اپی کندیت خارجی که به آن آرنج تنیس بازان نیز گفته میشود، یک بیماری دردناک در ناحیه آرنج است که دلیل آن، استفاده بیش از حد از آرنج میباشد. به طور کلی تنیس و ورزش هایی که با راکت هستند، میتوانند باعث ایجاد این بیماری شوند. به طور کلی اپی کندلیت خارجی عمدتاً افراد با سن 30 تا 50 سالگی را درگیر میکند اما در کل هر شخصی با هر سنی ممکن است به این بیماری مبتلا شود. علاوه بر این مورد، در مشاغلی که استفاده بیش از حد از دست و ساعد صورت میگیرد نیز امکان بروز این بیماری وجود دارد.
تعریف بیماری اپی کندلیت خارجی
آرنج تنیس بازان یا همان اپی کندلیت خارجی، یک بیماری دردناک در قسمت خارجی آرنج است که بیشتر ورزشکارانی که با راکت کار میکنند را درگیر میکند. اپی کندلیت خارجی به علت التهاب تاندون های متصل به عضلات ساعد در قسمت بیرونی آرنج اتفاق میافتد. عضلات ساعد مچ دست و انگشتان شما را روبه عقب بازمیکند. تاندون های ساعد، عضلات را به استخوان وصل میکنند. سپس آنها روی اپی کندیل جانبی وصل میشوند. در این بیماری، تاندون های مربوطه دچار التهاب شده و درد ایجاد میکنند.
از علائم اصلی این بیماری میتوانیم به درد یا سوزش در قسمت بیرونی آرنج و ضعف در گرفتن اجسام اشاره کنیم. علاوه بر این موارد، در صورتی که در هنگام گرفتن راکت در دست یا تکان دادن آن دچار درد شده اید، به احتمال زیاد به اپی کندلیت خارجی مبتلا هستید. تشخیص این بیماری با استفاده از آزمایشات، اشعه X، MRI و الکترومیوگرافی صورت میگیرد.
علت اپی کندلیت خارجی
استفاده بیش از عضلات ساعد باعث میشود تاندون های آن به مرور زمان دچار آسیب های جزئی شوند. این آسیب ها ممکن است با گذشت زمان جدی تر شده و باعث التهاب میشود. خم و راست شدن بیش از حد این عضلات باعث میشود پارگی های میکروسکوپی در این نواحی ایجاد شوند که با گذشت زمان بیشتر شده و درد های شدیدی ایجاد میکنند.
علاوه بر تنیس بازان، افرادی که در مشاغلی مانند نجاری، نقاشی ساختمان، قصابی، لوله کش ها و غیره مشغول فعالیت اند نیز در معرض ابتلا به این بیماری هستند. بررسی ها نشان میدهند انجام مکرر یک فعالیت سنگین میتواند باعث آسیب به تاندون ها شود.
درمان اپی کندلیت خارجی
بیش از 80 درصد از بیماران با روش های درمانی غیرجراحی بهبود پیدا میکنند. تجویز داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی، استفاده از بریس، تزریق استروئید، شاک ویو تراپی و فیزیوتراپی از جمله روش های درمانی موثر در درمان اپی کندلیت خارجی محسوب میشوند. در صورتی که هیچ کدام از روش های فوق موثر نبودند عمل جراحی صورت میگیرد. جراحی باز و جراحی آرتروسکوپی دو روش درمانی اپی کندلیت خارجی هستند. مانند سایر جراحی ها، این دو نیز خطرات و عوارض خاص خود را دارند.
پیشگیری از ابتلا به بیماری اپی کندلیت خارجی
گرم کردن و انجام تمرینات کششی قبل از تمرین و استراحت های مداوم بین تمرینات یا فعالیت های سنگین، میتوانند به طور موثر از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند. انجام تمریناتی جهت تقویت عضلات ساعد در این زمینه میتوانند بسیار کمک کننده باشند.
جمع بندی
بیماری اپی کندلیت خارجی یا همان آرنج تنیس بازان بیماری بسیار دردناک است که ناحیه ساعد و آرنج را درگیر میکند. یکی از موثرترین و بهترین روش های درمانی برای این بیماری فیزیوتراپی است. این روش نسبت به سایرین کمترین عوارض را دارد و در بهبودی بیمار نقش مهمی ایفا میکند.
رزرو نوبت
برای دریافت نوبت کافی است فرم موجود در پایین همین صفحه را به دقت تکمیل نمایید. با تکمیل فرم و ثبت آن، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس گرفته و زمان مراجعه به کلینیک را با شما هماهنگ می کنند.
سوالات متداول
چه تعداد جلسات فیزیوتراپی برای بهبود اپی کندلیت خارجی نیاز است؟
تعداد جلسات بستگی به شدت بیماری داشته اما به طور کل برای درمان این بیماری به حدود چندین ماه فرایند درمانی مداوم نیاز خواهد بود.
هزینه درمان اپی کندلیت خارجی با فیزیوتراپی چقدر است؟
هزینه درمان بستگی به تعداد جلسات دارد. برای اطلاع از قیمت هر جلسه فیزیوتراپی می توانید با کارشناسان تماس بگیرید.
چگونه میتوان از تمرینات فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت صورت و گردن و شانه و دست و آرنج و بازو و مچ هستند، بهره برد؟
فیزیوتراپی بعد از جراحی اندامها چگونه بهبودیی و بازگشت به فعالیتهای روزمره کمک میکند؟
فیزیوتراپی چطور میتواند به بهبود عملکرد بیمارانی با این مرض در قسمت پا و بازوها و دست هستند، کمک کند؟
فیزیوتراپی چگونه میتواند به بهبودی دردهای مفصلی و عضلانی کمک کند؟
چگونه تمریناتورزشی توانبخشی میتوانند بهبودی وضعیت عضلات و سیستم عصبی افراد مبتلا به بیماریهای عصبی مؤثر باشند و بچه صورت میتوانند به افزایش توانایی حرکتی و بهبود کیفیت زندگی آنها کمک کنند؟
آیا فیزیو تراپی میتواند در کمک به نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت فیزیوتراپی پاها و کف پا هستند، مفید باشد؟