فعالیت‌های بدنی با شدت بالا و مداوم مانند پریدن یا دویدن می‌توانند منجر به بروز التهاب تاندون آشیل شوند. التهاب تاندون آشیل یا تاندونیت آشیل یکی از بیماری‌های رایجی است که امروزه به دلایل مختلفی همچون ورزش‌های طولانی‌مدت به وجود می‌آید؛ اما توجه داشته باشید با توجه به اینکه عملکرد صحیح این تاندون به صحیح راه رفتن، دویدن و ایستادن کمک می‌کند، پیشنهاد می‌کنیم با بروز علائم بیماری هرچه سریع‌تر اقدام به درمان نمایید. تاندونیت آشیل در بسیاری از افراد منجر به محدودیت توانایی در راه رفتن، بالا رفتن از پله‌ها یا شرکت در انواع فعالیت‌های تفریحی می‌شود. این آسیب‌دیدگی ممکن است برای هرکسی اتفاق بیفتد؛ اما نکته مهم این است که بتوان به‌راحتی علائم آن را شناخت و برای درمان آن اقدامات لازم را انجام داد. آسیب به تاندون آشیل ممکن است خفیف یا شدید باشد؛ اما در هر صورت باید برای درمان آن سریعا اقدام نمود تا آسیب شدت نگیرد. در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی کامل تاندونیت آشیل بپردازیم؛ اگر علاقه‌مند به کسب اطلاع از این بیماری هستید ما را تا انتها همراهی کنید.

تاندونیت آشیل پا چیست؟

بیماری‌ها و مشکلات مختلفی در تاندون آشیل پا به وجود می‌آیند. یکی از این دسته مشکلات، تاندونیت آشیل محسوب می‌شود که ممکن است به‌صورت موقت یا طولانی‌مدت بروز پیدا کند. به‌طورکلی تاندون آشیل در راه رفتن نقش بسیار مهمی دارد. هنگام راه رفتن، دویدن و هنگام برخورد پاها با زمین این تاندون باعث انتقال نیروی عضلات پشت پا به پاشنه می‌شود. درنتیجه شما قادر هستید موقعیت خود را به‌صورت متعادل در زمان ایستادن حفظ کنید. هنگامی‌که فشار واردشده به تاندون آشیل پا بیش از حد معمول باشد، این بیماری به وجود می‌آید. فشارهای بیش‌ از اندازه می‌توانند به‌دلیل عواملی همچون آسیب‌های تکراری و مداوم یا آسیب‌های ناگهانی شدید به تاندون آشیل وارد شوند و درنتیجه این تاندون التهاب پیدا می‌کند. اگر فشارها بیش‌ ازحد اندازه ادامه یابند و تداوم داشته باشند باعث پارگی تاندون آشیل پا خواهند شد.

اطلاعات بیشتر   فیزیوتراپی بعد از جراحی تعویض مفصل زانو(آرتروپلاستی)

هنگام بروز تاندونیت آشیل بافت‌های اطراف تاندون نیز دچار التهاب می‌شوند و انعطاف‌پذیری تاندون به‌طور کامل از بین می‌رود. هنگامی‌که پوشش روی تاندون ملتهب شود، تاندون دیگر به‌راحتی نمی‌تواند در کنار بافت‌های دیگر حرکت کند که همین امر باعث ایجاد محدودیت، درد و التهاب بیشتر تاندون آشیل پا می‌شود. ضعف بیش ‌از اندازه عضلات ساق پا، سفت بودن آن‌ها، چاقی بیش ‌از اندازه و طولانی‌مدت، پوشیدن کفش‌های نامناسب و آسیب‌زننده، تمرینات ورزشی شدید و تغییر در فعالیت‌های ورزش ازجمله شایع‌ترین عواملی هستند که باعث بروز این بیماری خواهند شد. علاوه‌بر این موارد سن و جنسیت نیز در تاندونیت آشیل موثر خواهند بود؛ زیرا احتمال پارگی تاندون آشیل در مردان 5 برابر بیشتر از زنان است و این عارضه معمولا در افرادی بین 30 تا 40 سال دیده می‌شود. تزریق استروئید نیز می‌تواند تاندون‌های مجاور را ضعیف و درنهایت باعث پارگی تاندون آشیل شود. مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در کنار تزریق استروئید یکی دیگر از عوامل خطر پارگی تاندون آشیل محسوب می‌شود.

انواع تاندونیت آشیل پا

تاندونیت آشیل پا نوعی بیماری است که سبب التهاب و دردناک شدن تاندون آشیل می‌شود. اگر به این بیماری رسیدگی نشود و درمان‌های لازم برای آن انجام نگیرد، درنهایت منجر به پارگی تاندون خواهد شد. به‌طورکلی تاندونیت آشیل دو نوع مختلف دارد که در ادامه به بررسی هریک از آن خواهیم پرداخت.

