آسیب قفسه سینه و فیزیوتراپی(تمرینات توانبخشی)

آسیب قفسه سینه و فیزیوتراپی(تمرینات توانبخشی)


در قفسه سینه اندام‌های حیاتی بدن همچون قلب، ریه، عروق و نای قرار گرفته‌اند. بنابراین آسیب به قفسه سینه ممکن است باعث اختلال در عملکرد این اندام‌ها، کاهش خونرسانی، کاهش فشار خون و بروز عوارض جبران‌ناپذیری شود. در بسیاری از موارد هنگام آسیب قفسه سینه، اعضا حیاتی بدون هیچ‌گونه پارگی پوستی از محل خود در حفره سینه جدا می‌شوند و عوارضی را برای فرد به‌همراه دارند. اگر شما نیز علاقه‌مند هستید که با علائم، علل و روش‌های تشخیص آسیب قفسه سینه اطلاعات بیشتری کسب کنید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

انواع آسیب قفسه سینه

طبق آمار حدود نیمی از قربانیان صدمات، دچار انواع آسیب‌های قفسه سینه می‌شوند. صدمات قفسه سینه متناسب با برخی مشخصات و شدت آسیب به انواع مختلفی تقسیم‌بندی می‌شوند؛ اما به‌طورکلی هریک از انواع آسیب‌های قفسه سینه هنگام بروز باید به‌سرعت تحت مراقبت‌های پزشکی قرار گیرند. انواع آسیب‌های قفسه سینه به دو نوع زیر دسته‌بندی می‌شوند.

نافذ یا باز

هنگام وارد شدن جسم خارجی به قفسه سینه آسیب‌های نفوذی یا باز ایجاد می‌شود. در اثر این صدمات، جسم خارجی به ریه‌ها و دیافراگم نفوذ کرده و به معده و کبد آسیب می‌رساند. همچنین در برخی موارد حاد حتی ممکن است قلب را نیز پاره کند.

غیرنافذ یا بسته

صدمات غیرنافذ یا بسته به‌علت ورود فشار ناگهانی به قفسه سینه به وجود می‌آیند. این دسته صدمات در بین افراد شایع هستند؛ اما تعیین وسعت صدمه امری دشوار است. در آسیب‌های غیرنافذ، علائم ممکن است در بسیاری از مواقع مبهم باشند. همچنین بیماران ممکن است تا هنگام بروز عوارض به مراکز درمانی مراجعه نکرده و درمان خود را پیگیری نکنند. در آسیب‌های غیرنافذ یا بسته ضربه وارد شده می‌تواند باعث کوفتگی ریه‌ها، شکستگی دنده‌ها و جناغ آسیب به قلب شود. توجه داشته باشید در این نوع آسیب سطح پوست کاملا سالم است؛ اما شکستگی دنده‌ها و دیگر عوارض وارد شده ممکن است باعث پارگی اندام‌های حیاتی مانند قلب و ریه‌ها شود.

علائم آسیب قفسه سینه

آسیب قفسه سینه نیز مانند هر عارضه دیگری از برخی علائم و نشانه‌ها برخوردار است؛ اما توجه داشته باشید این علائم در تمام افراد یکسان نبوده و در هر فرد به‌طور متفاوت بروز می‌یابد. ازجمله نشانه‌ها و علائم آسیب قفسه سینه می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.

  • کبودیگ رنگ پریدگی در لب‌ها و بستر ناخن‌ها بر اثر تنفس ناکافی
  • تعریق و عدم اکسیژن‌گیری مناسب خون
  • خروج خون با سرفه
  • درد در محل آسیب دیدگی در اثر شکستگی، تحریک و کوفتگی
  • درد موضعی تشدیدشونده با تنفس
  • تنگی نفس و اشکال در تنفس به‌دلیل آسیب دیواره قفسه سینه، فشرده شدن قفسه سینه در اثر تجمع خون یا هوا و انسداد راه هوایی
  • حرکت غیرقرینه یک یا دوطرفه قفسه سینه
  • نبض سریع و ضعیف
  • کاهش فشارخون در اثر پاره شدن درون حفره قفسه سینه و خونریزی در اندام حیاتی
اطلاعات بیشتر   فیزیوتراپی بعد از جراحی قفسه سینه

علل آسیب قفسه سینه

علل مختلفی در ایجاد انواع آسیب‌های نافذ یا غیر نافذ می‌شوند. به‌طورکلی شایع‌ترین علل آسیب قفسه سینه را می‌توان به موارد زیر دسته‌بندی نمود.

