بیماری خشکی شانه که به کپسولیت شانه نیز معروف است، نوعی بیماری پاتولوژیک محسوب میشود که به شانه ها آسیب میرساند. این اختلال باعث درد و خشکی در ناحیه شانه شده و با گذشت زمان حرکت آن را با مشکل مواجه میکند. تحقیقات نشان داده اند حدود 2 درصد از مردم به کپسولیت شانه مبتلا میشوند. راه های مختلفی برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری و درمان آن وجود دارد. در صورتی که خود یا اطرافیانتان از این بیماری رنج میبرید، مطالعه ادامه مقاله میتواند در این زمینه بسیار به شما کمک کند.
تعریف بیماری کپسولیت شانه
کپسولیت شانه نوعی بیماری است که باعث میشود، حرکات شانه محدود شده و آسیب های متعددی به مفاصل این ناحیه وارد شود. به این بیماری اصطلاحاً خشکی شانه نیز گفته میشود که دلیل نام گذاری آن، محدود شدن حرکات شانه میباشد. این عدم حرکت در بیشتر مواقع دردهای شدیدی نیز ایجاد میکند که بسیار ناخوشایند است.
در این بیماری مفاصل ناحیه شانه دچار التهاب میشود. مفاصل حرکات زیادی دارند و باعث میشوند استخوان ها به راحتی به حرکت دربیایند. با التهاب و آسیب دیدن مفصل شانه در بیماری کپسولیت، حرکات محدود شده و درد شدیدی ایجاد میشود. کپسولیت شانه به وسیله گرفتن شرح حال از بیمار، MRI یا عکس برداری به کمک اشعه X قابل تشخیص است.
علت بیماری کپسولیت شانه
کپسولیت شانه زمانی ایجاد میشود که بافت درون مفصل شانه ی شما سفت شده و در نتیجه در حرکات مفصل محدودیتی ایجاد شود. زمانی این اتفاق رخ میدهد که به کلاهک چرخاننده ی شانه که حدود 4 عضله در آن وجود دارد آسیب وارد شود. چهار عضله نامبرده، از قسمت های مختلف استخوان بازو به کتف متصل شده که با آسیب مفصل این ناحیه، مشکلات حرکتی متعددی در این نواحی به وجود میآید.
دلایلی که باعث میشوند این بیماری بروز پیدا کند عبارتند از:
- شکستگی بازو و وارد شدن ضربه به شانه و آسیب دیدن آن
- جراحی شانه و بی حرکت ماندن آن به مدت طولانی
- استفاده نادرست از شانه و فشار آوردن به آن
- افزایش سن و پیری
- بیماری هایی مانند مشکلات تیروئیدی و دیابت
- جراحی قلب باز
- تغییرات هورمونی
- بیماری های دیسک گردنی
درمان بیماری کپسولیت شانه
این امکان وجود دارد که پزشک برای از بین بردن بافت اسکار بین مفاصل، تمرینات فیزیوتراپی را به شما پیشنهاد دهد. با شرکت کردن منظم بیمار در جلسات فیزیوتراپی و انجام مرتب تمرینات آن، این بیماری تا حدود زیادی بهبود پیدا میکند. دارودرمانی نیز روش دیگری برای بهبود کپسولیت شانه است. در این روش پزشک انواع دارو ضد التهاب را تجویز میکند تا مشکل التهاب بین مفاصل برطرف شود. همچنین داروهای درد نیز تجویز میشود تا بیمار در شب خواب راحتی داشته باشد.
شاک ویو تراپی روش جدیدی است که برای درمان کپسولیت شانه بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. در این روش درمانی نیز با استفاده از دستگاه مخصوصی، پالس های انرژی(امواج) از طریق پوست به سمت تاندون ناحیه تحت درمان ارسال میشود تا فرایند ترمیم بافت سرعت بیشتری بگیرد و رشد سلولی به بهترین نحو انجام شود. شاک ویو تراپی گردش خون در مفصل شانه را افزایش داده و با تسریع فرایند بازسازی سلولی، التهاب مزمن در این ناحیه را از بین میبرد.
پیشگیری از ابتلا به بیماری کپسولیت شانه
به طور کلی این بیماری قابل پیشگیری نیست اما میتوان عوامل خطر را کاهش داد. بیماران مبتلا به دیابت میتوانند با تغییر سبک زندگی و دریافت راهنمایی از پزشک خود، جلوی ابتلا به کپسولیت شانه را بگیرند. بیمارانی که به تازگی عمل جراحی داشته اند میتوانند با دریافت راهنمایی های لازم از پزشک معالج خود، حرکات مناسبی را انجام دهند تا از خشکی شانه خود جلوگیری نمایند.
جمع بندی
بیماری کپسولیت شانه را میتوان درمان کرد یا حداقل از شدت درد آن کاهش داد و جلوی پیشرفت بیماری را گرفت. کافی است تمرینات منظم فیزیوتراپی را زیر نظر یک فیزیوتراپ ماهر انجام داد تا این بیماری را تا حد زیادی درمان نمود.
رزرو نوبت
برای دریافت نوبت کافی است فرم موجود در پایین همین صفحه را به دقت تکمیل نمایید. با تکمیل فرم و ثبت آن، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس گرفته و زمان مراجعه به کلینیک را با شما هماهنگ می کنند.
سوالات متداول
چه تعداد جلسات فیزیوتراپی برای بهبود کپسولیت شانه نیاز است؟
تعداد جلسات بستگی به شدت بیماری داشته اما به طور کل برای درمان این بیماری به حدود چندین ماه فرایند درمانی مداوم نیاز خواهد بود.
هزینه درمان کپسولیت شانه با فیزیوتراپی چقدر است؟
هزینه درمان بستگی به تعداد جلسات دارد. برای اطلاع از قیمت هر جلسه فیزیوتراپی می توانید با کارشناسان تماس بگیرید.
تاثیر فیزیوتراپی در درمان عملکرد مفصل زانو و پاها و تقویت عضلات پا چگونهاست میتواند به افراد مبتلا به مشکلات مفصلی در این منطقه کمک کند؟
چگونه میتوانم از تمریناتورزشی فیزیوتراپی در خانه بهرهبرداری کنم؟
آیا فیزیو تراپی میتواند به نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت کمر و ستون فقرات هستند، کمک کند؟
آیا فیزیو تراپی میتواند در کمک به نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت صورت و گردن و شانه و دست و آرنج و بازو و مچ و پاهای جلو و پشت و کمر و ستون فقرات پایین و سینه و کمر و فیزیوتراپی پاها و بازوها و ساق پا هستند، مفید باشد؟
چگونه فیزیوتراپی میتواند بهبودی عملکرد ورزشکاران کمک کند؟
تمریناتورزشی فیزیوتراپی چگونه میتوانند بهبودی عملکرد افراد مبتلا به افتراق عضلاتی و مشکلات ستون فقری کمک کنند؟