تنیس البو Tennis elbow یکی از علل شایع درد در ناحیه آرنج است. معمولاً نشانه های این بیماری به مرور زمان و به تدریج ظاهر میشوند. مهم ترین علامت این بیماری احساس درد و سوزش در قسمت بیرونی آرنج میباشد. اغلب افرادی که به بیماری تنیس البو مبتلا میشوند، 30 تا 50 ساله هستند. ما در این مقاله به بررسی علل ایجاد این بیماری و همچنین درمان و پیشگیری از آن اشاره میکنیم.
تعریف بیماری تنیس آلبو
تنیس الو یک بیماری دردناک در قسمت آرنج است که افراد زیادی را درگیر خود میکند. دلیل نامگذاری این بیماری به این خاطر است که شیوع آن در بین تنیس بازان بسیار زیاد است. شایان ذکر است که امکان بروز این بیماری نه تنها بین تنیس بازان، بلکه بین تمامی ورزشکارانی که به صورت حرفه ای با راکت در حال فعالیت هستند نیز وجود دارد. تنیس البو به دلیل التهاب تاندون ایجاد میشود.
این تاندون عضلانی در قسمت خارجی ساعد قرار دارد و باعث حرکت مچ دست و انگشتان میشود. محل اتصال این تاندون ها سطح خارجی پایین ترین بخش استخوان بازو است. سمت دیگر این تاندون به قسمت خارجی ساعد میچسبد. با التهاب این تاندون ها، درد شدیدی در آرنج احساس میشود و محدودیت حرکتی در این نواحی به وجود میآید.
علت تنیس آلبو
تنیس بازان همواره حرکت تکراری زیادی را در حین ورزش انجام میدهند. ضربات و حرکات پی در پی با راکت باعث میشود، محل اتصال تاندون به آرنج تحت کشش بسیاری قرار بگیرد. آرنج با خم و راست شدن فراوان باعث میشود تاندون های نامبرده در محل اتصال این استخوان مکرراً به عقب و جلو حرکت کرده و فشار زیادی را تحمل کنند. این فشار ممکن است در طولانی مدت باعث آسیب دیدن تاندون های این نواحی شود. با گذشت زمان آسیب های میکروسکوپی به این ناحیه وارد میشود که به شکل درد و التهاب خود را نشان میدهند.
علاوه بر تنیس بازان و سایر ورزش هایی که با راکت انجام میشوند، خانم های خانه دار و اشخاصی که در شغل خود مشغول فعالیت های سنگین و مکررهستند نیز ممکن است به این بیماری مبتلا شوند. افرادی که در شغل های نجاری، لوله کشی، آشپزی، تعمیرکار ماشین، نقاشی ساختمان و قصابی نیز ممکن است به بیماری تنیس آلبو مبتلا شوند.
درمان تنیس آلبو
تنیس البو در بیش از 90 درصد مواقع، بدون جراحی درمان میشود. در هنگام درد در ناحیه آرنج بهتر است برای مدتی از انجام ورزش و یا سایر فعالیت های سنگین اجتناب کنید تا با استراحت این بیماری تسکین یابد. دارو درمانی روش دیگری است که برای بهبود تنیس آلبو مورد استفاده قرار میگیرد. برای این بیماری انواع داروهای ضد التهاب مانند ناپروکسن تجویز میشود.
شاک ویوتراپی و تزریق کورتیکوستروئید از دیگر روش های درمانی است که برای تنیس البو مورد استفاده قرار میگیرد. فیزیوتراپی نیز روش رایج برای درمان تنیس البو است که معمولاً پیشنهاد میشود. شرکت در جلسات فیزیوتراپی و انجام مرتب حرکات میتوان بسیار به شما کمک کند.
پیشگیری از ابتلا به بیماری تنیس آلبو
استراحت در بین ورزش و انجام فعالیت های سنگین، مهم ترین گام برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری است. گرم کردن و انجام حرکات کششی قبل از تمرین نیز میتواند تا میزان زیادی از احتمال ابتلا به این بیماری بکاهد.
جمع بندی
در صورتی که خود یا اطرافیانتان درد شدیدی در آرنج احساس کردید، بهتر است هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کرده و با تشخیص به موقع، از آسیب بیشتر آن ناحیه جلوگیری نمایید. انجام تمرینات فیزیوتراپی یکی از بهترین راه ها برای درمان این بیماری است. بدین منظور بهتر است به یک کلینیک معتبر مراجعه کرده و تمرینات مربوطه را زیر نظر یک فیزیوتراپ ماهر انجام دهید.
رزرو نوبت
برای دریافت نوبت کافی است فرم موجود در پایین همین صفحه را به دقت تکمیل نمایید. با تکمیل فرم و ثبت آن، کارشناسان ما در اسرع وقت با شما تماس گرفته و زمان مراجعه به کلینیک را با شما هماهنگ می کنند.
سوالات متداول
چه تعداد جلسات فیزیوتراپی برای بهبود تنیس البو نیاز است؟
تعداد جلسات بستگی به شدت بیماری داشته اما به طور کل برای درمان این بیماری به حدود چندین ماه فرایند درمانی مداوم نیاز خواهد بود.
هزینه درمان تنیس البو با فیزیوتراپی چقدر است؟
هزینه درمان بستگی به تعداد جلسات دارد. برای اطلاع از قیمت هر جلسه فیزیوتراپی می توانید با کارشناسان تماس بگیرید.
چگونه تمریناتورزشی فیزیوتراپی و توانبخشی میتوانند بهبودی عملکرد افراد مبتلا به مشکلات مفصلی ناشی از آسیبهای حاد و ضربههای ورزشی کمک کنند و بچه صورت میتوانند به تسریع فرآیند بهبودی آنها کمک کنند؟
تاثیر تمرین در فیزیوتراپی کیانپارس می تواند در کاهش درد مزمن و بهبود عملکرد افراد مبتلا به اختلالات نورولوژیکی مؤثر باشند و بچه صورت میتوانند بهبودی کیفیت زندگی آنها کمک کنند؟
چطور میتوان از تمرینات فیزیوتراپی در نقاحت بیمارانی با این مرض در قسمت پاهای ورزشکاران مانند زانوهای ورزشکاران فوتبال هستند، بهره برد؟
آیا فیزیوتراپی بعد از جراحی اندامها تنها به تمریناتورزشی بدنی محدود نمیشود؟ آیا مواردی مانند تغذیه، استراحت و ترکیبی از روشهای مختلف در فرآیند بهبودی نقش دارند؟
فیزیوتراپی پس از جراحی اندام نه تنها به ورزش محدود نمی شود. در این مرحله فیزیوتراپی شامل تمرینات تقویتی و انعطاف پذیری و همچنین مشاوره در مورد تغذیه مناسب، استراحت و استفاده از ترکیبی از روش های مختلف برای بهبودی است.
تاثیر فیزیوتراپی در درمان عملکرد عضلات گلوتئوس و فرهودها و کاهش درد و نشستن در این مناطق چگونهاست میتواند بهبودی کیفیت حیات و فعالیتهای روزمره افراد کمک کند؟