  • ورود فشار ناگهانی و فشار مثبت
  • سقوط و فرورفتن فرمان موتور در قفسه سینه
  • تصادفات با اتومبیل
  • زخم‌های ناشی از برخورد گلوله یا فرورفتن چاقو در بدن

آسیب قفسه سینه چگونه تشخیص داده می شود؟

در صورت بروز هر یک از علائم گفته‌شده احتمال وجود آسیب‌های جدی در قفسه سینه وجود دارد. بنابراین با مشاهده هریک از این علائم باید به پزشک متخصص مراجعه کنید تا با انجام معاینات لازم احتمال آسیب و قفسه سینه را بررسی کند. به‌طورکلی برای افرادی که دچار هرگونه آسیب در قفسه سینه می‌شوند، پزشک اقدامات لازم را انجام می‌دهد. معاینه توسط پزشک به‌منظور بررسی بیمار ازنظر وجود هرگونه آسیب نافذ یا غیرنافذ، اشیا باقی‌مانده، کوبیدگی‌ها، غیرقرینگی و زخم‌های باز است. همچنین در برخی موارد به صلاح‌دید پزشک انجام آزمایشات و عکس‌برداری‌های لازم تجویز می‌شود تا وجود هرگونه آسیب به‌صورت قطعی تایید شود.

آسیب قفسه سینه چه عوارضی دارد؟

اغلب عارضه و بیماری‌های مختلفی بعد از آسیب قفسه سینه ایجاد می‌شوند؛ اما این عوارض را میتوان با مراجعه به‌موقع نزد پزشک متخصص و پیگیری درمان مربوطه به حداقل رساند. بنابراین در صورت وجود هرگونه آسیب‌دیدگی می‌توانید با پیگیری روش درمانی مناسب از عوارض آن جلوگیری کنید؛ اما به‌طورکلی بی‌توجهی به آسیب قفسه سینه عوارض زیر را به‌همراه خواهد داشت.

  • کوفتگی قلب
  • شکستگی دنده و جناغ
  • آسیب به نای، مری و دیافراگم
  • پارگی و سوراخ شدن سرخرگ آئورت
  • کوفتگی و سوراخ شدن ریه
  • پارگی طحال، کلیه‌ها و کبد
  • تامپون حاد قلب و توجه تجمع خون در اطراف آن
اطلاعات بیشتر   فیزیوتراپی چه بیماری هایی را درمان می کند؟

آسیب قفسه سینه چگونه درمان می‌ شود؟

پس‌ از آسیب قفسه سینه و بروز علائم آن، باید هرچه سریع‌تر به‌منظور بررسی ریه، قلب و دیگر اندام‌های حیاتی به پزشک مراجعه کنید. پزشک بعد از تشخیص و تایید وجود هرگونه آسیب به قفسه سینه روش درمانی مناسب برای شما را تجویز می‌کند. در ادامه به بررسی انواع روش‌های درمانی برای بهبود آسیب قفسه سینه خواهیم پرداخت.

دارودرمانی

پزشک ممکن است در فواصل معین برای شما داروهای آنتی‌بیوتیک با دوز مشخصی را تجویز کند. همچنین به‌منظور کاهش درد و التهاب مصرف مسکن‌های تجویز شده توسط متخصص توصیه می‌شود. برخی داروهای ضدالتهاب و ضددرد برای کاهش عوارض ناشی از آسیب قفسه سینه بسیار عالی عمل می‌کنند.

اصلاح رژیم غذایی

درصورتی‌که دچار آسیب قفسه سینه شده‌اید، باید رژیم غذایی خود را به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنید که سرشار از مواد مغذی و مفید برای بهبود آسیب و بازگشت عملکرد بدن باشند. توصیه می‌کنیم هنگام ابتلا به هرگونه بیماری ناشی از آسیب قفسه سینه، مایعات بیشتری استفاده کنید. همچنین وعده‌های غذایی را با مقادیر کم و دفعات زیاد صرف نمایید. از مصرف غذاهای دیرهضم و نفاخ نیز جدا خودداری کنید و در صورت مصرف هرگونه نوشیدنی های کافئین‌دار یا الکل آن را تا زمان بهبودی از رژیم غذایی خود حذف نمایید. همچنین برای جلوگیری از یبوست از موادغذایی پرفیبر مانند سبزیجات، میوه و مایعات استفاده کنید.

فیزیوتراپی و تمرینات توانبخشی

آسیب قفسه سینه و فیزیوتراپی(تمرینات توانبخشی)
آسیب قفسه سینه و فیزیوتراپی(تمرینات توانبخشی)

در صورت تجویز پزشک، در کنار استفاده از داروها و استراحت در منزل، باید برای انجام تمرینات توانبخشی و فیزیوتراپی و استفاده از برخی تجهیزات درمانی به مراکز فیزیوتراپی مراجعه کنید. البته اگر شرایط مراجعه حضوری را ندارید، می‌توانید از خدمات فیزیوتراپی در منزل برخی مراکز استفاده نمایید. به یاد داشته باشید، بهره‌مندی از یک فیزیوتراپیست حرفه‌ای و باتجربه در درمان هرچه سریع‌تر و بهبودی کامل شما موثر خواهد بود. بنابراین برای انتخاب مرکز فیزیوتراپی نهایت دقت و توجه را به کار گیرید. مجموعه تخصصی فیزیوتراپی کیانپارس خدمات خود را در طیف وسیعی از مشکلات جسمی ارائه می‌کند. بنابراین اگر شما یا اطرافیانتان دچار هرگونه آسیب قفسه سینه شده‌اید و پزشک مراجعه به فیزیوتراپی را تجویز نموده است، این مجموعه بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.

