکات اصلاحی
- اجتناب از مصرف الکل و دخانیات
- استراحت به میزان لازم
- رعایت نکات ایمنی در هنگام بلند کردن اشیا سنگین
جمع بندی
همان گونه که پیشتر نیز بیان کردیم، درمان عصب سیاتیک با فیزیوتراپی و روشهای فیزیکی درمانی یکی از موثرترین و کم هزینهترین روشهای درمانی است. شما به این شیوه در کمترین زمان ممکن میتوانید شاهد بهبودی و درمان اختلالات و دردهای ناشی از عصب سیاتیک باشید.
نکتهای که نباید از آن غافل شد این است که فیزیوتراپی برای درمان عصب سیاتیک تنها زمانی میتواند موثر واقع شود که توسط یک کادر حرفهای انجام گیرد.
توصیه ما به تمامی کسانی که ساکن اهواز هستند و به دنبال یک کلینیک فوق العاده خوب برای دریافت خدمات میگردند، این است که از کیان پارس برای انجام فیزیوتراپی و انجام سایر روشهای درمانی مربوط به فیزیوتراپی کمک بگیرید.
رزرو نوبت
از آنجایی که میان پارس یکی از بهترین کلینیکهای فیزیوتراپی اهواز است، ممکن است دریافت خدمات مربوطه برای عدهای از افراد چالشهایی را به همراه داشته باشد. به همین دلیل توصیه میشود به منظور جلوگیری از این چالش ها قبل از مراجعه به این مرکز درمانی نوبت رزرو کنید.
در واقع رزرو نوبت باعث میشود تا هیچ نگرانی از بابت تعیین سریعترین زمان برای دریافت خدمات فیزیوتراپی وجود نداشته باشید. با این عمل دیگر نیازی نیست زمان زیادی را در صف انتظار برای دریافت و فرا رسیدن نوبت باشید.
سوالات متداول
هزینه فیزیوتراپی عصب سیاتیک چگونه تعیین میشود؟
هزینه فیزیوتراپی عصب سیاتیک بسته به اینکه شما کدام یک از روشهای فیزیوتراپی را برای بهبودی و درمان انتخاب کردهاید، و همچنین چند جلسه فیزیوتراپی شدهاید، متفاوت است.
تعداد جلسات فیزیوتراپی عصب سیاتیک برای درمان و بهبودی کامل چگونه مشخص میشود؟
پزشکان متخصص و فیزیوتراپیستهای حرفهای تنها کسانی هستند که با بررسی میزان آسیب شما میتوانند کمک کنند تا تعداد جلسات فیزیوتراپی عصب سیاتیک مشخص شود.
چگونه میتوان از فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت دست و مچ و پشت دست هستند، استفاده کرد؟
آیا توانائیهای فیزیوتراپی پس از جراحی اندامها به تکنولوژیها و روشهای پیشرفته مانند تلهرهابیتاسیون و استفاده از واقعیت مجازی در بهبودی افزوده میشود؟
چگونه میتوان از تکنیکهای فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت دست و فیزیوتراپی پاها و جلو و کمر هستند، بهره برد؟
چطور میتوان از تمرینات فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت گردن و شانه و دست و آرنج و بازو و مچ و پاهای جلو و پشت و کمر و ستون فقرات پایین و سینه و کمر و فیزیوتراپی پاها و بازوها و ساق پا و ستون فقرات میانی و باسن و ران و پاهای جلو و پشت هستند، بهره برد؟
چگونه میتوان از تجربیات بیمارانی که به فیزیوتراپی بعد از جراحی اندامها پرداختهاند به عنوان منبعی برای بهبود فرآیند فیزیوتراپی و مراقبت از بیماران استفاده کرد و از نظرات آنها برای بهبود سیستم بهداشت و درمان استفاده نمود؟
آیا فیزیو تراپی میتواند در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت دست و انگشتان هستند، مفید باشد؟