از جمله عارضههایی که ممکن است برای هر فرد دز طول زندگی پیش آید، آسیب رباطهای کلترال یا لیگامان زانو است. این شرایط میتواند درد بسیار زیادی را برای فرد مبتلا به همراه داشته باشد و باعث شود تا زندگی بیمار تحت تاثیر قرار گیرد.
راه رفتن یکی از بزرگترین نعمتهایی است که خدا در اختیار ما قرار داده است. تصور اینکه روزی نتوانیم راه برویم یا راه رفتن برایمان سخت و دردناک باشد، دشوار است. متاسفانه باید بگوییم که آسیب رباطهای کلترال یکی از دلایلی است که باعث میشود تا بیمار احساس دشواری در راه رفتن داشته باشد و نتواند آنگونه که باید راه برود.
در این مطلب قصد داریم در رابطه با این بیماری و درمان آن صحبت کنیم، به همین دلیل توصیه میشود که مطالعه این مطلب را به هیچ عنوان از دست ندهید.
آسیب رباطهای کلترال چیست؟
منظور از لیگامان یا رباطهای کلترال، بافت ضخیمی است که در دو طرف یا داخل زانو قرار گرفته است. وظیفه این بافت اتصال استخوانهای ناحیه زانو به یکدیگر و فراهم کردن حرکت است.
هر گونه ضربه، فشار یا حتی کشش میتواند این ناحیه را دچار آسیب دیدگی کند. از مهمترین نشانهها و علائم آسیب رباطهای کلترال میتوان به درد در ناحیه زانو، ناتوانی در انجام برخی از حرکات و حتی سختی و درد در هنگام بالا رفتن از پلهها اشاره کرد.
دلایل آسیب رباطهای کلترال
یکی از مهمترین سوالاتی که برای بیماران شکل میگیرد این است که دلایل آسیب رباطهای کلترال چیست؟ به عبارت دیگر چرا برخی از افراد به این عارضه مبتلا میشوند؟
در پاسخ به این سوال بسیار مهم باید بگوییم که دلایل آسیب رباطهای کلترال بسیار زیادند. به همین دلیل ناچاریم تنها مهمترین آنها را معرفی کنیم. از مهمترین دلایل آسیب رباطهای کلترال میتوان به گزینههای زیر اشاره کرد:
- آسیبهای ناشی از ورزش زیاد
- آسیبهای ناشی از کم تحرکی
- آسیبهای ناشی از صدمات و تصادف
- اختلالات عصبی و عضلانی
- افتادن از بلندی
- غیره
درمان آسیب رباطهای کلترال
پس از اینکه پزشک متخصص تشخیص داد که رباطهای کلترال شما دچار آسیب دیدگی شده، بهتر است بلافاصله درمان آغاز گیرد. بسته به اینکه میزان آسیب دیدگی چقدر باشد از روشهای متفاوتی برای درمان این عارضه استفاده میشود که مهمترین آنها عبارتند از:
- جراحی: این روش درمانی بیشتر زمانی مورد استفاده قرار میگیرد که میزان آسیب دیدگی بسیار زیاد باشد و با روشهای غیر تهاجمی رفع نشود.
- دارو درمانی: در این مرحله از داروهای استروئیدی و همچنین مسکنها برای کنترل درد ناشی از این عارضه استفاده میشود.
- فیزیوتراپی آسیب رباطهای کلترال: این روش درمانی فوق العاده میتواند علاوه بر کنترل درد مدت زمان درمان و بهبودی را نیز به طور قابل توجهای کاهش دهد.
- استراحت و استفاده از کمپرسها: با استراحت کردن و استفاده از کمپرسهای آب سرد و گرم امکان کاهش درد و کنترل بیماری فراهم است.
- پی آر پی و سلول درمانی: این دو روش درمانی جزء نوینترین تکنیکهایی هستند که برای بهبود درد و کنترل بیماریهای مختلف به کار میروند.
