ممکن است شما نیز در حین انجام فعالیت های روزانه، دچار احساس درد در ناحیه شانه شوید و نتوانید آن را به خوبی حرکت دهید. امکان دارد که این وضعیت ناخوشایند ناشی از بیماری استئوآرتریت باشد. استئوآرتریت شانه که به آن آرتروز شانه نیز گفته میشود، بیماری است که در آن مفاصل ساییدگی پیدا میکنند. آرتروز میتواند مفاصل مختلف بدن را درگیر کند که یکی از آنها مفاصل شانه است. ما دراین مقاله به علل ایجاد و درمان این بیماری میپردازیم.
تعریف بیماری استئوآرتریت شانه
استئوآرتریت شانه میتواند هر کدام از مفاصل بدن را درگیر کند و باعث ساییدگی آنها شود. در این بیماری، غضروف مفصل بسیار شکننده شده و به مرور زمان از بین خواهد رفت. استئوآرتریت باعث میشود استخوان هایی که باید روی سطح صیقلی غضروف بر روی یکدیگر حرکت کنند، به طور مستقیم بر روی سطح سفت استخوانی حرکت کرده و درد شدیدی ایجاد کنند.
این بیماری در ناحیه شانه نیز شایع است و بیشتر افراد مسن را درگیر میکند. علاوه بر افزایش سن، ورزش و فعالیت های سنگین مداوم نیز میتوانند باعث بروز استئوآرتریت شانه شود. درد ناشی از این بیماری عمدتاً در اطراف سرشانه و سمت بیرونی بازو حس میشود. این درد ممکن است شب هنگام نیز حس شود و گاهی آنقدر شدید میشود که شخص را از خواب بیدار میکند.
تشخیص این بیماری به وسیله رادیوگرافی شانه صورت میگیرد. در مراحل ابتدایی و خفیف استئوآرتریت شانه، MRI نیز میتواند در تشخیص بیماری بسیار کمک کننده باشد.
علت استئوآرتریت شانه
اسئوآرتریت زمانی ایجاد میشود که غضروف های انتهایی استخوان از بین رفته و استخوان ها روی یکدیگر قرار میگیرند. همین موضوع باعث محدودیت حرکت و درد های شدید خواهد شد. علت استئوآرتریت شانه میتواند به دلیل ورزش طولانی مدت یا انجام فعالیت های سنگین روزانه باشد.
دلایل دیگری نیز ممکن است سبب بروز این بیماری شوند. افزایش سن و پیری، یکی از علت های ایجاد استئوآرتریت شانه است. افزایش وزن بیش از حد و چاقی نیز میتواند به نوعی استئوآرتریت شانه را ایجاد کند. هر چه فرد وزن بیشتری داشته باشد، احتمال ابتلای آن به این بیماری بیشتر خواهد بود. اضافه وزن باعث میشود به استخوان ها فشار بیشتری وارد شده و ابتلا به این بیماری شدت بیشتری گیرد.
وارد شدن ضربه به مفصل و آسیب دیدن آن، یکی دیگر از دلایلی است که باعث ایجاد استئوآرتریت شانه میشود. این آسیب ممکن است ناشی از تصادف، ورزش و… باشد.
ژنتیک و وراثت نیز میتواند احتمال بروز استئوآرتریت شانه را افزایش دهد. همچنین برخی از افراد نیز به صورت مادرزادی دچار بدشکلی استخوان و غضروف هستند که نقش مهمی در ایجاد این بیماری دردناک ایفا میکنند.
برخی بیماری ها مانند دیابت و هموکروماتوز نیز میتوانند سبب بروز استئوآرتریت شانه شوند. هموکروماتوز به وضعیتی میگویند که در آن میزان آهن بدن بیش از حد بالا است.
درمان استئوآرتریت شانه
درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد زیرا غضروف هایی که از بین رفته اند را نمیتوان بازگرداند؛ اما روش های درمانی مختلفی وجود دارند که میتوانند از ابتلا به این بیماری پیشگیری کرده و یا جلوی پیشرفت آن را بگیرند.
تعویض مفصل شانه و درمان های جراحی راه درمانی سریعی هستند اما ممکن است عوارض خاصی ایجاد کنند.
تزریق کورتون و دارو درمانی دو روش هستند که باعث میشوند بیماری در مراحل ابتدایی بهبود پیدا کرده و از شدت درد کاسته شود. فیزیوتراپی نیز شیوه رایجی است که برای درمان استئوآرتریت شانه بسیار مورد استفاده قرار میگیرد.
پیشگیری از ابتلا به بیماری استئوآرتریت شانه
به جهت اینکه از ابتلا به بیماری استئوآرتریت شانه پیشگیری کنید، لازم است در حین ورزش و فعالیت های سنگین روزانه مقداری به استخوان ها و ماهیچه های خود استراحت دهید. همچنین تلاش کنید که با حرکات کششی ملایم، فشار را از روی شانه و بازو خود بردارید.
جمع بندی
بیماری استئوآرتریت شانه بسیار دردناک بوده و به مرور زمان محدودیت حرکت در آن ناحیه ایجاد میکند. برای پیشگیری و متوقف کردن این بیماری در مراحل ابتدایی، بهتر است از جلسات فیزیوتراپی استفاده کرد تا شدت آسیب را کاهش داد.
رزرو نوبت
برای دریافت نوبت کافی است فرم موجود در پایین همین صفحه را به دقت تکمیل نمایید. با تکمیل فرم و ثبت آن، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس گرفته و زمان مراجعه به کلینیک را با شما هماهنگ می کنند.
سوالات متداول
چه تعداد جلسات فیزیوتراپی برای بهبود آرتروز شانه نیاز است؟
تعداد جلسات بستگی به شدت بیماری داشته اما به طور کل برای درمان این بیماری به حدود چندین ماه فرایند درمانی مداوم نیاز خواهد بود.
هزینه درمان استئوآرتریت شانه با فیزیوتراپی چقدر است؟
هزینه درمان بستگی به تعداد جلسات دارد. برای اطلاع از قیمت هر جلسه فیزیوتراپی می توانید با کارشناسان تماس بگیرید.
تأثیر تمریناتورزشی فیزیوتراپی در بهبود عملکرد ورزشی ورزشکاران حرفهای و تکنیکهای اجرایی ورزشهای خاص چگونهاست میتواند بهبودی عملکرد آنها در رقابتهای ورزشی کمک کند؟
آیا فیزیوتراپی برای افرادی که فعالیتهای روزانهشان نیازمند حرکت و تمرینات فیزیکی است، مناسب است؟
چگونه میتوان نقش خانواده و افراد معاشرتی در فرآیند فیزیوتراپی بعد از جراحی اندامها را تقویت کرد و آنها را به عنوان یک منبع انگیزه و حمایت مدنظر قرار داد؟
چرا تمریناتورزشی تعادلی در فیزیوتراپی بسیار مهم هستند؟
چگونه میتوان از تمریناتورزشی فیزیوتراپی در کاهش درد مزمن بهره برد؟
چگونه میتوان از فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت صورت و گردن و شانه و دست و آرنج و بازو و مچ و پاهای جلو و پشت و کمر و ستون فقرات پایین هستند، بهره برد؟