تاندونیت آشیل در محل اتصال

تاندون آشیل پا به عضلات ساق و استخوان پاشنه به طور مستقیم متصل می‌شود. اگر بیماری تاندونیت آشیل در محل اتصال بروز پیدا کند، قسمت‌های پایینی تاندون شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. بنابراین تاندونیت آشیل در محل اتصال نواحی که به پاشنه پا متصل هستند را دچار عارضه و التهاب می‌کند.

اطلاعات بیشتر   فیزیوتراپی ساعد در شهر اهواز - شکستگی ساعد دست + جراحی و تشخیص

تاندونیت آشیل در غیر از محل اتصال

عارضه تاندونیت آشیل در غیر از محل اتصال معمولا در نوجوانان و جوانان دیده می‌شود. این عارضه علاوه براینکه قسمت پایینی تاندون که محل اتصال تاندون با پاشنه است را دچار آسیب و التهاب می‌کند، فیبرهای میانی را نیز دچار آسیب خواهد کرد. معمولا افرادی که تحرک بسیار بالایی دارند به تاندونیت آشیل در غیر از محل اتصال مبتلا می‌شوند.

فیزیوتراپی

فیزیوتراپی با پرداختن به مواردی همچون درد، التهاب و تورم ناحیه آسیب‌دیده باعث بهبودی تاندون آشیل می‌شود. حرکات کششی و تمرینات توان‌بخشی فیزیوتراپی به بهبود و درمان پارگی تاندون آشیل کمک می‌کند. بهره‌مندی از یک فیزیوتراپیست حرفه‌ای و باتجربه باعث می‌شود که یک برنامه درمانی فردی برای دستیابی به اهداف خاص خود داشته باشید. برای ادامه درمان باید به‌دنبال بهترین کلینیک فیزیوتراپی در ایران و اهواز باشید تا با استفاده از ایمن‌ترین و موثرترین روش‌ها، درمان و بهبودی را تجربه کنید.

انجام حرکات کششی و نرمشی به‌صورت صحیح و زیر نظر فیزیوتراپیست کمک زیادی به درمان التهاب تاندون و رفع علائم و نشانه‌های این بیماری می‌کند. اگر به‌دلیل ابتلا به تاندونیت آشیل امکان مراجعه به مراکز فیزیوتراپی برایتان وجود ندارد، می‌توانید از خدمات مراکزی که به انجام فیزیوتراپی در منزل می‌پردازند، استفاده کنید. یکی از این مجموعه‌ها مرکز تخصصی فیزیوتراپی کیانپارس اهواز محسوب می‌شود. این مرکز دارای طیف گسترده‌ای از خدمات است و در صورت التهاب تاندون آشیل می‌توانید از خدمات مجموعه کیانپارس بهره ببرید.

عمل جراحی

اگر درمان‌های خانگی برای بهبود تاندونیت آشیل موثر نباشند، ممکن است به عمل جراحی نیاز داشته باشید. عدم درمان التهاب تاندون آشیل سبب درد و ناراحتی در این ناحیه و حتی گاهی اوقات باعث پارگی تاندون می‌شود. بنابراین در صورت مشاهده هریک از علائم لازم است که از پزشک متخصص کمک بگیرید. معمولا پزشک در صورت عدم جواب گیری از درمان‌های خانگی عمل جراحی را توصیه می‌کند. توجه داشته باشید که عمل جراحی متناسب با میزان آسیب و محل آن متفاوت خواهد بود. با استفاده از عمل جراحی می‌توان آسیب‌دیدگی‌های ناشی از تاندونیت آشیل را بهبود بخشید. البته توجه داشته باشید انجام فیزیوتراپی بعد از جراحی تاندون امری ضروری و اجتناب‌ناپذیر است.

اطلاعات بیشتر   فیزیوتراپی کمر در اهواز

6 دیدگاه

  • آیا توان بخشی فیزیوتراپی می‌تواند بهبودی عملکرد افراد با مشکلات مفصلی از جمله آرتروز و آسیب‌های ورزشی کمک کند و ب‌چه صورت این ترکیب مؤثر عمل می‌کند؟

  • تأثیر تمرینات‌ورزشی فیزیوتراپی در تسریع بهبودی و تقویت عضلات بعد از جراحی پا و زانو ب‌چه صورت‌است می‌تواند بهبودی توانایی حرکتی و پشتیبانی مفاصل کمک کند؟

  • نقش فیزیوتراپی برای بهبودی فعالیت افرادی مبتلا به مشکلات مفصلی مانند آرتروز و بیماری هشتگوت چگونه‌است می‌تواند به کاهش درد و بهبود انعطاف پویایی مفاصلی کمک کند؟

  • چگونه می‌توان فیزیوتراپی را برای نقاحت بیمارانی با این مرض در آرنج و مچ هستند، به کار برد؟

  • چگونه تمرینات‌ورزشی توانبخشی می‌توانند به افراد مبتلا به آرتروز در کاهش درد و بهبودی عملکرد مفاصلی کمک کنند؟

  • آیا فیزیو تراپی می‌تواند در کمک به نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت دست و پاهای جلو و پشت و کمر هستند، مفید باشد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *