فیزیوتراپی لگن دراهواز؛ توانبخشی و درمان درد لگن کیان پارس(اهواز)

فیزیوتراپی لگن دراهواز؛ توانبخشی و درمان درد لگن کیان پارس(اهواز)


فیزیوتراپی لگن با هدف بهبود و کنترل بیماری‌های عضلانی این ناحیه و اندام‌های اطراف آن انجام می‌شود. اگر شما یا اطرافیانتان به بیماری‌های مرتبط با عضلات و مفصل لگن مبتلا هستید، در این بخش همراه ما باشید تا اطلاعات ارزشمندی راجع به فیزیوتراپی لگن در اختیارتان قرار دهیم.

فیزیوتراپی لگن چیست؟

فیزیوتراپی لگن دراهواز؛ توانبخشی و درمان درد لگن کیان پارس(اهواز)

در اولین بخش از این مطلب قصد داریم شما عزیزان را با ماهیت فیزیوتراپی لگن آشنا کنیم، سپس به سراغ کاربرد و مزایای این روش درمانی خواهیم رفت تا در نهایت به درک صحیحی از ضرورت انجام این درمان و علل برتری آن نسبت به سایر روش‌ها برسید. به طور کلی فیزیوتراپی لگن یکی از بهترین روش‌های درمان درد لگن و بیماری‌های موجود در اندام و عضلات اطراف آن است. این روش کاملا غیر تهاجمی بوده و خطر و عوارض خاصی بیمار را تهدید نمی‌کند. حتی افراد مسنی که در دوران کهنسالی با درد نشیمنگاه و عضلات لگن دست‌وپنجه نرم می‌کنند، می‌توانند با استفاده از این روش درد و میزان پیشرفت این عارضه را تحت کنترل خود درآورند.

یکی از شایع‌ترین علل بروز درد در ناحیه لگن، آسیب دیدگی نواحی داخلی ران پا می‌باشد. همچنین اگر عضلات، تاندون و بافت‌های نرم اطراف آن دچار مشکل شوند، بیمار به در شدید در ناحیه لگن دچار خواهد شد.

در ضمن برخی بیماری‌ها نظیر آرتروز زانو با دیسک کمر هم ممکن است سبب بروز درد در ناحیه لگن شود. فلذا در آخر باید بگوییم که لگن ناحیه بسیار حساس و مهمی از بدن بوده و انواع بیماری‌های تحتانی و فوقانی سلامت عضلات و استخوان این ناحیه را تخت تاثیر قرار می‌دهد.

کاربردهای فیزیوتراپی لگن

لگن ازجمله نواحی حساس و بااهمیت بدن بوده که به‌مرور زمان ممکن است به آسیب‌های جزئی یا جدی‌تری روبرو شود. عارضه‌هایی همچون شکستگی استخوان‌های لگن، دررفتگی، اسپاسم عضلانی، خشکی و سفتی، کشیدگی تاندون‌ها و رباط‌ها، پوکی استخوان و آرتروز ممکن است به‌مرور باعث ایجاد درد و ضعف و درنهایت آسیب به لگن شود. بنابراین فیزیوتراپی لگن برای بهبود و بازیابی سلامت لگن به بیماران کمک می‌کند تا از آسیب‌های جزئی و آسیب‌های جدی و جبران‌ناپذیر جلوگیری نمایند. فیزیوتراپی ناحیه لگن برای افراد با مشکلات جسمانی زیر مناسب است.

