فیزیوتراپی یک روش درمانی است که با استفاده از تمرینات ورزشی، جریانهای الکتریکی و تجهیزات مکانیکی به درمان بیماریها و اختلالات اسکلتی، ماهیچهای و عصبی میپردازد. در این مقاله توضیحاتی دربارهی فیزیوتراپی ارائه میشود تا به شما کمک شود تا مفهوم فیزیوتراپی را بهتر درک کنید. امیدواریم این مقاله به شما در درک بهتر مفهوم فیزیوتراپی کمک کند و اطلاعات مورد نیاز شما را فراهم کند.
فیزیوتراپی چیست؟
فیزیوتراپی بهعنوان یک زیرمجموعه از رشته پزشکی تلقی میشود که میتواند با هدف بهبود عملکرد اندامها و کارکرد آنها در بیمارانی که اغلب مشکلات آنهادر حیطه اسکلتی عضلانی قرار دارد، نقش موثری ایفا کند. در این علم از طریق استفاده از ماهیت فیزیک و خواص آن در درمان، سلولها تحریک شده و درمان انجام میشود.
چه بیماریهایی با فیزیوتراپی درمان میشوند؟
با فیزیوتراپی میتوان بیماریهای گوناگونی را درمان کرد، از جمله بیماریهای مغز و اعصاب، ارتوپدی، بیماریهای مرتبط با کودکان، زنان و سالمندان. پزشکان متخصص در هر حوزه میتوانند با استفاده از دانش خود دربارهی فیزیوتراپی و نقش فیزیوتراپیست در کمک به بیماران برای رفع محدودیتهای ایجاد شده، بیماران را به کلینیکهای فیزیوتراپی پیشرفته و با تجهیزات کامل درزمینهٔ تخصص مربوطه معرفی کنند تا بیماران بتوانند از این درمانها بهرهمند شوند و بهبود یابند.
چرا فیزیوتراپی انجام میشود؟
هدف اصلی فیزیوتراپی، ارتقای عملکرد و توان جسمانی افراد است. با توجه به ارتباط گسترده بین سیستمهای مختلف بدن، درمانهای فیزیوتراپی به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم میتوانند عملکرد دستگاههای فیزیولوژیک را بهبود بخشند. بهعنوان مثال، فیزیوتراپی دستگاه تنفسی میتواند منجر به بهبود و تنظیم درصد گازهای خونی مانند اکسیژن و دیاکسید کربن و تغییر در میزان اسیدیته خون شود. این تغییرات خود باعث افزایش هوشیاری فرد میشوند. متخصصان فیزیوتراپی تمرینات و درمانهای فیزیوتراپی را بهمنظور بهبود و درمان بیماران به کار میبرند.
اگر شما هم علاقهمند به آشنایی با روشهای مختلف فیزیوتراپی هستید، و قصد دارید دوره درمان خود را در بهترین کلینیک فیزیوتراپی، و زیر نظر یک پزشک متخصص و دارای مدرک دکترای حرفهای فیزیوتراپی در ایران سپری کنید.
میتوانید از طریق تکمیل فرم رزرو نوبت؛ فیزیوتراپیست ذاكر مشفق دکترای حرفه ای فیزیوتراپی در ایران با سال ها تجربه کار در کشور کانادا عضو انجمن فیزیوتراپی ایران و کانادا ارتباط برقرار کرده و از مشاوره و هماهنگیهای لازم جهت مراجعه حضوری، بهرهمند شوید. همچنین لازم به ذکر است که با رزرو نوبتبه صورت آنلاین؛ از ۱۰ درصد تخفیف خدمات درمانی هم برخوردار خواهید شد.
همانطور که میدانید، هزینه فیزیوتراپی در منزل متفاوت بوده و بستگی به عوامل مختلفی دارد. این عوامل شامل موقعیت جغرافیایی، تجربه و تخصص فیزیوتراپیست، نوع درمان مورد نیاز و تعداد جلسات میباشد. همچنین، هزینهها ممکن است شامل هزینههای اضافی مانند هزینههای انتقال و تجهیزات مورد نیاز برای جلسات فیزیوتراپی در منزل باشد. انتخاب یک مرکز با تجربه و معتبر میتواند به شما کمک کند تا هزینه فیزیوتراپی در منزل را بهینهسازی کنید و از خدمات باکیفیت بهرهمند شوید.
نقش فیزیوتراپیست در فیزیوتراپی چیست؟
فیزیوتراپیست بهعنوان یک درمانگر متخصص شناخته میشود که دانش و تخصص زیادی درزمینهٔ حرکتشناسی و فیزیولوژی حرکت دارد؛ زیرا فیزیوتراپی بخشی از درمان جسمانی و فیزیولوژیک بیماریهاست. توانایی انجام حرکات درمانی و استفاده از مهارتهای دستی اصلی، اصلیترین تخصص و هنر فیزیوتراپیست است که برای درمان، توانبخشی و پیشگیری از بسیاری از بیماریها به کار میرود. فیزیوتراپیستها با استفاده از عوامل فیزیکی و مکانیکی، تمرینات طبی و تکنیکهای خاص، با آگاهی کامل از آناتومی مفاصل و عضلات، حرکتشناسی، فیزیولوژی اعصاب و الکتروتراپی، به درمان اختلالات عضلانی، اسکلتی و عصبی میپردازند.
