بروز هرگونه درد در شانه و کتف، ممکن است نشان از بروز آسیب در ناحیه بازو باشد. علاوه بر درد بازو، دامنه حرکتی آن نیز محدود شده و فرد در بالابردن دست خود یا انجام فعالیتهای روزانه ناتوان خواهد شد. با این وجود جای نگرانی نیست؛ زیرا فیزیوتراپی روشی مؤثر در بهبودی درد بازو است که نتیجه بسیار مؤثری دارد.
دلایل درد بازو چیست؟
مهمترین علت، وارد شدن فشار بیش از حد و استفاده مکرر از بازو است که خود را به صورت التهاب تاندون و دردهای شدید بروز مییابد. فعالیتهای تکراری نیز یکی دیگر از دلایل وارد شدن آسیب به بازو است. این دسته از حرکات تکراری یا در ورزش یا در فعالیتهای شغلی اتفاق میافتد. به طور مثال انجام ورزش حرفهای مانند بیسبال یا تنیس که فرد به طور مکرر نیاز به استفاده از بازوی خود است ممکن است اتفاق بیفتد.
انجام مکرر فعالیتهای سنگین موجب میشود به بازو فرد فشار بیش از حد وارد شود و تاندون او دچار التهاب شود. همچنین ممکن است به دلیل کار کشیدن بیش از حد از بازو، پارگی روتاتور اتفاق بیفتد که عارضهای بسیار دردناک خواهد بود.
علائم بسیاری وجود دارند که نشان دهنده وارد شدن آسیب به بازو است. درد کتف وشانه و ناتوانی در بالا بردن بازو دو مورد از رایجترین علائمی هستند که تاندونیت بازو را نشان میدهند. علاوه بر این موارد، احساس ضعف در بازو و حساسیت در برابر تماس و لمس قسمتهای مختلف بازو نیز میتواند نشان از وجود تاندونیت بازو باشد.
چنانچه این علائم را دارید بهتر است هر چه سریعتر به پزشک مراجعه کنید تا معاینه شوید و فرایند درمانی را آغاز کنید. شروع به موقع درمان میتواند شما از به وجود آمدن عارضه شدیدتر پیشگیری کند و نتیجه درمانی مطلوبی را برای شما فراهم نماید. فیزیوتراپی بازو بهترین و مؤثرترین روش درمانی برای حل مشکلات اسکلتی عضلانی این ناحیه محسوب میشود.
فیزیوتراپی چگونه باعث حل مشکل درد بازو میشود؟
نخستین جلسه فیزیوتراپی به تشخیص و ارزیابی اولیه مشکل به وجود آمده اختصاص دارد. در این جلسه فیزیوتراپیست وضعیت بیمار را بررسی کرده و با توجه به شدت آسیب وارده، برنامه درمانی و تعداد جلسات فیزیوتراپی را برای شما تعیین میکند. علاوه بر اینکه از بیمار درباره طریقه رخ دادن حادثه و جراحت سؤالاتی پرسیده میشود، ممکن است از سابقه پزشکی و داروهای مصرف شده توسط بیمار نیز اطلاعاتی کسب شود زیرا این موارد دارای اهمیت هستند.
در جلسه ارزیابی اولیه آزمایشات متداولی انجام میشود:
- آزمایشهای مخصوص بازو
- تپش قلب
- دامنه حرکتی
- تستهای استقامتی
- تحرک عملکردی
فیزیوتراپی بازو به طور کل باعث کاهش درد و التهاب شده و دامنه حرکتی آن را افزایش میدهد. همچنین قدرت و استقامت بازو را افزایش داده و گردش خون در اطراف بازو را بهبود میبخشد. روشهای درمانی بازو ممکن است به صورت ترکیبی باشد؛ یعنی هر دو روش تکنیکهای فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی برای بیمار پیادهسازی شود تا نتیجهی مطلوبی به دست بیاید. علاوه بر این روشها، ماساژ درمانی در فیزیوتراپی بسیار استفاده میشود. این روش بسیار مؤثر است زیرا کلاژنسازی را در اطراف تاندون آسیب دیده را افزایش می دهد.
جمعبندی
فیزیوتراپی بازو در کاهش التهاب و درد این ناحیه بسیار مؤثر است. البته این روش درمانی در مواقعی بسیار تأثیرگذار است که تشخیص و شروع فرایند درمان به موقع انجام شود و در مراحل آخر بیماری و بدتر شدن عارضه نباشد. در نتیجه چنانچه در بازو خود علائم التهاب مشاهده میکنید، درد شدیدی احساس میکنید و یا حتی نمیتوانید بازو خود را بالا ببرید، توصیه میشود به فیزیوتراپیست مراجعه کنید.
سؤالات متداول
هزینه فیزیوتراپی بازو چقدر است؟
هزینه فیزیوتراپی به روشها و تجهیزات مورد استفاده بستگی دارد. با توجه به میزان آسیب وارده به بازو بیمار، وضعیت فرد ارزیابی شده و هزینه به اطلاع وی میرسد.
چند جلسه برای فیزیوتراپی بازو نیاز است؟
پاسخ این سؤال به شدت آسیب وارده، دستور پزشک و نتایج ارزیابی وضعیت بیمار وابسته است.
چگونه میتوان فیزیوتراپی را در مراحل بازگشت به ورزش بعد از آسیبهای ورزشی موثر استفاده کرد؟
چگونه تمریناتورزشی تعادلی و توانبخشی میتوانند در پیشگیری از آسیبهای ورزشی و افتادن در سالمندان کمک کنند و بچه صورت میتوانند کیفیت زندگی آنها را ارتقا دهند؟
چگونه میتوان از فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت دست و مچ هستند، بهره برد؟
چگونه میتوان از فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت فیزیوتراپی پاها و کمر و مفصل هیپ استفاده کرد؟
چگونه میتوان از تمرینات فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت صورت و گردن و شانه و دست و آرنج و بازو و مچ هستند، بهره برد؟
چه مهارتها و تخصصها برای یک فیزیوتراپیست در حوزه فیزیوتراپی بعد از جراحی اندامها مورد نیاز است؟