  • شکستگی و دررفتگی لگن
  • اسپاسم و خشکی و سفتی لگن
  • یبوست‌های شدید
  • افتادگی مثانه
  • درد در ناحیه ران و مچ پا
  • عفونت و التهاب التهاب‌های لگنی
  • بورسیت مفصل لگن
  • ناراحتی‌های مربوط به عصب سیاتیک
  • زنان بارداری که لگن ضعیفی دارند
  • بی‌ثباتی در مفصل لگن
  • درد در طول رابطه جنسی
  • بی‌اختیاری در دفع ادرار و مدفوع

فواید فیزیوتراپی لگن

فیزیوتراپی لگن دراهواز؛ توانبخشی و درمان درد لگن کیان پارس(اهواز)

ازجمله مفیدترین و موثرترین روش‌های درمانی لگن، فیزیوتراپی محسوب می‌شود. فیزیوتراپی ناحیه لگن بیماری‌ها و آسیب‌های جزئی یا جدی ایجاد شده در این ناحیه را به‌مرور بهبود می‌بخشد. همچنین در جهت پیشگیری از آسیب‌های احتمالی نیز کاربرد دارد. در برخی مواقع که بیمار به دلیل درد شدید در لگن قادر به نشستن نیست، فیزیوتراپی بهترین گزینه است. گاهی اوقات نیز به دلایلی همچون بیماری‌های مزمن همچون پوکی استخوان یا به دلیل تصادف افراد دچار مشکلات و دردهایی می‌شوند که تنها با استفاده از فیزیوتراپی قابل درمان هستند. افراد سالمند یا جوان‌تر نیز به دلیل آسیب‌های ایجادشده در ناحیه لگن ممکن است به فیزیوتراپی نیاز داشته باشند.

اطلاعات بیشتر   درمان افتادگی مثانه با فیزیوتراپی

بسیاری از زنان بعد از زایمان یا در دوران بارداری دچار مشکلاتی همچون بی‌اختیاری در دفع ادرار و درد در ناحیه لگن می‌شوند که برای درمان این مشکلات پزشک چندین جلسه فیزیوتراپی تجویز می‌کند. شکستگی لگن ازجمله مشکلاتی است که گاهی اوقات به عمل جراحی نیاز دارد اما در برخی مواقع نیز تنها با انجام فیزیوتراپی می‌توان آن را درمان نمود. بنابراین انواع تکنیک‌ها و روش‌های فیزیوتراپی ناحیه لگن به‌منظور بهبود شکستگی، کاهش درد و پیشگیری از آسیب‌های مجدد، بهبود وضعیت بیمار و ترمیم شکستگی‌ها اهمیت فراوانی داشته و بیمار طی جلسات فیزیوتراپی بهبود را به‌صورت کاملا محسوس درمی‌یابد. در واقع با انجام فیزیوتراپی لگن می‌توان از عمل‌های جراحی غیرضروری اجتناب کرد و احتمال تشدید بیماری تا حد زیادی کاهش پیدا می‌‌کند. بنابراین انجام فیزیوتراپی در درمان بسیاری از بیماری‌های مربوط به لگن تاثیر بسیار زیادی داشته و کاملا مفید است.

تجهیزات مورد نیاز برای فیزیوتراپی لگن

در بسیاری از مواقع با توجه به مشکل ایجاد شده و آسیب‌دیدگی بیمار، از تجهیزات و دستگاه‌های مخصوصی استفاده می‌شود. برخی از تجهیزات مورد استفاده در فیزیوتراپی لگن شامل شاک ویو، لیزر پرتوان و کم توان، تجهیزات استیمولاتور، تکار تراپی، مگنت تراپی، وکیوم معمول فیزیوتراپی، CPM لگن و مدالیتی‌های گرمایی و سرمایی است. همچنین برای کاهش دردهای لگنی از روش‌هایی همچون گرمادرمانی، سرمادرمانی، دستگاه‌های الکتروتراپی و لیزر استفاده می‌شود. دستگاه‌های فیزیوتراپی ناحیه لگن مشکلات و عارضه‌های کف لگن را برطرف کرده و روند درمان را تسریع می‌بخشد. همچنین با ترمیم عضلات لگن دردهای این ناحیه را تسکین می‌دهد. در کنار دستگاه‌ها و تجهیزات گفته‌شده تمرین‌های کششی و دستی نیز به‌منظور بازیابی عضله‌های لگن و تقویت آن‌ها کاربرد دارد.

کلینیک فیزیوتراپی کیانپارس اهواز یکی از بهترین مجموعه‌های فیزیوتراپی لگن در اهواز است که با برخورداری از دستگاه‌ها و تجهیزات بروز دنیا همواره بهترین و باکیفیت‌ترین خدمات را به بیماران خود ارائه می‌دهد. اگر شما نیز به دنبال بهترین کلینیک فیزیوتراپی در ایران هستید که خدمات وسیعی را در حوزه فیزیوتراپی کمر، گردن، پا، لگن و… ارائه کند و دارای کادری مجرب در این زمینه باشد، مرکز فیزیوتراپی کیانپارس اهواز بهترین کلینیک فیزیوتراپی در اهواز و ایران شناخته می‌شود که آماده خدمت‌رسانی به شما عزیزان است.

فیزیوتراپی لگن چگونه انجام می ‌گیرد؟

فیزیوتراپی ناحیه لگن به‌منظور بهبود عملکرد عضلات لگن و کاهش عارضه‌های این ناحیه انجام می‌گیرد. بنابراین فیزیوتراپی این قسمت به‌منظور توان‌بخشی عضلات لگن و بهبود عملکرد مثانه، روده، رحم، استخوان‌های لگن و… است. پیش‌ از انجام فیزیوتراپی ناحیه لگن پزشک معالج باید برخی معاینات را روی بیمار انجام دهد. این معاینه‌ها ممکن است به‌صورت فیزیکی و خارجی یا به‌صورت داخلی به‌منظور بررسی عضلات کف لگن باشند. به‌طورکلی معاینات باید توسط پزشکان انجام گیرد؛ چراکه حاوی اطلاعات مفیدی است که می‌تواند در درمان هرچه سریع‌تر و بهتر بیمار مفید واقع شود. فیزیوتراپی ناحیه لگن با استفاده از ورزش‌ها و تمرینات بخصوص به‌منظور تقویت عضلات لگن یا تجهیزات بخصوصی است.

اطلاعات بیشتر   فیزیوتراپی مفصل ران در شهر اهواز

مراحل فیزیوتراپی لگن

معمولا افراد هنگام مواجهه با درد در ناحیه لگن به متخصص ارتوپدی مراجعه می‌کنند و پس‌ از انجام آزمایشات پزشکی و تشخیص دقیق عارضه، پزشک به‌منظور بهبود درد لگن و درمان آسیب‌های لگنی بیمار را به فیزیوتراپیست ارجاع می‌دهد. فیزیوتراپیست نیز سعی می‌کند تا به بهترین شکل ممکن اقدام به درمان و بهبود وضعیت لگن بیمار کند. به‌طورکلی مراحل انجام فیزیوتراپی ناحیه لگن به شرح زیر است.

آشنایی و مشاوره

طی جلسه اول فیزیوتراپیست ابتدا به مشاوره و آشنایی با بیمار می‌پردازد و در ارتباط با مشکل و عارضه بیمار اطلاعاتی را در اختیار او قرار می‌دهد. همچنین در این جلسه بیمار و فیزیوتراپیست با یکدیگر آشنا خواهند شد.

معاینه فیزیکی و بررسی عارضه لگن بیمار

در جلسه اول پس‌ از آشنایی‌های اولیه، معاینه فیزیکی نیز انجام می‌گیرد. فیزیوتراپیست با بررسی‌های فیزیکی به بررسی دقیق شدت آسیب‌دیدگی لگن می‌پردازد. همچنین او از سوابق پیشین بیمار نیز اطلاعات لازم را کسب می‌کند؛ چراکه ممکن است فرد مبتلا به بیماری‌های خاص باشد و انجام برخی از تکنیک‌های فیزیوتراپی برای او ممنوع باشد.

