یکی از خطرات و بیماریهای مزمن که ممکن است روزی برای هر یک از ما رخ دهد، آسیب دیدگی مچ پا است. بروز آسیب و صدمه در این ناحیه، در نهایت میتواند راه رفتن فرد را تحت تاثیر قرار دهد. به همین دلیل است که فیزیوتراپی مچ پا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بوده و از جمله روشهای درمانی رایج برای این بیماری به شمار میرود.
با توجه به اهمیت بالا این موضوع قصد داریم در این مقاله به بررسی آسیب مذکور و نحوه درمان آن بپردازیم.
آسیب مچ پا چیست؟
مچ پا یکی از مهمترین و حساسترین مفاصل بدن است که امکان حرکت را فراهم میکند. ورود هرگونه صدمه به این ناحیه باعث میشود تا فرد تعادل کافی در حرکات خود نداشته باشد و نتواند به درستی راه برود. به همین دلیل آسیب مچ پا به عنوان یکی از اختلالات مهم در نظر گرفته میشود.
علت آسیب مچ پا
تحقیقات انجام شده نشان داده است که علت آسیب مچ پا میتواند به شرح زیر باشد:
- ضعف عضلات
- شکستگی و صدمات
- کوتاهی تاندونها
- بیماریها نوروماسکولار
- بدشکلیهای مادرزادی
- برخی از اختلالات نوروژنتیکی
- استفاده از کفشهای نامناسب و کم تحرکی
- آسیبهای ورزشی
درمان آسیب مچ پا
پس از تشخیص آسیب دیدگی مچ پا درمان این عارضه آغاز میشود. از مهمترین روشهای درمان آسیب مچ پا میتوان به گزینههای زیر اشاره کرد:
- دارو درمانی
متخصصان در این مرحله با استفاده از داروهای ضد باکتریایی، مسکنها و استروئیدها سعی میکنند عوارض این بیماری را کنترل کنند.
- استراحت درمانی
اگر آسیب حاصل شده جزئی باشد استراحت کردن برای چند روز میتواند موجب بهبودی شود.
- فیزیوتراپی مچ پا
فیزیوتراپی یکی از درمانهای بلقوهای است که برای کنترل و کاهش درد در نظر گرفته میشود. با فیزیوتراپی مچ پا میتوان برای همیشه از دست دردها و اختلالات این ناحیه راحت شد.
البته این نکته را نیز در نظر داشته باشید که منظور از فیزیوتراپی مجموعهای از اقدامات درمانی فیزیکی است که در جهت تقویت عضلات و کنترل دردها به کار میرود.
- استفاده از بریس و آتل
گاهی آسیب ایجاد شده میتواند با ثابت نگه داشتن پا بهبود یابد. در چنین شرایطی از بریس و آتل استفاده میشود.
پیشگیری از آسیب مچ پا
آگاهی از روشهای پیشگیری از آسیب مچ پا باعث میشود تا شانس ابتلا خود را به این عارضه کاهش دهید. بر اساس نظر متخصصان برای پیشگیری از آسیب مچ پا لازم است تا نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- وزن خود را کنترل کنید و از اضافه وزن و چاقی دور بمانید.
- قبل از ورزش کردن بدن خود را گرم و پس از ورزش سرد کنید.
- از ارتفاع نپرید و کفشهای نامناسب نپوشید.
- با ورزش مچ پا عضلات و مفاصل این ناحیه را تقویت کنید.
سخن پایانی
موضوع بحث ما در این مقاله فیزیوتراپی مچ پا و آسیب این ناحیه بود. همان گونه که بیان کردیم فیزیوتراپی یکی از بهترین درمانهای در نظر گرفته شده برای این عارضه است که میتواند در مدت زمانی کوتاه اثرات بیماری را کاهش دهد و بهبودی لازم را حاصل کند. بنابراین اگر دچار آسیب مچ پا شدهاید، توصیه میشود که در کنار سایر شیوههای درمانی از فیزیوتراپی و کاردرمانی غافل نشوید. البته این نکته را نیز در نظر داشته باشید که فیزیوتراپی زمانی میتواند اثر بخشی لازم را برای شما داشته باشد که توسط یک کادر متخصص انجام گیرد.
رزرو نوبت
اگر با توجه به سخنان گفته شده علاقه مند به دریافت خدمات فیزیوتراپی از متخصصان کیانپارس هستید، میتوانید از طریق رزرو نوبت درخواست خود را به کادر این کلینیک اعلام کنید. با رزرو نوبت اینترنتی این امکان را خواهید داشت که در زمان خود صرفهجویی کرده و در اسرع وقت نسبت به آغاز کارهای درمانی خود اقدام نمایید.
سوالات متداول
تعداد جلسات فیزیوتراپی مچ پا چند تا است؟
تعداد جلسات فیزیوتراپی مچ پا برای بهبود و درمان بسته به نظر پزشک و میزان آسیب وارد شده متفاوت است.
هزینه فیزیوتراپی مچ پا چقدر است؟
هزینه فیزیوتراپی مچ پا بر اساس تعداد جلسات لازم، روش فیزیوتراپی و همچنین خصوصی یا دولتی بودن کلینیک متفاوت است.
تأثیر تمریناتورزشی فیزیوتراپی در بهبود وضعیت عضلات کمر و تخفیف دردهای پایین کمر چگونهاست میتواند بهبودی کیفیت زندگی افراد مبتلا به مشکلات پایین کمر کمک کند؟
آیا فیزیو تراپی میتواند در کمک به نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت گردن و شانه و دست و آرنج و بازو و مچ و پاهای جلو و پشت و کمر و ستون فقرات پایین و سینه و کمر و فیزیوتراپی پاها و بازوها و ساق پا و ستون فقرات میانی هستند، مفید باشد؟
فیزیوتراپی چگونه میتواند به بهبودی دردهای مفصلی و عضلانی کمک کند؟
تأثیر فیزیوتراپی برای بهبودی فعالیت افرادی با مشکلات مفصلی مانند آرتروز چگونهاست میتواند به کاهش درد و بهبود کیفیت زندگی آنها کمک کند؟
فیزیوتراپی برای آرتریت به افراد کمک می کند تا از طریق تمرینات تقویتی و خمشی اطراف مفاصل، درد را کاهش دهند و حرکت بهتر و کیفیت زندگی بهتری را تجربه کنند.
چگونه میتوان برنامههای فیزیوتراپی بعد از جراحی اندامها را به نحوی تنظیم کرد که به تعداد جلسات معین بیماری منجر شود؟