مدالیته در فیزیوتراپی به چه معناست؟
مدالیته در فیزیوتراپی به معنای استفاده از روشهای درمانی با بنیان علمی است که توسط فیزیوتراپیست متخصص اجرا شده و نتایج آن ثبت میشود. این روشها میتوانند توسط فیزیوتراپیست در فرآیند درمان به کار گرفته شوند. انواع مدالیتهها در فیزیوتراپی شامل:
فارادیک، فانکشنال فارادیک، تنس (TENS)، (Iontophoresis)، اف ای اس (FES)، آی دی سی (IDC)، لیزر (Laser)، یونتوفورزیس اینترفرنشیال (Interferential)، هات پک (HP hot pack)، آیس (Ice)، اینفرارد یا مادون قرمز (IR infrared)، ای پی اس (APS)، دیا داینامیک (Dia dynamic)، میکروویو دیاترمی (MWD microwave diathermy)، شاک ویو (Shockwave) و درمان امواج شوک خارج از بدن، بیوفیدبک (Biofeedback)، مگنت یا مگنت تراپی (Magnet)، اولتراسوند (US ultrasound)، ویبریشن (Vibration)، شورت ویو دیاترمی (SWD short wave diathermy)، پارافین، ماورای بنفش (UV ultraviolet)، بادکش (Vacuum)، درمانهای دستی (Manual therapy)، ماساژ (Massage)، تیلت تیبل (Tilt table)، کشش یا ترکشن (Traction)، سی پی ام (CPM continuous passive motion)، پارالل، آینه، دوچرخه ثابت، ستهای وزنه تمرینی، تردمیل، توپهای سوئیس و مدیسین (Swiss ball & medicine ball) و صندلی کوادر میشوند.
تجهیزات آبدرمانی در فیزیوتراپی شامل:
استخر، ویرپول، و انواع وان میشوند.
همچنین، تجهیزات ارزیابی در فیزیوتراپی نیز شامل:
گوشی پزشکی، چکش رفلکس، ترمومتر، صفحه شطرنجی، پد اسکوپ، اف ام اس (FMS)، وای بالانس (Y balance)، شاقول و انواع اسپیلنت بریس و باندهای کشی و گونیامتر میشوند.
جمعبندی
همانطور که متوجه شدید در این مقاله مطالب مهمی را درباره علم فیزیوتراپی به شما عزیزان ارائه دادیم تا پاسخگوی سؤالات شما در این زمینه باشیم. از این که تا انتهای مقاله فیزیوتراپی چیست؟ و مجهزترین فیزیوتراپی یا بهترین فیزیوتراپی چه امکاناتی دارد؟ همراه ما بودید، از شما سروران کمال تشکر و قدردانی را داریم.
سؤالات متداول
- فیزیوتراپی چیست؟
فیزیوتراپی یک رشته پزشکی است که با استفاده از تمرینات و درمانهای فیزیکی، به بهبود عملکرد و کارکرد بدن افراد میپردازد.
- چه بیماریهایی را میتوان به وسیله فیزیوتراپی درمان کرد؟
فیزیوتراپی میتواند برای درمان بیماریهای مختلفی ازجمله مشکلات عضلانی، مفصلی، عصبی، ارتوپدی، ورزشی و حتی بیماریهای مغز و اعصاب مؤثر باشد.
- چگونه میتوان یک فیزیوتراپیست مناسب را انتخاب کرد؟
برای انتخاب فیزیوتراپیست مناسب، بهتر است ابتدا از مجوز و تخصص او اطمینان حاصل کرده و سپس نظرات و تجربیات دیگران را نیز در نظر بگیرید.
- معمولاً چقدر زمان برای درمان با فیزیوتراپی لازم است؟
مدتزمان درمان با فیزیوتراپی به ویژگیهای بیماری و شرایط فردی هر بیمار بستگی دارد، اما معمولاً ممکن است چند جلسه یا حتی چند هفته طول بکشد تا نتایج بهبودی مشاهده شود.
منابع: https://www.writeupp.com/blog/physical-therapy-equipment
چگونه میتوان از فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت دست و سینه هستند، استفاده کرد؟
چطور میتوان از فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت دست و پاهای جلو و پشت و کمر و ستون فقرات پایین هستند، استفاده کرد؟
آیا فیزیو تراپی میتواند در کمک به نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت دست و پشت دست هستند، مفید باشد؟
چگونه میتوان از تمریناتورزشی فیزیوتراپی در بهبود توانایی حرکتی کودکان با اختلالات حسی و حرکتی بهرهبرداری کرد؟
چه نکاتی برای انتخاب یک فیزیوتراپیست موثر واجب است؟
چگونه میتوان از تکنیکهای فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت گردن و شانه و دست و آرنج و بازو و مچ و پاهای جلو و پشت و کمر و ستون فقرات پایین و سینه و کمر و فیزیوتراپی پاها و بازوها و ساق پا و ستون فقرات میانی و باسن و ران هستند، بهره برد؟