پیشگیری از آسیب رباطهای کلترال
متخصصان بر این باورند که افراد با استفاده از انجام اقدامات خاص یا مراقبت در انجام برخی کارها میتوانند به پیشگیری از آسیب رباطهای کلترال بپردازند. برخی از این کارها عبارتند از:
- پرهیز از مصرف دخانیات و الکل
- پرهیز از انجام ورزشهای بسیار سخت در طولانی مدت
- مراقبت در هنگام پرش
- انجام ورزش و نرمش به صورت منظم
سخن پایانی
در این مطلب به بررسی یکی از عارضههای مربوط به زانو یعنی آسیب رباطهای کلترال پرداختیم. روشهای درمانی را معرفی کردیم که میتواند به بیماران کمک کند در کمترین زمان ممکن سلامت خود را مجدد به دست آورند. با توجه به سخنان گفته شده فیزیوتراپی آسیب رباطهای کلترال به عنوان یکی از بهترین و کم عارضهترین روشهای درمانی برای کنترل این بیماری در نظر گرفته میشود.
البته این نکته را در نظر داشته باشید که دریافت خدمات فیزیوتراپی از متخصصان خبرهای که در این زمینه فعالیت دارند، میتواند در مدت زمان کوتاهتر نتایج بهبودی و درمان را حاصل کند.
رزرو نوبت
کلینیک فیزیوتراپی کیانپارس اهواز به عنوان یکی از بهترین فیزیوتراپیهای اهواز امکان دریافت و رزرو نوبت به صورت غیر حضوری را برای علاقه مندان فراهم کرده است. بنابراین اگر تصمیم گرفتهاید برای انجام فیزیوتراپی و دریافت خدمات مربوطه به متخصصان فیزیوتراپیست این کلینیک مراجعه کنید، میتوانید با تکمیل فرم زیر بدون نیاز به حضور فیزیکی رزرو نوبت کنید. دریافت نوبت اینترنتی باعث صرفه جویی در زمان و هزینههای رفت و آمد میشود.
سوالات متداول
تعداد جلسات فیزیوتراپی آسیب رباطهای کلترال چند تا است؟
بسته به اینکه این رباط چقدر آسیب دیده باشد، پزشک برای شما برنامه مشخصی را جهت فیزیوتراپی در نظر میگیرد. بنابراین باید بگوییم که تعداد جلسات فیزیوتراپی آسیب رباطهای کلترال با توجه به میزان آسیب و نظر پزشک مربوطه مشخص میشود.
هزینه فیزیوتراپی آسیب رباطهای کلترال چقدر است؟
هزینه فیزیوتراپی آسیب رباطهای کلترال با توجه به روشهای درمانی استفاده شده و همچنین کلینیک منتخب برای دریافت خدمات متفاوت است.
چطور میتوان از تکنیکهای فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت دست و پهلو و کمر هستند، بهره برد؟
چگونه میتوان از تمریناتورزشی فیزیوتراپی در بهبود توانایی حرکتی کودکان با اختلالات حسی و حرکتی بهرهبرداری کرد؟
فیزیوتراپی چطور میتواند به بهبود عملکرد و توانایی حرکتی بیمارانی با این مرض در قسمت فیزیوتراپی پاها و پشتی هستند، کمک کند؟
آیا فیزیو تراپی میتواند در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت صورت و گردن و شانه و دست و آرنج و بازو و مچ و پاهای جلو و پشت و کمر و ستون فقرات پایین و سینه و کمر و فیزیوتراپی پاها و بازوها و ساق پا هستند، مفید باشد؟
چطور میتوان با استفاده از فیزیوتراپی به بهبود عملکرد بیمارانی با این مرض در زانو هستند کمک کرد؟
فیزیوتراپی می تواند به کاهش درد، افزایش قدرت و استقامت عضلانی، بهبود محدودیت حرکتی و افزایش استقامت کلی در بیماران مبتلا به مشکلات زانو با تمرینات زانو با تمرینات قدرتی و انعطاف پذیری خاص کمک کند. از این طریق فیزیوتراپی باعث بهبود عملکرد زانو و بهبود کیفیت زندگی بیماران می شود.