اطلاعات بیشتر   فشار به عضلات و تاندون های ناحیه لگن

مرکز تخصصی فیزیوتراپی کیانپارس بهترین کلینیک فیزیوتراپی در ایران و اهواز بوده و قیمت فیزیوتراپی در آن به‌گونه‌ای تعیین‌شده تا هر فرد بتواند برای پیگیری درمان خود بدون نگرانی از بابت هزینه‌ها به مجموعه مراجعه کند. همچنین این مجموعه با انواع بیمه‌های موجود در کشور طرف قرارداد است. بنابراین اگر تحت پوشش بیمه باشید، هزینه نهایی فیزیوتراپی برای شما بسیار مناسب خواهد بود.

جراحی

در برخی موارد که روش‌های غیرتهاجمی برای درمان موثر نیستند، پزشک عمل جراحی را توصیه می‌کند. جراحی متناسب با آسیب واردشده بر قفسه سینه انجام می‌شود. به‌طورکلی انواع مختلفی از جراحی‌ها برای بهبود آسیب قفسه سینه وجود دارند که پزشک متناسب با علائم بیمار، بهترین و مناسب‌ترین آن را انتخاب می‌کند؛ اما توجه داشته باشید انجام فیزیوتراپی بعد از جراحی قفسه سینه یکی از نکات مهمی است که نباید به‌سادگی از آن عبور نمود. انجام تمرینات توانبخشی و پیگیری درمان فیزیوتراپی به بهبود هرچه سریع‌تر و بازگشت به عملکرد پیشین شما کمک می‌کند.

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی انواع آسیب‌های قفسه سینه، علائم و عوارض آن پرداختیم. حال که با نشانه‌های این بیماری آشنا شدید، در صورت وقوع هرگونه آسیب بهتر می‌توانید اقدامات لازم را انجام دهید تا از بروز عوارض آن جلوگیری نمایید. همان‌طورکه گفته شد پیگیری تمرینات توانبخشی و درمان فیزیوتراپی یکی از اصلی‌ترین راهکارهای درمان آسیب قفسه سینه محسوب می‌شود. بنابراین اگر برای ادامه درمان خود قصد رزرو نوبت فیزیوتراپی از کلینیک تخصصی کیانپارس را داشتید، به راحتی می‌توانید از طریق وب‌سایت مجموعه اقدام کنید تا کارشناسان به‌منظور انجام هماهنگی‌های لازم با شما تماس حاصل کنند.

سوالات متداول

1- آسیب قفسه سینه شامل چه مواردی است؟

به‌طورکلی آسیب قفسه سینه به دو نوع مختلف نافذ و غیرنافذ دسته‌بندی می‌شود که هرکدام از علائم و علل مختلفی برخوردار هستند.

2- کدام یک از انواع آسیب‌های قفسه سینه شایع‌تر است؟

آسیب‌های غیرنافذ شایع‌تر از آسیب‌های نافذ هستند؛ اما به‌دلیل اینکه علائم آن در اغلب موارد مبهم هستند، تعیین وسعت صدمه امری مشکل خواهد بود.

3- عدم پیگیری درمان آسیب قفسه سینه چه مشکلاتی را برای بیمار به‌ همراه خواهد داشت؟

در صورت آسیب قفسه سینه و عدم درمان آن، بیمار ممکن است دچار پارگی سرخرگ، سوراخی ریه، پارگی طحال و کلیه‌ها، مشکلات قلبی، شکستگی دنده و… شود.

 

6 دیدگاه

  • تاثیر تمرین در فیزیوتراپی کیانپارس می تواند بهبودی عملکرد ورزشی و افزایش توان ورزشکاران حرفه‌ای کمک کنند؟

  • آیا فیزیو تراپی می‌تواند در کمک به نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت صورت و گردن و شانه و دست و آرنج و بازو و مچ و پاهای جلو و پشت و کمر و ستون فقرات پایین هستند، مفید باشد؟

  • آیا تمرینات‌ورزشی فیزیوتراپی می‌توانند بهبودی تاب‌آوری و انعطاف ذهنی بعد از جراحی اندام‌ها کمک کنند و ب‌چه صورت می‌توان آنها را به عنوان یک بخش مهم از روند بهبودی مطرح کرد؟

  • فیزیوتراپی چطور می‌تواند به بهبود عملکرد بیمارانی با این مرض در قسمت پا و بازوها و دست هستند، کمک کند؟

  • چگونه می‌توان از فیزیوتراپی در کاهش درد مزمن و بهبود عملکرد افراد مبتلا به اختلالات نورولوژیکی بهره برد؟

  • چگونه می‌توان از تمرینات فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت صورت و گردن و شانه و دست و آرنج و بازو و مچ و پاهای جلو و پشت و کمر و ستون فقرات پایین و سینه و کمر و فیزیوتراپی پاها هستند، بهره برد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *