اولتراسوندتراپی، لیزرتراپی، منوالتراپی و ورزشدرمانی ازجمله رایجترین روشهای فیزیوتراپی برای بهبود تاندون شانه شناخته میشوند که هریک از آنها در کاهش اسپاسم عضلات، کاهش درد و تورم، بهبود سریع بافتهای آسیبدیده، افزایش دامنه حرکتی و کاهش التهاب موثر هستند؛ اما توجه داشته باشید برای بهرهمندی از تمام این روشها باید به مجموعهای معتبر در زمینه ارائه خدمات فیزیوتراپی مراجعه کنید. مجموعه تخصصی فیزیوتراپی کیانپارس با برخورداری از پیشرفتهترین تجهیزات و استفاده از روشهای بروز دنیا در درمان تاندونیت همراه شما خواهد بود. بنابراین اگر شما یا اطرافیانتان به این عارضه مبتلا شدهاید و بهدنبال مرکزی هستید که قیمت فیزیوتراپی در آن مناسب باشد و خدمات با بهترین کیفیت ارائه شوند، کلینیک کیانپارس بهترین گزینه برای شما خواهد بود. همچنین اگر امکان مراجعه به مجموعه را ندارید، میتوانید از خدمات فیزیوتراپی در منزل این مجموعه بهره بگیرید تا علاوهبر احساس راحتی بیشتر، در زمان شما نیز صرفهجویی گردد.
جراحی
درصورتیکه روشهای غیرجراحی تاثیری در بهبود تاندونیت شانه نداشته باشند، پزشک عمل جراحی را توصیه میکند. معمولا از عمل جراحی بهمنظور درمان پارگی شدید تاندون یا آسیبدیدگی استفاده میشود. توجه داشته باشید که هریک از انواع عمل جراحی برای درمان تاندونیت شانه نیازمند دوره ریکاوری که شامل استراحت و فیزیوتراپی است، خواهند بود. انجام فیزیوتراپی بعد از جراحی تاندون شانه بهمنظور بازیابی قدرت و دامنه حرکات عضلات مورد استفاده قرار میگیرد.
پزشک بعد از انجام جراحی تاندون شانه، برنامه مدیریت درد همراه با توانبخشی را تجویز میکند که فیزیوتراپی بخش اصلی آن محسوب میشود؛ زیرا در مدت زمان کوتاه میتواند قدرت دامنه حرکتی و عملکرد شانه را بازیابی کند. توجه داشته باشید که بهبودی بعد از جراحی تاندون شانه به عوامل متعددی بستگی دارد. شدت بیماری، مهارت پزشک و فیزیوتراپیستها و روشهای درمانی درنتیجه نهایی موثر خواهند بود. بنابراین توصیه میکنیم برای پیگیری درمان فیزیوتراپی خود بعد از انجام جراحی به کلینیکهای فیزیوتراپی معتبر مراجعه نمایید.
چگونه میتوان از بروز تاندونیت شانه جلوگیری کرد؟
با توجه به اینکه یکی از علل اصلی بروز تاندونیت شانه، استفاده بیش از حد از این ناحیه محسوب میشود، توصیه میکنیم تا حد ممکن از برخی روشهای پیشگیرانه استفاده کنید. شما میتوانید با اصلاح ورزش و دیگر فعالیتهایی که بهطور مکرر انجام میدهید، از بروز تاندون شانه جلوگیری نمایید. بهترین روش برای پیشگیری از تاندونیت شانه، اجتناب یا محدود کردن فعالیتهایی است که باعث تحریک نمودن این ناحیه میشوند. کلیه روشهای پیشگیرانه به کاهش دفعات عود تاندونیت شانه کمک میکنند. بهطورکلی رعایت نکات زیر میتواند تا حد قابلتوجهی از بروز تاندونیت شانه جلوگیری کند.
- قبل و بعد از انجام فعالیتها حرکات کششی را بهخوبی انجام دهید؛ زیرا حرکات ناگهانی شانه فشار زیادی به عضلات وارد میکند.
- پیش از انجام فعالیت و تمرینات ورزشی بدن خود را حدود 5 دقیقه گرم کنید. بنابراین پیش از شروع هرگونه ورزش سخت و پیچیده تاندونها را بهآرامی ورزش دهید.
- وضعیت بدنی خود را برای انجام کار با استفاده از تجهیزات ارگونومیک اصلاح نمایید. توجه داشته باشید که هنگام انجام فعالیت و تمرینات ورزشی باید از وسایل مناسب با اندازه استاندارد استفاده نمایید. استفاده از کفشهای باکیفیت نیز یکی دیگر از روشهای جلوگیری از بروز تاندونیت شانه محسوب میشود.
- انجام منظم تمرینات مقاومتی تاندونها را تقویت میکند. بنابراین حدود 3 بار در هفته بهمنظور قدرت بخشیدن به تاندونها و کاهش احتمال آسیبدیدگی آنها، تمرینات مقاومتی را انجام دهید.
- هنگام احساس خستگی و کوفتگی، انجام هرگونه فعالیت را متوقف کنید و به بدن خود استراحت دهید. استراحت های کوتاه، فشار به تاندونها را کاهش داده و اجازه میدهد تا آنها بهبود یابند.
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی کامل بیماری تاندون شانه، علائم و علل بروز آن پرداختیم. همچنین راهکارهای درمانی موثر برای کاهش عوارض ناشی از این بیماری بررسی گردید. در صورت رعایت هریک از نکات گفته شده میتوانید از ابتلا به تاندونیت شانه تا حد قابل توجهی جلوگیری کنید. بهطورکلی درمانهای مختلفی برای رفع این مشکل وجود دارد؛ اما فیزیوتراپی یک روش درمانی موثر و پرطرفدار محسوب میشود که میتواند در مدت زمان کوتاه به بهبود شرایط کمک کند. حال اگر به منظور تکمیل روند درمان خود قصد رزرو نوبت فیزیوتراپی از مجموعه کیانپارس را دارید، میتوانید از طریق فرم رزرو نوبت موجود در سایت اقدام کنید.
چطور میتوان از تکنیکهای فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت صورت و گردن و شانه و دست و آرنج و بازو و مچ و پاهای جلو و پشت هستند، بهره برد؟
چه اهمیتی به تمریناتورزشی تنظیم شده و مراقبتهای خودکارانه (self-care) بعد از فیزیوتراپی بعد از جراحی اندامها اختصاص داده میشود و بچه صورت میتوان بیماران را ترغیب کرد که در خانه نیز تمرین کنند؟
آیا فیزیو تراپی میتواند در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت پا و کمر و ستون فقرات پایین هستند، مفید باشد؟
چگونه میتوان فیزیوتراپی را در مراحل بازگشت به ورزش بعد از آسیبهای ورزشی موثر استفاده کرد؟
چگونه میتوان از مکملهای طبیعی و تکنیکهای تکمیلی همچون آروماتراپی و یوگا در ترکیب با فیزیوتراپی بعد از جراحی اندامها برای تسهیل در بهبودی استفاده کرد؟
آیا فیزیو تراپی میتواند در کمک به نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت دست و پاهای جلو و پشت و کمر هستند، مفید باشد؟