تنظیم برنامه ورزشی

پس‌ از بررسی‌های لازم و تعیین شدت آسیب‌دیدگی، فیزیوتراپیست برنامه ورزشی مناسبی را برای بیمار تجویز می‌نماید که بیمار برای کسب بهبودی باید آن‌ها را با دقت طی مدت زمان تعیین‌شده انجام دهد.

تعیین روش ‌های درمانی مختلف

پس‌ از تنظیم برنامه ورزشی اگر آسیب‌دیدگی بیمار برطرف نشد، فیزیوتراپیست از طریق روش‌های درمانی همچون الکتروتراپی و تراکشن تراپی اقدام به بهبود وضعیت بیمار می‌کند. همچنین تعداد متدها و تعداد جلسات نیز پس‌ از تعیین روش درمانی مشخص می‌گردد. البته توجه داشته باشید که بیمار ممکن است در انجام برخی از این تکنیک‌ها ممنوعیت‌هایی داشته باشد.

تعیین هزینه درمان و تعداد جلسات درمان

پس‌ از تعیین روش‌های درمانی فیزیوتراپیست هزینه درمان و تعداد جلسات لازم برای بیمار را مشخص می‌کند. بیمار نیز با پر کردن فرم مشخصات و اطلاعات، یک پرونده درمانی تشکیل می‌دهد که برای هر بار مراجعه وجود آن الزامی است.

نظارت بر وضعیت بیمار

طی جلسات درمان فیزیوتراپیست از ابتدای جلسات تا انتهای آن‌ها بیمار را همراهی می‌کند و در طی انجام تمرینات تقویتی و کششی فیزیوتراپی کمک و راهنمایی‌های لازم را به بیمار ارائه می‌دهد. همچنین طی هر جلسه وضعیت بهبود بیمار را در پرونده او ثبت می‌کند.

هزینه فیزیوتراپی لگن

فیزیوتراپی لگن دراهواز؛ توانبخشی و درمان درد لگن کیان پارس(اهواز)
فیزیوتراپی لگن دراهواز؛ توانبخشی و درمان درد لگن کیان پارس(اهواز)

بیمار برای کسب بهبودی کامل به 10 الی 20 جلسه فیزیوتراپی لگن نیاز خواهد داشت. البته توجه داشته باشید که تعداد این جلسات متناسب با روند بهبود و پیشرفت وضعیت لگن بیمار تغییر پیدا خواهد کرد. هر جلسه فیزیوتراپی این ناحیه نیز حدود 30 الی 60 دقیقه به طول می‌انجامد؛ اما به‌طورکلی تعداد جلسات فیزیوتراپی و زمان آن به شدت آسیب، نوع عارضه و تشخیص پزشک و فیزیوتراپیست وابسته است. در برخی مواقع که عارضه بیمار شدید است، به بیش‌ از 20 جلسه فیزیوتراپی نیاز پیدا می‌کند. درحقیقت تعداد جلسات مورد نیاز در هزینه فیزیوتراپی ناحیه لگن تاثیرگذار است؛ اما به‌طورکلی هزینه فیزیوتراپی ناحیه لگن به برخی عوامل همچون تجهیزات مورداستفاده، شدت آسیب‌دیدگی و محل درمان نیز بستگی دارد.

اطلاعات بیشتر   درمان سریع آرتروز زانو با فیزیوتراپی دراهواز

بهتر است بدانید که وزارت بهداشت به‌منظور راحتی و سهولت بیماران و فیزیوتراپیست‌ها سالانه برای خدمات فیزیوتراپی تعرفه مشخصی را قرار می‌دهد؛ اما قیمت هر جلسه فیزیوتراپی متناسب با خدمات ارائه‌شده و تجهیزات قابل‌ استفاده متفاوت است و درنهایت عوامل بسیاری در هزینه نهایی این‌گونه خدمات تاثیر گذار هستند.

