اغلب گلف بازان، تنیس بازان و سایر ورزشکارانی که با لوازمی مانند راکت سروکار دارند ممکن است به درد آرنج دچار شوند. همچنین مشاغلی مانند نقاشی ساختمان، نجاری، آشپزی، قصابی و غیره که مجبور به استفاده بیش از حد از آرنج خود هستند نیز در معرض آسیبهای وارده به آرنج قرار میگیرند. روشهای درمانی مختلفی برای درمان و تسکین آسیبهای آرنج ارائه شدهاند که یکی از بهترین آنها فیزیوتراپی است. به وسیله فیزیوتراپی آرنج، دامنه حرکتی افزایش یافته و درد آن به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
دلایل درد آرنج چیست؟
به طور کلی بیشتر دردهای آرنج خطرناک نیستند و پس از چند روز استراحت به طور کامل از بین میروند، اما درصد کمی از آنها ممکن است نشان از یک عارضه جدی باشند. در صورتی که بافتهای نرم اطراف آرنج تحت فشار باشند و یا تاندونهای متصل به ناحیه فوق دچار التهاب شوند، درد آرنج بروز پیدا میکند. آرتروز نیز علت دیگری است که باعث درد آرنج میشود.
شایان ذکر است که استراحت طولانی و بیحرکت بودن آرنج در دراز مدت، باعث سفت شدن مفصل شده و مشکلات جدیتری را به وجود میآورد. بنابراین برای پیشگیری از این موضوع توصیه میشود که از استراحت طولانی پرهیز کرده و تمرینات زمانبندی شده و مناسبی را انجام دهید. این مورد پس از جراحیهای آرنج اهمیت بیشتری دارد زیرا این ناحیه بیحرکت بوده و پس از مدت زمان مشخصی باید زیرنظر پزشک تمرینات مخصوص آرنج انجام بگیرد.
دلایل دیگری نیز میتوانند سبب درد آرنج شوند که عبارتند از:
- تاندونیت
- بورسیت
- آرنج گلف بازان
- آرنج تنیس بازان
- در رفتگی آرنج
- رگ به رگ شدن آرنج
- استئوآرتریت
- آرتریت روماتوئید
- شکستگی دست
- انواع آسیبهای آرنج
- اغلب مراجعین به کلینیکهای فیزیوتراپی دچار آسیبهای زیر هستند:
- آرنج تنیس بازان یا همان اپی کندلیت خارجی
- آرنج گلف بازان یا همان اپی کندلیت داخلی
- شکستگی استخوان سرک
- سندرم پلیکا سینوویال آرنج
- شستگی استخوان رادیوس
- سندرم تونل رادیال
- سینوویت آرنج
- گیرأفتادگی عصب النار
- آسیبهای خارجی و خلفی آرنج
- جابه جایی خارجی خلفی
- التهاب تاندون
- پارگی یا کشیدگی عضلات و بافتهای نرم اطراف آرنج
- تغییرات آرتروزی مفصل آرنج
فیزیوتراپی چگونه به کاهش درد آرنج کمک میکند؟
فیزیوتراپی آرنج باعث کاهش درد و جلوگیری از ساییدگی مفصل آرنج میشود. همچنین تمرینات فیزیوتراپی باعث میشوند از مفاصل و ساختارهای اطراف آرنج نیز محافظت شود. با مراجعه به موقع به فیزیوتراپیست، میتوان فرایند درمانی را با تشخیص سریع شروع نمود. فیزیوتراپیست با ارزیابی وضعیت آرنج بیمار، فرایند درمانی را به صورت ترکیبی شروع میکند. منظور از این مورد ترکیب تکنیکهای فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی است تا نتیجه درمان بهتر صورت گیرد.
تجهیزات مختلفی در جلسات درمانی فیزیوتراپی مورد استفاده قرار میگیرند:
- شاک ویو تراپی
- مگنت تراپی
- سی پیام آرنج
- لیزر پرتوان و کم توان
- التراسوند
- استیمولاتور
- بیوفیدبک
جمعبندی
چنانچه درد آرنج شما پس از یک تا دوهفته بهبود نیافت، لازم است توسط پزشک متخصص یا فیزیوتراپیست مورد بررسی قرار بگیرید تا میزان گستردگی آسیب مشخص شود. فیزیوتراپیست شناخت بالایی از آناتومی آرنج داشته و با ارائه تمرینات مؤثر، بهترین نتیجه را برای شما فراهم میکند. فیزیوتراپی آرنج در کاهش درد و بهبودی آسیبهای وارده به این ناحیه بسیار مؤثر خواهد بود.
سؤالات متداول
هزینه فیزیوتراپی آرنج چقدر است؟
هزینه فیزیوتراپی به روشها و تجهیزات مورد استفاده بستگی دارد. با توجه به میزان آسیب وارده به آرنج بیمار، وضعیت فرد ارزیابی شده و هزینه به اطلاع وی میرسد.
چند جلسه برای فیزیوتراپی آرنج نیاز است؟
پاسخ این سؤال به شدت آسیب وارده، دستور پزشک و نتایج ارزیابی وضعیت بیمار وابسته است.
چگونه میتوان فیزیوتراپی را برای نقاحت بیمارانی با این مرض در آرنج و مچ هستند، به کار برد؟
چگونه فیزیوتراپی میتواند در کاهش درد عضلات و مفاصل کمک کند؟
آیا فیزیو تراپی میتواند در کمک به نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت دست و پایینی بدن هستند، مفید باشد؟
تاثیر تمرین در فیزیوتراپی کیانپارس می تواند بهبودی عملکرد افراد با مشکلات مفصلی مانند آرتروز و آسیبهای ورزشی کمک کنند و بچه صورت میتوانند به کاهش درد و افزایش انعطاف پویایی مفاصلی کمک کنند؟
نقش فیزیوتراپی برای بهبودی فعالیت افرادی مبتلا به مشکلات مفصلی مانند ریزش مهره و هرنگام چگونهاست میتواند به کاهش درد و بهبود انعطاف پویایی مفاصلی کمک کند؟
چگونه میتوان تمریناتورزشی فیزیوتراپی را در خانه به عنوان تکنیکهای توانبخشی خودمان انجام داد؟