جمع بندی

در این مطلب به بررسی ماهیت فیزیوتراپی لگن و علل انجام این درمان پرداختیم، همچنین دانستیم که به کمک این روس درمانی می‌توان بسیاری از بیماری‌های مرتبط با اندام‌های اطراف لگن نظیر مثانه، رحم و… را دمان و کنترل کرد‌. در آخر توصیه ما به شما عزیزان این است که اگر روزی نیاز به فیزیوتراپی داشتید، حتما به یک کلینیک تخصصی و معتبر مراجعه فرمایید تا خیالتان از بابت سطح کیفی خدمات رسانی و تعرفه‌های درمانی آسوده باشد. بدین منظور بهترین کلینیک فیزیوتراپی در اهواز (کلینیک تخصصی کیانپارس) همه روزه آماده خدمات رسانی به بیماران گرامی می‌باشد. ما در این مرکز سال‌هاست در تلاشیم تا با ارائه بهترین خدمات درمانی به شما مراجعین عزیز، سلامت و تندرستی را برایتان به ارمغان آوریم و شاهد لبخند رضایت بر لبان پر مهرتان باشیم.

بنابراین اگر قصد گذراندن دوره درمانی فیزیوتراپی در این مرکز را دارید، می‌توانید فرم رزرو نوبت موجود در سایت را پر کنید تا در اسرع وقت با شما تماس گرفته شود و هماهنگی‌های لازم جهت مراجعه حضوری انجام گیرد. در ضمن می‌توانید با شماره تلفن‌های موجود در سایت هم تماس حاصل فرمایید و آنچه بدان نیاز دارید، با کارشناسان مجموعه کیانپارس در میان بگذارید. امیدواریم نهایت لذت را از مطالعه این مطلب برده و پاسخ سوالات موجود در ذهن خود را یافته باشید. لطفا نقطه نظرات و حتی تجربیات خود را از جلسات درمانی فیزیوتراپی لگن با ما و سایر کاربران در بخش کامنت‌ها به اشتراک بگذارید، از اینکه تا پایان همراه ما بودید، صمیمانه سپاسگزاریم.

سؤالات متداول

1- فیزیوتراپی ناحیه لگن برای کدام دسته از مشکلات مناسب است؟

مشکلات و عارضه‌هایی همچون کمردرد، درد دنبالچه، بی‌اختیاری ادرار، یبوست، درد لگن قبل و بعد از زایمان، سندرم روده تحریک‌پذیر و… را می‌توان به واسطه انجام فیزیوتراپی درمان نمود.

2- بهترین زمان برای انجام فیزیوتراپی ناحیه لگن چه موقعی است؟

هرگاه متوجه مشکلی شدید که عملکرد لگن شما را دچار اختلال کرده‌ است، بهترین زمان برای مراجعه به پزشک متخصص و فیزیوتراپ محسوب می‌شود.

3- فیزیوتراپی ناحیه لگن چگونه انجام می‌شود؟

فیزیوتراپی ناحیه لگن با استفاده از روش‌های متفاوتی همچون تمرین‌های ورزشی و عملکردی و گاهی اوقات با استفاده از تجهیزات مخصوص و الکتروتراپی انجام می‌گیرد.

6 دیدگاه

  • چطور می‌توان فیزیوتراپی را برای افراد مسن و کم توان استفاده کرد تا کمک کند تا عملکرد فیزیکی آن‌ها بهتر شود؟

  • کدام تکنیک‌های فیزیوتراپی برای بهبود عملکرد افراد پس از جراحی مفصل بسیار مؤثر هستند؟

  • چطور می‌توان از فیزیوتراپی در بهبود عملکرد و توانایی حرکتی افرادی که مشکل آسیب‌های عضلانی و اسکلتی هستند، بهره برد؟

  • چگونه تمرینات‌ورزشی تعادلی می‌توانند در پیشگیری از افتادن و آسیب‌های مرتبط با آن در سالمندان مؤثر باشند؟

  • آیا فیزیو تراپی می‌تواند در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت پایینی بدن هستند مفید باشد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *